Log in

View Full Version : novi Alen & Heath mixer with FireWire

DaBear
17-09-2010, 11:30 AM
lepo su napakovali !!

<embed src="http://www.sonicstate.com/video/hd/HDplayer.swf" FlashVars="enablejs=true&config=http://www.sonicstate.com/video/hd/hdconfig.cfm?id=1896" quality="high" bgcolor="#000000" width="480" height="300" name="flvplayer" align="middle" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowFullScreen="true" />

Maiv
17-09-2010, 12:01 PM
Ovo se cini super, totalni interfejs+daw kontorler!

Koliko ce kostati:rolleyes:

DaBear
17-09-2010, 12:19 PM
Ovo se cini super, totalni interfejs+daw kontorler!

Koliko ce kostati:rolleyes:

jos nije zvanicno objavljena cena sa svim opcijama.

Okvirno - sa fully motorized faderima oko ?6,500 (sa VAT-om) znaci minus 17.5% za izvoz...plus to je "predlozena cena" znacu bice sigurno jos jedno minimum 10-15% manja po radnjama..

clusterchord
18-09-2010, 12:57 AM
to je valjda naiscekivaniji "mali" mikser u zadnjih par godina.. svi bruje o tome. A & H su strahovito puno vremena utrosili na razgovaranje sa userima 16kanalnog prethodnika... sto bi trebalo dodati, promjeniti ovo ono. ljudi sa A&H su bili na gearslutzu valjda godinu i po, svracali i chatali..

nemam pojma kako mu zvuce preampi, eq i sabirnica.. al na papiru za sad izgleda impozantno.. kazu da su unaprijedili preampe.. pogotovo mi se svidja verzija sa automatizacijom..

daBear, ja sam isto razmisljao dosta o Audient Zenu otkad je pala cijena... sto se tebi čini , u usporedbi s ovim, cisto po sound kvaliteti ?

nekako imam osjecaj da je Audient ipak klasu iznad neki mid/high end.. ne poznajem bas tu firmu. dok AH ima to nasljedje live mixera.. bez obzira na broj gumbi, opcija i ostalog..

upravo trazim takav manji mikser sa automatizacijom (kao i svi ..). od Tofta sam se potpuno ohladio jer su ljudi oko mene koji su ga imali, samo imali sr*nja. jedino mi jos igra venice320, al nit automatizacije, niti daw kontrole, i samo 4 grupe.. los routing. al dobar sound, probao sam ga. ili nesto staro sto cu restaurirati koa mci400 i sl.

kod Audienta je problem sto nema nikakav EQ. hah idealno bi bilo uz njega nabaciti jedan x-rack sa 8 kanala EQ, da se moze imat total recall...a ostalo sa ITB eq-ima. al to mu opet dodje na sistem od kojih 10 - 15 soma (koje nemam).

XFactor
18-09-2010, 11:48 AM
Hm, lijepo lijepo. Ovo ce biti zanimljivo isprobat. :)

DaBear
18-09-2010, 12:10 PM
to je valjda naiscekivaniji "mali" mikser u zadnjih par godina.. svi bruje o tome. A & H su strahovito puno vremena utrosili na razgovaranje sa userima 16kanalnog prethodnika... sto bi trebalo dodati, promjeniti ovo ono. ljudi sa A&H su bili na gearslutzu valjda godinu i po, svracali i chatali..

nemam pojma kako mu zvuce preampi, eq i sabirnica.. al na papiru za sad izgleda impozantno.. kazu da su unaprijedili preampe.. pogotovo mi se svidja verzija sa automatizacijom..

daBear, ja sam isto razmisljao dosta o Audient Zenu otkad je pala cijena... sto se tebi čini , u usporedbi s ovim, cisto po sound kvaliteti ?

nekako imam osjecaj da je Audient ipak klasu iznad neki mid/high end.. ne poznajem bas tu firmu. dok AH ima to nasljedje live mixera.. bez obzira na broj gumbi, opcija i ostalog..

upravo trazim takav manji mikser sa automatizacijom (kao i svi ..). od Tofta sam se potpuno ohladio jer su ljudi oko mene koji su ga imali, samo imali sr*nja. jedino mi jos igra venice320, al nit automatizacije, niti daw kontrole, i samo 4 grupe.. los routing. al dobar sound, probao sam ga. ili nesto staro sto cu restaurirati koa mci400 i sl.

kod Audienta je problem sto nema nikakav EQ. hah idealno bi bilo uz njega nabaciti jedan x-rack sa 8 kanala EQ, da se moze imat total recall...a ostalo sa ITB eq-ima. al to mu opet dodje na sistem od kojih 10 - 15 soma (koje nemam).

po meni A&H je za nekoga ko snima bendove i zive muzicare sa puno mikrofona, itd...
opet, po meni, Zen je za nekoga ko prvenstveno MIKSA ITB ima neki outboard i hoce da sabere 32 izlaza uz neki outboard, ali be eq.

snimanje odradjeno kroz zeljene preampe / compresore i eq i onda...
Mixanje u software-u (Pro Tools, sta vec..) i provucen kroz Zen-a.

meni je problem bio dok sam (puno) radio na velikom Audientu ASP8024, drzim mix na desku dok mi ga ne odobre i nemogu nista drugo da pocnem (jer su svi eq's i outboard namesteni ZA TAJ mix!) Pa jos ako traze neku promenu posle mesec dana - sranje!!! usporava work flow.

Sta meni radi kod Zen-a:
Mali je (moze da stoji sa strane) uvek mi je problem sweet spot sa velikim mikserom - nemogu da stavim kompjuter monitore u sredinu *nema mesta*

ima inserte na svim ulazima, moze 3 para zvucnika da se okaci, 5 source monitoring, iPod ulaz (jako korisno - nema trazenja mini jack to jack adaptera, pa patch polje, pa drkanje.. a svi hoce nesto da cuju sa iPoda / iPhona),
bus compressor moze da se salje na bilo koji input + ima paralel foru..itd..puno sitnih i korisnih stvari koje rack sabirnice nemaju

Automatizacija me ne zanima (moving faders su extra) i samo je volume i mute (preko MDI)...sva automatizacija u PT (kod mene)

sto se tice same Audient firme, u Londonu ima jako puno studija koji imaju ASP8024
i rade jako puno dobrih i poznatih projekata / bendova itd....jedan od poznatiji je Kore studio http://www.kore-studios.com/
Stephen Street (jako poznati producent) je ima 2 velika ASP8024 (jedan kao mobilni setup) a drugi u Metropolis studiju (dok ga ne zatvorise) ,,,sad je presao na Zen kad miksa kuci (sve vise, jer su budzeti otisli u k...!)

awacs
18-09-2010, 01:30 PM
po meni A&H je za nekoga ko snima bendove i zive muzicare sa puno mikrofona, itd...

Tako je. Ali bug je u tome ?to je ovo idealno re?enje za već postojeće male studije, koji već poseduju izvestan broj mikrofona, slu?alica, nekakav outboard, imaju akustički sređene prostore, razvučene kablove i tome slično. Pa da onda konačno steknu i super prilagodljiv mikser (a ba? je jako pametno spakovan).

Cenim da bi ovo super leglo ljudima poput OFF-a, Arthura, Ivana (iz Kraljeva)... ali jebiga, ta kategorija studija finansijski najgore prolazi, i mislim da se ta tvrdnja ne odnosi samo na Srbiju... ?teta. A arhitektura sprave je ba? onako "engleski" genijalna. I kapiram da će svi da se dive genijalnosti, ali da će retko ko da je kupi. ?teta.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Da li se neko od matorih članova seća reklame za Banini biskvite iz 80-tih: "za gladne prekratki, za site predugi - to su Banini". E, onaj ko se seća razumeće o čemu govorim :)

MHz
18-09-2010, 01:40 PM
Vidi se da su pažljivo slušali kritike vezane za R16. Sve ono što su na gearslutzu i ostalim forumima korisnici i ostali naveli kao nedostatak se nalazi na novom modelu. Da su nekako uglavili i kompresor, mixer bi bio potpuna ludnica.
S obzirom da je cena oko 6 hiljada funata, mene zanima da li će i koliko pojeftiniti R16 :) artist ekipa?