Log in

View Full Version : Koji OS X spasavajte???

Zeroo
29-09-2010, 09:28 PM
POZDRAV

Trazio sam po forumu al nisam uspeo da nadjem ono sto me interesuje pa rekoh da vas zamolim za savet!

Da li mozete da me posavetujete koji OS X da instaliram na mojoj masini a da radi 100% ako je to moguce. Moja konfiguracija je

Intel core2 QUAD Q8300 procesor
Asus COMANDO ploca
2 gb Kingston Xyper KHX6400D2 cl5 memorija
ATI Radeon HD4350 GPU grafika
Trenutno integrisana zvucna(prodao sam kartu)za desetak dana mi stize RME 9632

Probao sam sam sa Mac OS X 10.5.5 ali ne ide.Da li imam losu verziju ili nemam pojma sta je???

Dajte pomagajte crkoh od znatizelje da vidim kakav je taj MAC!

Hvala unapred

Hollow Mind
29-09-2010, 11:11 PM
nema sanse da na taj asus istaliras leoparda.

moraces drugu plocu da nabavis.

evo imas ovde komponente na koje 100% radi

http://lifehacker.com/5351485/how-to-build-a-hackintosh-with-snow-leopard-start-to-finishhttp://lifehacker.com/5351485/how-to-build-a-hackintosh-with-snow-leopard-start-to-finish#hardware

Zeroo
29-09-2010, 11:30 PM
Pa kako bre majku mu?

ruDAW PRO radi na istoj ploci?
Evo sta sam procitao>

jedan od legendarnih,a verovatno i najboljih asusovih proizvoda.proveren chipset,opaka za overclock,a na asusovom sajtu imate i najnoviji update bios-a sa kojim podrzava quad core procesore.kad se pojavila,bila je ispred svog vremena.sta mislite:da li bi asus bio lud da za neku "staru" plocu koju je "vreme pregazilo" radi uredno update za nove procesore?svaka preporuka!a na njoj se sa lakocom podize i Mac OS X operativni sistem(10.4)provereno!kod mene radi 2 pune godine i na XP i na OS x Tigru.

Arthur
29-09-2010, 11:46 PM
a što ti imaš uvek tako melodramatične naslove topika? "pomagajte", "spasavajte", "hitno"...

iskuliraj malo, navući ćeš se na zub ljudima ko onaj Google pa vidiš kako je on prošao ;)

Zeroo
30-09-2010, 12:04 AM
a što ti imaš uvek tako melodramatične naslove topika? "pomagajte", "spasavajte", "hitno"...

iskuliraj malo, navući ćeš se na zub ljudima ko onaj Google pa vidiš kako je on prošao ;)

Arthure nemoj pogresno da shvatite.
Za karticu mi je bilo hitno iz razloga sto sam morao da potvrdim ljudima iz Artista koju cu karticu da uzmem izmedju RME 9632 i AIO pa mi je trebala informacija sto pre da bi obavestio ljude zbog narudzbe jer je nisu imali na lageru.
A za OSX nisam napisao da je HITNO vec pomagajte iz razloga sto sam dva dana skidao taj OSX koji je navodno odgovarajuci ali ceo dan nikako da ga pokrenem.Radi se o nekoj Turskoj verziji 10.5.5!

Instaliram ga i nakon automatskog restartovanja racunara ponovo se vrati na isto,i tako celo poslepodne.Gledao sam i na Youtube ali nista.Dodje mi da bacim komp kroz prozor.

Zato sam tako explosivno reagovao.A ako nesto mrzim to kucanje po tastaturi!Bez zamerke!
Pomozi ako mozes.Pozdrav

boggy
30-09-2010, 12:10 AM
I dalje se slazem s Arthurom da preterano dramatizujes.
Ima i mnogo gorih nevolja u koje ljudi sa foruma mogu upasti od nenarucene kartice od Artista i problema u instalaciji OSX-a samo da bi se video kako izgleda "MAC"... pa se ne kuka toliko.

pozdrav

bogi

Zeroo
30-09-2010, 12:17 AM
I dalje se slazem s Arthurom da preterano dramatizujes.

pozdrav

bogi
Lako je vama kad imate znanje pa nemate problema koje ja imam.Kamo srece da ne moram da se obracam ljudima sa foruma,vec da lagano raduckam i uzivam.Al doci ce valjda i taj dan.

Ako sam dramatizovao eto necu vise.Ma nisam mislio nista lose.
Pozdrav svima

boggy
30-09-2010, 12:22 AM
........Kamo srece da ne moram da se obracam ljudima sa foruma........
:rolleyes:
Opet kukas!
:banghead:
Niko ti nije rekao da se ne obracas, nego da pri tom ne kukas i zapomazes... samo to! Pomocice ti oni koji znaju i bez zapomaganja.

pozdrav

bogi

Zeroo
30-09-2010, 12:28 AM
:rolleyes:
Opet kukas!
:banghead:
Niko ti nije rekao da se ne obracas, nego da pri tom ne kukas i zapomazes... samo to! Pomocice ti oni koji znaju i bez zapomaganja.

pozdrav

bogi

Ajde necu vise!

Arthur
30-09-2010, 12:33 AM
to ti kažem, ako neko skoči jer deluje da je panika velika i hitna, vremenom će prestati da čita to što tebe muči, pa ćeš i manje koristi od foruma imati. Mi svi sve pregledamo, bar naslove topika, i oni koji su ovde dobronamerni, će uvek ući u taj topik u kojem mogu nešto da kažu pametno i pomognu.
A za osx ne znam šta da ti kažem. Ja sam digao Snov Leopard neku stariju verziju pa updateovao na poslednju, ali imam Asusovu p5k-e ploču i q6600

Arthur
30-09-2010, 12:34 AM
btw, imao sam i commando pre par godina, i tad smo uspešni digli neki OSX al se ne sećam koji. To će Kejkz pre znati :)

Zeroo
30-09-2010, 12:39 AM
OK.Hvala

Zeroo
30-09-2010, 05:37 PM
Niko nista?

Zeroo
30-09-2010, 05:38 PM
Niko nista?

Kejkz

boggy
30-09-2010, 05:58 PM
kejkz ce ti odgovoriti kada to (on) bude zeleo... zasto spamujes?

Zamolio bih te da ne gnjavis vise clanove foruma ili cu da zakljucam thread!

pozdrav

bogi

DaBear
30-09-2010, 06:04 PM
Pa kako bre majku mu?

ruDAW PRO radi na istoj ploci?
Evo sta sam procitao>

jedan od legendarnih,a verovatno i najboljih asusovih proizvoda.proveren chipset,opaka za overclock,a na asusovom sajtu imate i najnoviji update bios-a sa kojim podrzava quad core procesore.kad se pojavila,bila je ispred svog vremena.sta mislite:da li bi asus bio lud da za neku "staru" plocu koju je "vreme pregazilo" radi uredno update za nove procesore?svaka preporuka!a na njoj se sa lakocom podize i Mac OS X operativni sistem(10.4)provereno!kod mene radi 2 pune godine i na XP i na OS x Tigru.

Pa vidis i sam da je napisano 10.4 !!!
Sve te verzije OS X su jako osetljive na neke komponente i software.
Znaci 10.5 na toj ploci verovatno ne radi....

inace...opusteno !

diviner
30-09-2010, 06:26 PM
Javi se nama (ruDAW tim), ti ili bilo ko drugi kome treba poslednji leopard za P5K ili Commando platformu.

Poz.

kravadinka
30-09-2010, 06:28 PM
Na P5K radi iDeneb 10.5.5-6-7-8, bez ikakvih problema.

diviner
30-09-2010, 07:04 PM
Uze mi rijec iz usta....Eto, moze i taj da proba...kod mnogo ljudi, na mnogo razlicitih ploca je radio iz prve (poslije se moze potweakovati sve, ili probati instalacija sa drugim kextovima)...

Zeroo
30-09-2010, 09:04 PM
kejkz ce ti odgovoriti kada to (on) bude zeleo... zasto spamujes?

Zamolio bih te da ne gnjavis vise clanove foruma ili cu da zakljucam thread!

pozdrav

bogi
:confused::(:ups::banghead::rotfl::da:

kejkz
30-09-2010, 11:39 PM
Vidim da me zvaste, video sam tred juce, ali nisam mogao nista pametno odgovoriti na njega. Razlog je jednostavan: ne bavim se ja vise nadrilekarstvom, presao sam jos pre skoro tri godine u strejtere, to moze odgovoriti jedino diviner ili neko ko je u tome vise od mene. Od kada sam poceo raditi sa softverom nemam vise vremena za OSX hakeraje, slobodno vreme koristim samo za muziku i druzenje.
Kod Artura sam instalirao tada vec ne toliko svezi 10.4.11 i to je bila poslednja verzija koju sam ikada probao na PC-u. Dobro, lazem, instalirao sam leoprard jednom od ljudi iz Artista, Aci, i to vise puta, 10.5.2. Radio je odlicno... dok nije pukao.
Probaj ti to, ali znaj da je jedimo OSX na Meku ono prava stvar. I na ruDAW-u, posto se diviner oko toga izuzetno trudi! Sve drugo je zajebancija. Ne u smislu da nece raditi, hoce, ali se spremi da izgubis prilicno vremena i osedis pomalo. Secam se pre pet godina kada sam instalirao prvi put OSX na moj stari PC (bog da mu dusu prosti, izdahnuo je pre nekoliko meseci) nista nije radilo, ni grafika, ni mreza, samo go sistem i to u safe modu. I onda je krenulo da se kotrlja... danas generalno sve radi, cak se moze updateovati sistem kao na pravom meku, i sve je to fino i krasno... ali vise nije zanimljivo, barem meni :)
Pozdrav

diviner
01-10-2010, 11:53 AM
Za dobar rad OSXa na ruDAWu zasluzan je Milos, koji je svoj posao radio bogovski. Ja sam se tu samo malo ushlepao i sada manje vise kapiram sve sto se skapirati moze (jos samo da je dovoljno vremena, jer od ruDAWa ne moze da se zivi).

Zeroo
02-10-2010, 12:52 AM
Vidim da me zvaste, video sam tred juce, ali nisam mogao nista pametno odgovoriti na njega. Razlog je jednostavan: ne bavim se ja vise nadrilekarstvom, presao sam jos pre skoro tri godine u strejtere, to moze odgovoriti jedino diviner ili neko ko je u tome vise od mene. Od kada sam poceo raditi sa softverom nemam vise vremena za OSX hakeraje, slobodno vreme koristim samo za muziku i druzenje.
Kod Artura sam instalirao tada vec ne toliko svezi 10.4.11 i to je bila poslednja verzija koju sam ikada probao na PC-u. Dobro, lazem, instalirao sam leoprard jednom od ljudi iz Artista, Aci, i to vise puta, 10.5.2. Radio je odlicno... dok nije pukao.
Probaj ti to, ali znaj da je jedimo OSX na Meku ono prava stvar. I na ruDAW-u, posto se diviner oko toga izuzetno trudi! Sve drugo je zajebancija. Ne u smislu da nece raditi, hoce, ali se spremi da izgubis prilicno vremena i osedis pomalo. Secam se pre pet godina kada sam instalirao prvi put OSX na moj stari PC (bog da mu dusu prosti, izdahnuo je pre nekoliko meseci) nista nije radilo, ni grafika, ni mreza, samo go sistem i to u safe modu. I onda je krenulo da se kotrlja... danas generalno sve radi, cak se moze updateovati sistem kao na pravom meku, i sve je to fino i krasno... ali vise nije zanimljivo, barem meni :)
Pozdrav

Hvala Kejkz

Probacu jos neku varijantu a ako ne uspem kupicu Mac i resicu problem.

branoy
02-10-2010, 03:01 AM
pa ako je pitanje ploca, kupi je bar sad nista nije preskupo.. ja sam davno uzeo procesor intel Q9300 i plocu P5Q .. i sve sam instalirao i dan danas OsX.. 10.6.2 mislim da je zadnji bio.. samo jedna caka.. morao sam ubaciti hakerski bios na plocu i sve radi super.. znaci moze se.. hocu reci ako neki hardware zeza i ne odgovara e to je zajebano.. verovatno ima uvek resenje.. al treba citat forume uvek.

DaBear
02-10-2010, 08:03 AM
covek-keks (ili ti kejkz) je lepo rekao:

- Sad radim muziku i druzim se !!!

To nekako, govori sve....moze se vecno chmarati, prepravljati, updejtocati, ovaj OS, onaj SP, itd, itd..i u tome dodje duboka starost !!
Pa jos ako se zaradi i neka kinta od svega - uraaaa!!

diviner
02-10-2010, 01:00 PM
Evo recimo ja nista od muzike nisam napravio jos od 2000 godine (ne stize se od tog chmaranja, cackanja, namjestanja) :) ...

Salim se malo naravno, na svoj racun :D

pleon
02-10-2010, 01:35 PM
ako se smijem nadovezati, kupi mac ako hoces osx, divota!

quake2
02-10-2010, 08:25 PM
+1