PDA

View Full Version : Rme???? Hitno

Zeroo
21-09-2010, 07:27 PM
Molim nekog strucog da mi objasni koja je realna razlika u ,,UPOTREBI" a ne po specifikaciji izmedju RME HDSP AIO i RMR HDSP 9632.Vrlo mi je vazno i hitno jer hocu da kupim jednu od ove dve kartice i da li ,,TREBA" dati 200 eura vise za AIO.Da li je stvarno vrednija toliko?Hvala unapred

Arthur
22-09-2010, 02:21 AM
Šta je sa ovom omladinom danas? google i par klikova mišem mi je rekao sledeće
" HDSPe AIO is the newly developed PCI Express version of the HDSP 9632"

i gde si i po kojoj ceni našo jednu i drugu?

Maiv
22-09-2010, 08:09 AM
Sa RME sajta:

HDSPe AIO is the newly developed PCI Express version of the HDSP 9632. A newly developed genuine PCI Express core consequently takes full advantage of the new format, achieving significant performance gains in multitrack audio and lowest latency.

Zeroo
22-09-2010, 10:31 AM
Na sajtu RME stoji da su na AIO ugradjeni konverteri novije generacije u odnosu 9632,ulazni signal je 112db dok je kod 9632 110db i naravno znam da je AIO PCIE karta.Mene samo interesuje da li ta poboljsanja vrede 200eura vise u prakticnoj primeni a ne po specifikaciji.Ako nije velika razlika u kvalitetu da se ne izuvam bez potrebe 200 eu vise,samo je to u pitanju.Hvala na odgovoru

Cene su sa Thomanaa:AIO 529 eura & 9632 339 eura

Po slicnim cenama se mogu dobiti u Artistu.

Arthur
22-09-2010, 10:36 AM
zavisi čime želiš da se baviš u životu i koliko ti je svaka unca kvaliteta i truda konstruktora opreme bitna. Ti proceni sam. Budi ubeđen da 9632 radi odlično, svakako. Evo ja sam je ponovo uzeo posle par godina za drugi studio gde usnimavam sve osim bubnja na nju.

Zeroo
22-09-2010, 10:54 AM
To sam Arture hteo da pitam.Ja cu da koristim maksimalno dva ulaza i dva izlaza.Vidim da su opcije za prosirenje slicne ako ne i i iste za AIO i 9632 pa boze zdravlja ako bude potrebe kupicemo ako zatreba.Trebaju mi dva vrhunska IN/OUT i to je to.Kvalitetna kucna varijanta uz par predpojacala koje imam.Koristim Studio Project VTB-1 lampaski pre i Mackie VLZ 14 PRO.Pre svega me interesuje audio bez puno VST osim bubnja koji radim sa VST ili sa semplovima.To je to

Porucio sam 9632 u Artistu stize za dvadeset dana

Arture hvala za ono:Ova danasnja omladina.

boggy
23-09-2010, 12:12 PM
Na sajtu RME stoji da su na AIO ugradjeni konverteri novije generacije u odnosu 9632,ulazni signal je 112db dok je kod 9632 110db........

Verovatno je rec o odnosu signal/sum ili maksimalnoj dinamici, a ne o "ulaznom signalu", ali... sve to moze biti dobro, jedino ne mozes da zakljucis kako ce to da svira iz tih podataka.. sta god da izaberes radice ti dobro ako su drajveri stabilni i ako drugima to radi dobro, kao sto vec, koliko viidm, radi.

pozdrav

bogi