View Full Version : Podna zvucna izolacija!
Mirzoni_zgb
21-09-2010, 02:09 AM
Jel mi moze tko dati neke savjete vezane za podnu zvucnu izolaciju...
Radim studio na katu ispod njega je stan, pa bi pokusao sto vise ubit prijenos energije na stan ispod , bass itd.
Cuo sam da je najidealniji takozvani floating floor (pod na podu) ali ne mogu nigdje naci neki priblizan nacrt kako se to radi, di se mogu narucit ti drzaci itd.
Hvala unaprijed!
boggy
21-09-2010, 09:08 AM
Jel mi moze tko dati neke savjete vezane za podnu zvucnu izolaciju...
Radim studio na katu ispod njega je stan, pa bi pokusao sto vise ubit prijenos energije na stan ispod , bass itd.
Cuo sam da je najidealniji takozvani floating floor (pod na podu) ali ne mogu nigdje naci neki priblizan nacrt kako se to radi, di se mogu narucit ti drzaci itd.
Hvala unaprijed!
Floating floor koji tebi (realno, za bassove) treba, moze biti tezak vise desetina tonai i moze biti debeo 25-50cm, i po pravilu se ne radi na spratu jer najcesce staticka konstrukcija zgrade ne moze da ga izdrzi, nego u prizemlju (ispod poda je cvrsto tlo... zemlja, kamen ili sta vec). Ako se vec radi na spratu onda se mora ispod pojacati konstrukcija na bilo koji nacin... ako vec postojeca konstrukcija nije dovoljno izdrzljiva.
Ono sto mozes naci na sajtovima koji opisuju podnu zvucnu izolaciju, je uglavnom namenjeno udarnoj buci klikera i stikli (sve atenuacije su merene na 1kHz!).... znaci stambeno/poslovne prostorije samo mogu na taj nacin!
Tako da je generalni savet da ne gubis snagu, volju, vreme i novac na nekakvu podnu "izolaciju" nego da utisas muziku ako vec smetas komsijama.
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.