PDA

View Full Version : sitacija sa usb kartom

balthazaar
14-09-2010, 05:45 PM
Odjednom mi se počelo dešavati da mi playback prekida usled malo veče internet aktivnosti!!!!! Imam edirol ua-25 na usb....već par godina koristim isti komp i istu kartu i to je tek sad počelo da mi se dešava....trenutno baš sownloadujem jedan torrent i kida mi playback...ima li iko predstavu šta može biti? Neke osnovne stvari možemo preskočiti - nove drajvere, reinstal sistema i tako to...

psionic
14-09-2010, 06:04 PM
Odjednom mi se počelo de?avati da mi playback prekida usled malo veče internet aktivnosti!!!!! Imam edirol ua-25 na usb....već par godina koristim isti komp i istu kartu i to je tek sad počelo da mi se de?ava....trenutno ba? sownloadujem jedan torrent i kida mi playback...ima li iko predstavu ?ta mo?e biti? Neke osnovne stvari mo?emo preskočiti - nove drajvere, reinstal sistema i tako to...

Windows 7 ? Ako jeste, imam jedan tweak bash za to. Samo napisi da li je sedmica u pitanju da ne kuckam dzaba.

Maiv
14-09-2010, 06:53 PM
Mozda malo slabiji komp? Skidanje s neta zna dosta trosit resurse...Koje drajvere imas za ua-25?

balthazaar
14-09-2010, 10:31 PM
Windows 7 ? Ako jeste, imam jedan tweak bash za to. Samo napisi da li je sedmica u pitanju da ne kuckam dzaba.

xp...

Mozda malo slabiji komp? Skidanje s neta zna dosta trosit resurse...Koje drajvere imas za ua-25?

pa nije komp baš neka poslednja generacija...al, kvaka je u tome što je sve šljakalo nekolike godina bez greške...da bi se pojavilo tek u poslednje vrijeme...da, zaboravio sam bitnu stvar - desi se čak i da miš na usb isto tako gubi kontakt...moguće da je neka za'ebancija sa usb portovima...drajvere sam skidao sa vremena na vrijeme - ne znam jesu baš poslednji...provjeriću

Bockie
15-09-2010, 01:14 AM
Ako je modem na usb, moguce je da uzima resurse. Meni se desavalo da mis koji je usb zapinje prilikom kopiranja sa (usb)flasha...

Ako je tako,prebaci modem na UTP vezu sa kompom...

Khan
15-09-2010, 10:39 AM
B.B je u pravu, ako mozes prebaci modem na utp, okupira ti bandwidth na USB-u. To je mnogo jednostavnije od ceprkanja po kolicini resursa za svaki usb, mada i to moze da se radi. Nego, cemu ozbiljan rad na DAW-u mesati sa torrent download-om i internetom, to je samo po sebi losa ideja?

Maiv
15-09-2010, 01:20 PM
Ja imam tu karticu i morao sam ugasit firewire ulaz na laptopu jer mi je bio na istom IRQ kao i usb. Pogledaj sta sve dijeli isti IRQ broj sa tim usb-om.

balthazaar
30-09-2010, 03:33 PM
Locirao sam problem...nema veze sa samom kartom, već što mi cpu naglo skoći...internet aktivnost mi nabije cpu "u crveno"...e al sad ostaje pitanje zašto se to dešava...