Log in

View Full Version : wharfedale 8.2 aktiv

magnum
15-09-2010, 10:57 AM
Sta mislite o ovim monitorima i koja su vasa iskustva (ako ih neko ima), da li ih uzeti ili ne.Snimam u kucnim uslovima i na terenu,live ali isto u kucnoj varijanti sa Boss-om br1600. Hocu da zaokruzim pricu, opreme,srazmerno cena,kvalitet, (da ne uzmem spravu od 2000e, a monitore od 300e i kontra) s obzirom da nemam studio i brdo analognih sprava, da li mi je kombinacija Boss br1600(kojeg imam)-Wharfedale diamond 8.2(MONITORI 100V OD 45-24KHZ koje bih kupio)-Mic RODE NT2A (kojeg imam) dovoljna za neki pristojan rad ili nesto drugo da ubacim u ovu kombinaciju sto se tice monitora :shock: :confused: :cry: :wink: ???
hvala na strpljenju i odgovorima !!!!!!!

Coconut
15-09-2010, 08:54 PM
Koristim ih nekih 5-6 god. i za ulozeni novac su veoma dobro resenje, moze se na njima uraditi veoma dobar mix, dosta su flat i ne farbaju zvuk. Jedino pripazi na visokotonce, ja sam vec promenio jedan (na pocetku u garanciji), jer na nekim modelima daju ostar metalni zvuk koji prelazi u distorziju. Od tada nema nikakvih problema.
Pogledaj eventualno i KRK modele, meni se licno ne svidjaju, ali su predpostavljam u slicnom cenovnom rangu.

magnum
16-09-2010, 04:32 PM
Hvala ti, gledao sam i KRK-ove modele, nisu mi se licno svidele, pa sam se odlucio za wharfedale 8.2 aktiv, jer KRK bih uzeo samo neki jaci model koji su znatno mnogo skuplji, a u ovoj klasi mislim da je wharfedale pobedio, vise pruza od KRK-rokit serie, narocito u visokim frekfencijama, dok je bas sasvim ok 6.5" ko "bonbona". Ako imas jos neko iskustvo sa njima a zaboravio si, kazi, uglavnom dovoljno mi je i ovo tako da cu pazariti sigurno wharfedale 8.2 aktiv !!!! Poz... !!:jupi::rotfl::wink:

Maiv
16-09-2010, 06:16 PM
A ESI nEar 8 experience? Tu ih svi hvale...

magnum
16-09-2010, 07:54 PM
Pa predpostavljam da su i oni ok, koliko sam cuo hvale ih na forumu, odlucio sa samo sto su ovi ESI-Kinezi, a wharfedale-Englezi, bez veze, iskreno receno morao sam da presecem, ESI nisam cuo, a wharfedale sam probao .....

Coconut
16-09-2010, 10:25 PM
Magnum, Wharfedale jeste dizajniran u Engleskoj (citav sklop), ali se zbog valjda manjih troskova proizvodi takodje u Kini. Ovo ti spominjem samo radi informacije, sve sto smo vec spomenuli o njemu stoji, znaci nema niceg negativnog zbog Kineske proizvodnje, posto su zvucnici zaista solidno uradjeni.

alen
20-09-2010, 01:31 AM
Istina.Radio sam neko vreme u firmi koja je bila zastupnik Wharfedale-a za Srbiju.Kompletan program se radi u Kini.To im jeste mana u neku ruku zato sto se znalo dogoditi da po koji primerak dodje neispravan iz Kine,ili mu se nesto dogodi u samom pocetku rada.Ali primerci koji rade,rade vise nego korektno.Inace Diamond serija je oduvek(vec nekih skoro 30 godina) bila jedna od najprodavanijih serija zvucnika na svetu uopste.Trenutno je aktuelna 10-ta generacija koju nisam cuo,dok sam radio bilo je aktuelna serija 9 ali su paralelno sa njom jos uvek radili i seriju 8 koja je meni licno(a i vecini drugih fanova Wharfedale-a) mnogo vise prijala uvetu.8.2 aktiv je odlican zvucnik za novac koliko kosta,preporuka svakako.

magnum
21-09-2010, 12:38 PM
Hvala Coconut i Alen, na novim informacijama. Ja sam vec isprobao monitore, i u potpunosti se slazem sa vama da za ovaj novac sasvim opravdavaju kvalitet, pre sam imao edirolo-ve MA-15D, ali to su desktop monitori, sa Wharfedale-om je mnogo realnija "slika". Pustio sam snimak koji sam radio na Edirol-u i tacno cujem na Wharfedal-u sve greske koje treba ispraviti.

dj_kiki
09-10-2010, 05:12 AM
Posedujem ESI nEar-08 vec par meseci, i skoro sam dobio bash te Wharfedale Pio monitore. Uradio sam A/B test i... razlika je drasticna u korist ESI-ja. Ne volim da preuvelicavam ali ESI zvuci bar jedno 46 puta bolje. Da bih se uverio da nisam lud, pozvao sam par ortaka koji se aktivno bave produkcijom i dosli su do slicnog zakljucka, Wharfedale u odnosu na ESI svira kao kanta. Jedina prednost Wharfedale-a nad ESI-jem je shto je zvuk u neku ruku "tacniji", dok je na ESI-ju vishe ofarban i malo vuche ka hi-fi.

Jeste tacno da Wharfedale proizvode Englezi, a ESI (verovatno) kinezi, ali meni to nikada nije bilo bitno, 99% stvari se proizvodi u Kini, i ne mora nuzno da znachi da je krsh. Tacno je da Kinezi imaju fush stvari, ali takodje imaju i fabrike koje izbacuju dobre stvari :] Na kraju krajeva, zvucnik se ceni po zvuku.

I ne zaboravite, naravno, koliko god pricali "ovo je bolje / ono je bolje", svi mi chujemo DRUGACHIJE, i svidjaju nam se drugacije stvari :-) Mozda se nekome vishe svide bash Wharfedale (mada sumnjam u tu verovatnocu) :D

magnum
09-10-2010, 07:07 PM
Dobro, jedino mi ostaje da kupim sad i ESI, ali bre ne mogu da verujem da su one toliko dobre koliko ih hvalite, verovatno su dobre, nisam ih cuo niti uporedjivao sa drugim, ali ispade kad cujem tako nesto da sve ostalo ne vredi nista, padam u nedoumicu da li uopste da razmisljam i o Adamu7, Genelec, itd....da li su stvarno toliko dobre ili je malo cena tu odigrala ulogu vise, sto je kod nas cesto presudno, a zvuk u fazonu "nije los moze da prodje" ?