View Full Version : Emu ili RME???
Zeroo
18-09-2010, 12:27 AM
Moze li neko ko je radio na Emu 1212m PCI ili PCIe i RME 9632 da mi konkretno objasni da li je RME bolja od Emu ili ne i koliko s obzirom da je skoro tri puta skuplja.Da li realno vredi vise kolka je razlika u ceni.Hocu da kupim jednu od ove dve karte za home studio.Emu sam imao davno a RME nisam nikad imao prilike da cujem pa bi mi dobro dosao savet-Emu mi je bila jednostavna idobra al me kopka ovaj RME.Mozda postoji neka druga PCI ili PCIe karta u tom rangu cena koja bi im parirala?
Hvala unapred na savetu
Arthur
18-09-2010, 12:45 AM
RME je generalno mnogo ozbiljnija firma, namenjena profesionalnoj klijenteli, koja se u potpunosti oslanja na njihov kvalitet. Odlični konverteri, najbolji (total mix) mixer za jednu zvučnu kartu, fantastičan Digicheck merni sistem i besprekorni drajveri i podrška, su ono što RME čini večitim bestbuyem u svom cenovnom rangu. Ja sam 4 godine imao 9632 i prodao sam je kad sam sebi kupio Fireface 800, a sada sam je ponovo kupio za drugi komp u drugom studiju, gde usnimavam vokale i sve osim bubnjeva. E-MU je opet, pod-brand Creative-a, namenjen korisnicima koji bi se upustili u audio vode, ali više u nameni kućnog snimanja i komponavanja na idejnom nivou, a manje na finalizaciji proizvoda. Tako da se u tom rangu kartica najčešće ide i više opcija po jediničnoj ceni, što praktično znači da svaka od tih opcija trpi na kvalitetu. RME 9632 je jednostavna, 2in-2out kartica, sa vrhunskim zvukom i softwerskom podrškom, a i bogato opremljena digiatlnim opcijama.
Moj savet ti je da ako spadaš u hobi umetnike ili ljude koji bi kartu koristili u idejno-kreativne svrhe, da ideš na EMU, zbog više opcija. A ako ti nameravaš da karticu koristiš za profesionalno, studio-grade usnimavanje i mixanje finalnog proizvoda, itekako odrešiš kesu i uzmeš RME.
just my 2 cents.
Zeroo
18-09-2010, 01:14 AM
Hvala Arture to sam i predpostavio.Mozda jos neko ima nesto da preporuci?
kejkz
18-09-2010, 12:45 PM
Za te pare, u PCI varijanti, nema ni?ta bolje od RME. Da sam na tvom mestu, odnosno, da imam noviji PC, pre bih uzeo ne?to ovako:
http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_aio.php
No, dosta sam ih reklamirao.
Da, jedna stvar, RME je sve, samo nije jednostavna... barem ne u smislu mogućnosti.
Cadaverous
21-09-2010, 09:26 PM
Bez dvoumljenja: RME
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.