Log in

View Full Version : katastrofa Firewire i PS

grada27
13-09-2010, 08:28 PM
Posle jednog resenog problema sa kablom,eto i drugog.Imam fw kartu sa tri ulaza ti chip set,mogu tri uredjaja da rade odjednom,medjutim kada je samo jedan uredjaj ukljucen radi sve super,ali ako ukljucim jos jedan sve se blokira,u pitanju je rme 400 i liquid mix.Na sajtu sam pronasao neki tekst o tome http://www.focusrite.com/answerbase/en/article.php?id=265 cak sam i skinuo neki programcic PCI Latency Tool 3.1v2. koji jos nisam pokrenuo ocekujuci neki savet od iskusnijih.Postoji i video prezentacija http://www.focusrite.com/answerbase/en/article.php?id=1040 Da li sam uopste na pravom putu resenja.Ako je neko imao ovakav ili slican problem bilo bi mi od velikog znacaja u resavanju ovog glupog PS problema.

veliki pozz!

awacs
13-09-2010, 11:11 PM
'si probao da pove?e? LiquidMix na drugi FireFace-ov FW port umesto direktno na firewire karticu u računaru?

Pozdrav,

Vasa

grada27
13-09-2010, 11:53 PM
To sam prvo probao ista stvar,onda nabavio kabl,kao ajde tako ce sigurno raditi medjutim nista.Ostaje jedino ovo da probam,sa PCI Latency (javascript:void(0);) ako nema neko drugu ideju,pa ako i to ne upali odnecu sve da probam kod ortaka na drugom kompu,ako tu bude radilo onda reinstal celog sistema,ne vidim drugo resenje.Mozda i ima ali ja ga ne znam. Tako je to sa PS ,probali smo tu varijantu za koju pitas na macintosh lap topu i sve je radilo savrseno.

pozz!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

awacs
13-09-2010, 11:59 PM
Tako je to sa PS ,probali smo tu varijantu za koju pitas na macintosh lap topu i sve je radilo savrseno.

Pa onda da mi neko ka?e - jebo Mac :):):)

Pozdrav,

Vasa

Matoree
14-09-2010, 03:33 AM
Pa onda da mi neko ka?e - jebo Mac :):):)

Pozdrav,

Vasa

Moze Mac, al MacOS :p

grada27
14-09-2010, 09:31 AM
Da li je uopste moguce na PS-u da rade odjednom dva firewire uredjaja na istoj magistrali?Mozda svaki uredjaj zahteva poseban BUS,tj posebnu firewire kartu?

pozz

kejkz
14-09-2010, 09:55 AM
Videcemo sutra sta mu je, strpi se jos malo...

Bockie
14-09-2010, 12:25 PM
,ali ako ukljucim jos jedan sve se blokira,u pitanju je rme 400 i liquid mix.

Matori,nece raditi ili ce da krci i stuca!
MORA odvojeno (u 2 razlicite fw karte) 1000% provereno!
Identican problem (rme400+LqMix) u jednom studiju resen drugom kartom, isto se drkali danima da resimo.... Resili obicnom VIA-om od 500din...

Poz'

grada27
15-09-2010, 10:15 AM
Negde sam procitao da firewire podrzava do 63 uredjaja i da svi rade u riltajmu :shock:,probacu sa novom fw kartom,ako to resi problem onda super.Imam utisak da neke deklaracije za ps kompjutere zvuce kao one na jeftinim kasetofonima od 1000W:rotfl:

pozz!

Khan
15-09-2010, 10:47 AM
Da li imas mogucnost da ih vezes u daisy chain? Onda bi to moglo da radi sasvim drugacije... Ne znam RME, na MOTU uredjajima imas dva FW, jedan za direktnu vezu sa DAW-om, a drugi za sledeci uredjaj. To radi...

awacs
15-09-2010, 11:29 AM
Da li imas mogucnost da ih vezes u daisy chain? Onda bi to moglo da radi sasvim drugacije... Ne znam RME, na MOTU uredjajima imas dva FW, jedan za direktnu vezu sa DAW-om, a drugi za sledeci uredjaj. To radi...

Pa ka?e čovek da je probao i da na njegovoj ma?ini to ne radi (a da na Macu hoće):

To sam prvo probao ista stvar,onda nabavio kabl,kao ajde tako ce sigurno raditi medjutim nista.Ostaje jedino ovo da probam,sa PCI Latency (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:void%280%29;) ako nema neko drugu ideju,pa ako i to ne upali odnecu sve da probam kod ortaka na drugom kompu,ako tu bude radilo onda reinstal celog sistema,ne vidim drugo resenje.Mozda i ima ali ja ga ne znam. Tako je to sa PS ,probali smo tu varijantu za koju pitas na macintosh lap topu i sve je radilo savrseno.

Pozdrav,

Vasa

Khan
15-09-2010, 11:52 AM
@awacs
...eto, ocoraveo od editinga, a i godine su tu...