View Full Version : Audiofilski (HI-FI) D/A konvertori
Da li je neko probao neki od ovakvih naprava..... ima li smisla probati to u studiju, jer je najeftinija 'nasha' varijanta koja odskace od klasicnih RME i slicne klase nekih 900-1000e (benchmark DAC i sl.). Meni prevashodno treba za monitoring, posto mixam ITB
quake2
14-09-2010, 09:25 PM
Probao sam ja svasta i....bolje ne,ne gubi vreme na to.Ima stvarno dobrih ali nije to za te namene.ADI8 DS pa nadalje i miran si.Pozzzzz
fosnex
14-09-2010, 10:33 PM
Da li je neko probao neki od ovakvih naprava..... ima li smisla probati to u studiju, jer je najeftinija 'nasha' varijanta koja odskace od klasicnih RME i slicne klase nekih 900-1000e (benchmark DAC i sl.). Meni prevashodno treba za monitoring, posto mixam ITB
Benchmark dac 1 je super.. jako dobro svira ta kutijica:),takodje za te pare mozda i manje Lavry black da 10,imas i jos jednu firmu al malo ljudi koristi ovdje Lake People...njemci takodje postena firma..
http://www.thomann.de/fi/lake_people_dac_c460_d_a_wandler.htm
pozdrav.
Benchmark dac 1 je super.. jako dobro svira ta kutijica:),takodje za te pare mozda i manje Lavry black da 10,imas i jos jednu firmu al malo ljudi koristi ovdje Lake People...njemci takodje postena firma..
pozdrav.
Ja razmisljam da u doglednoj buducnosti uzmem ovaj Lake People:
http://www.thomann.de/fi/lake_people_f446_2_kanal_addac_wandler.htm
Ali onda cu morati i neku PCI karticu sa AES EBU ulazima, odnosno izlazima
pozdrav.
ma, bre, znam ja da je to dobro.... ali nisam u mogucnosti da to priustim sebi:(, a ni moji klijenti, takodje (kroz adekvatno placanje:D)
Zato trazim neko resenje bolje od postojeceg (FF800), a ne toliko skupo
fosnex
14-09-2010, 11:42 PM
ma, bre, znam ja da je to dobro.... ali nisam u mogucnosti da to priustim sebi:(, a ni moji klijenti, takodje (kroz adekvatno placanje:D)
Onda bolje ostani na istom dok ne skupis neke pare pa uzmi neki dobar Dac,jer nema puno opcija u tom cijenovnom rangu na zalost... mada lavry black moze da se nadje polovan za neku pristojnu cijenu.... ali ko zna mozda iskopas nesto bolje od ff 800 za neku ok cifru bem li ga....
fosnex
14-09-2010, 11:45 PM
Ja razmisljam da u doglednoj buducnosti uzmem ovaj Lake People:
http://www.thomann.de/fi/lake_people_f446_2_kanal_addac_wandler.htm
Ali onda cu morati i neku PCI karticu sa AES EBU ulazima, odnosno izlazima
Pa jedno vuce drugo.. tako to nekako ide:) ali svakako lake people bi trebalo da je dobro preduzece:D
boggy
15-09-2010, 06:17 AM
Pa vec si jednom uzeo FF800 zato sto je bio "najbollji za te pare"... bojim se da ne mozes ponovo... za iste ili slicne novce dobiti bolje...
1000-1500EUR treba odvojiti minimalno za pristojan stereo DAC
oko 750EUR kosta Lynx L22 (pci kartica, ADC i DAC + AES3 i/o)... i to je to.
pozdrav
bogi
Pa vec si jednom uzeo FF800 zato sto je bio "najbollji za te pare"... bojim se da ne mozes ponovo... za iste ili slicne novce dobiti bolje...
1000-1500EUR treba odvojiti minimalno za pristojan stereo DAC
oko 750EUR kosta Lynx L22 (pci kartica, ADC i DAC + AES3 i/o)... i to je to.
pozdrav
bogi
Pazi, taj lynx bi bilo oodlicno resenje, jer ima i AD, verujem da je to zaista dobro. Moze li da radi zajedno sa FF800, da li je neko probao? Takodje, ne znam kakav mu je interni mixer, mozda vredi sabirati nanjemu
boggy
15-09-2010, 07:27 AM
Pazi, taj lynx bi bilo oodlicno resenje, jer ima i AD, verujem da je to zaista dobro. Moze li da radi zajedno sa FF800, da li je neko probao? Takodje, ne znam kakav mu je interni mixer, mozda vredi sabirati nanjemu
za interni mikser ne znam.
Mislim da ne mozes direktno sinhronizovati dva odvojena entiteta u pc... tako mi se cini.... ali... mozes iskoristiti AES3 ili s/p dif izlaz iz FF800 i ubosti ga u ulaz u L22 pa prerutirati to na output DAC u L22 (preko njegovog internog miksera)..... tako bi L22 prakticno radio "stand alone" slicno kao i spomenuti DACovi... PC bi mu davao samo napajanje i konfiguraciju.
definitivno mi se cini da je sada (u ovom slucaju) Lynx L22 najbolja varijanta ako "skocimo" sa FF800 malo dalje.
Uglavnom ljudi ne vole PCI slot... ja se jos ne bojim da ce zastariti... cak i ako bude... uvek cu moci da nadjem neku starudiju sa kojom cu moci da merim... i kao sto rekoh ... s obzirom na digitalne i/o koje poseduje, kao i WordClock... moguce je da radi i "stand alone"
pozdrav
bogi
gregor z
15-09-2010, 08:54 AM
Mislim da je ovo najbolje za te pare...ima i volume kontrolu, headphone i navodno veoma dobar DA.
Ja ga nisam jo? čuo ali ga je kolega kupio kad je prodao DA16X i ka?e da mu bolje svira....
http://www.thomann.de/gb/mytek_digital_stereo96_dac.htm
za interni mikser ne znam.
Mislim da ne mozes direktno sinhronizovati dva odvojena entiteta u pc... tako mi se cini.... ali... mozes iskoristiti AES3 ili s/p dif izlaz iz FF800 i ubosti ga u ulaz u L22 pa prerutirati to na output DAC u L22 (preko njegovog internog miksera)..... tako bi L22 prakticno radio "stand alone" slicno kao i spomenuti DACovi... PC bi mu davao samo napajanje i konfiguraciju.
definitivno mi se cini da je sada (u ovom slucaju) Lynx L22 najbolja varijanta ako "skocimo" sa FF800 malo dalje.
Uglavnom ljudi ne vole PCI slot... ja se jos ne bojim da ce zastariti... cak i ako bude... uvek cu moci da nadjem neku starudiju sa kojom cu moci da merim... i kao sto rekoh ... s obzirom na digitalne i/o koje poseduje, kao i WordClock... moguce je da radi i "stand alone"
pozdrav
bogi
evo da se oglasim.... poslusao sam savet , uzeo Lynx l22 i prezadovoljan sam. Cak sam veoma blizu da uskladim dve odvojene karte u jednom PCu od kojih ce Lynx samo da radi kao sinhronizacija i A/D i D/A (kao da je externi konvertor)...
o sitnim problemima sam otvorio drugi topic, moze biti nekome zanimljivo, jer je verovatno najjeftinije konvertor resenje koje skace malo od standarnih kartica
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=40503
Arthur
15-02-2012, 02:04 AM
Kolko košta l22 sad?
Kolko ko?ta l22 sad?
oko 650 je preko, a ja sam uzeo polovan, sa nekim trange-frange varijantama, skoro upola:)
boggy
15-02-2012, 01:05 PM
oko 650 je preko...
UH.... to je sad super povoljna cena, mene je kostao 750EUR pre 7-8 godina... :shock:
:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.