View Full Version : Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu?
Eeva_r&b
27-09-2010, 07:42 PM
Zdravo drugari,
Htela bih da vas pitam za misljenje o svirkama po BG-u sa repertoarima koji ne obuhvataju narodnu muziku (pop, rock, r&b, domaci i strani). Primetila sam da u poslednje vreme sve vise i vise izviru bendovi koji izvode MTV repertoar, ima li realnog posla i zarade u tome?
Kako doci do ozbiljnih bendova uopste, cini se da su ili zatvoreni za nove clanove kao porodice, ili prevaranti?
Volela bih da cujem vase vidjenje i iskustva.
Pozdrav!:)
DaBear
28-09-2010, 06:50 AM
Zdravo drugari,
Htela bih da vas pitam za misljenje o svirkama po BG-u sa repertoarima koji ne obuhvataju narodnu muziku (pop, rock, r&b, domaci i strani). Primetila sam da u poslednje vreme sve vise i vise izviru bendovi koji izvode MTV repertoar, ima li realnog posla i zarade u tome?
Kako doci do ozbiljnih bendova uopste, cini se da su ili zatvoreni za nove clanove kao porodice, ili prevaranti?
Volela bih da cujem vase vidjenje i iskustva.
Pozdrav!:)
koliko sam ja cuo kroz price, prilikom zadnje posete, bendovi sviraju i za 50 Eura na vece !!!???:shock::confused:
Kad podele - po 10E svakome.....katastrofa...
Mozda ima i bolje..ali ja ne znam. Ajmo muzicari...da cujemo?
Drugo, mozda niko nece da kaze od sramote za kolio malo svira ILI nece da im neko krade posao i tezge...(pogotovu ako je bolji) :(
LA-2A
28-09-2010, 11:28 AM
bolji bendovi uzimaju finu lovu neki prosek je 40 -50e po osobi za svadbe uzimaju i po 200-250e repertoar jazz,pop,rock i na kraju zdravko colic,bjelo dugme i ostale srackalice ali problem je sto takvih bendova ima sve vise i vise i nije tolko bitno ko bolje zvuci neko ko ima kombinaciju za tezgu znam te znas me :)
.. ja na primer sa svoim bendom nema sanse da uzmem preko 30e samo zato sto sviram jazz standarde u svakom slucaju po meni je to uzasan posao klasicno prezivljavanje svi pijani ti pevas neki manijak ti se kaci za rukav trazi pesmu a gazda na to kenja da ste glasni
Filip_
26-10-2010, 09:08 PM
To je strasno...ali nazalost takva drzava...U Beogradu sam poslednji put slusao jazz svirku pre 5-6 meseci. Kulturica, prava muzika, matorija ekipa, ali mali broj (odabranih) slusalaca u lokalu.
Sto ja znam od bendova, sviraju rock (i razlicite verzije istog), uzmu po 1000 din za svirku (po osobi) :shock:. U Kraljevu sviraju i za 500 din i po 2-3 piva...a onda Dj koji sebe samo tako naziva pusta na Obilicevom vencu Getu i ostali commerc house, prelaze radi utisavajuci prvi i pojacavajuci drugi plejer dok pije koktel i muva klinkice u isto vreme dok mu traje "set" i uzme 100 evra za 2-3 sata drk**a...i onda je on Dj...:ups:
Said story...dan mrmota ne prestaje...
saleizkraja
27-10-2010, 12:23 PM
Ja sam zivi dokaz da sve mozes kad to hoces xD Sve zavisi od organizacije, promocije itd itd ako se malo potrudis zaradjivaces lepe parice. .
Bockie
27-10-2010, 01:23 PM
Da... U NS je isto, ali jos gore...:D
Problem su ljudi koji kontaju da je svirka dobar provod, pa k'o veli, okacis gitaru,nesto drndas,daju ti cugu i za taxi do kuci... I onda glupe gazde skontale da ne moraju da plate ni bednih 300e za bend,kad ima klinaca koji sviraju za picu i kolu...:banghead:
Kao produkt ovoga je apsurd da po okolnim "selima" imas do jaja bendove i svirke, jer tamo gazde to plate,jer se ionako to vece nigde nista drugo ne desava,pa celo selo dodje u kafanu da cuga i slusa, pa su pazari bolji i imaju racun da plate cak i vise nego ovi u gradu...! Znam nekoliko ekipa koje idu po okolnim manjim mestima i povremeno BG. Reeeetko ko nekad svira ovde...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.