PDA

View Full Version : zvucnici za klub????

loscolorados
11-09-2010, 11:35 AM
imamo klub neki sa borila?kim vje?tinama i sli?nim aerobicima. prostorija je velika recimo 10x7. uzeo bi si dva zvu?nika, a neznam ni?ta o njima. nebi potro?io puno love. na ?em mogu pu?tat glazbu preko zvu?nika. kolko vata zvu?nici mi trebaju? jel mogu sam spojit kabl iz zvu?nika u recimo mobitel ili ipod ili neku liniju ili ne?ta il mi treba neka mikseta ili predpoja?alo. sorry neznam ni?ta o tom. mo?ete mi predlo?it neka rje?enja. (e da i kak se kre?u ti vati moja linija je kao 120, a kolega ima mar?alca od 30 koji pegla glasnije tri puta od moje linije:ups:)

Eomsy
19-09-2010, 10:45 AM
kak se kre?u ti vati moja linija je kao 120, a kolega ima mar?alca od 30 koji pegla glasnije tri puta od moje linije:ups:)
Najosnovnije za zvučnike kaj krajnjeg korisnika treba zanimati jest RMS POWER izra?ene u watima, a ne ono prvo kaj pi?e na kutijama (kao tebi, 120 wata .. mo? mislit da je toliko), drugo jest koje pojačalo pogoni te zvučnike, a treće (I NAJBITNIJE) kakve su izrade ti zvučnici (od kojih materijala, kakve zavojnice itd.). Zato ti se i veli, koliko para toliko muzike :D.

Ako je tebi samo potrebno da ima? nekakvu muziku kaoja će se ćut u pozadini, a da ne reba da tre?ti, predla?em da kupi? kakvu mini-liniju ili tako ne?to. Viđao sam u ZGB-u Sony-eve po 2 soma kuna, i tvoj problem rije?en ... vjeruj mi, dosta se glasno čuju (ima da frendica za potrebe aerobika (ali u učionici jedne ?kole, pa brijem da ti nisu iste dimenzije ko tvoje), a mo?e? i spojiti stick pun mp3-ca na njeg i vozi satima :wink:.

A, ako treba? nekakav razglas (gdje bi ti najavljivao borce i pu?tao glasno muziku), mora? nabaviti nekakav rasglas! Znači dva zvučnika sa stalcima, pojačalo za njih, te nekakvu malu analognu mixetu ako hoće? spajati vi?e stvari od jednom, kao recimo mikrofon, i-pod, laptop. Ako ne treba? mic, onda ti je ulaz na pojačalu dovoljan da spoji?, pod/lap. E, to ti dođe malo vi?e od 2 soma kuna! Koliko točno? Nemam pojma jer to nije moje polje djelovanja :D.

Pozz.