Log in

View Full Version : CME UF 80 v2 problem oko snimanja custom velocity-a...

Wolf204
08-09-2010, 09:54 PM
Kao sto naziv kaze, imam problem oko snimanja i ucitavanja modifikovanih velocity krivulja na ovoj klavijaturi. Posto mi je Normal preset previse tih, a Hard1 isuvise glasan, koristeci program ufBrain, napravio sam novu krivu koju uspevam da ucitam samo dok se nalazim u Adjust velocity modu [shift]>B4. Onog trenutka kada izadjem iz tog moda, vraca mi se jedan od selektovanih preseta. Takodje, program dozvoljava kreiranje vise fajlova, medjutim kada udjem u meni za odabir krivulja [shift]>C#2 mogu da odaberem svega 10 fabrickih [00-09]. Pokusao sam i sa modifikovanjem fabrickih preseta, ali mi to ne polazi za rukom. Bio bih zahavalan za instrukcije kako da ovo resim, ukoliko je neko imao iskustva sa ovom klavijaturom. Hvala.

darkstar
11-09-2010, 12:44 AM
Pozdrav,

Da li taj sint ima svoje farbe koje mozes da sacuvas, ili general preset za celu klavijaturu (nesto kao main ili system) ?

Ako da, probaj da sacuvas neki preset u kome si vec napravio velocity krivulju (popularno zvanu velocity curve :)

to je valjda to, nemam CME

Wolf204
11-09-2010, 07:41 PM
UF je master kontroler, tako da nema svoj zvuk, koristim ga za kontrolu VST-ova na racunaru. U uputstvu je opisana procedura za kreiranje sopstvenog preseta za velocity, ali to uputstvo nije dovoljno jasno.
Konkreno, klavijaturu povezanu sa racunarom preko USB-a, potrebno je prvo ubaciti u mod za podesavanje velocity-a, to se postize pritiskom na [SHIFT] taster i zatim na dirku B4.
On ispise na display VEL zatim ON. Onda je potrebno startovati na racunaru program ufBrain, uci u tab pod nazivom V-curve, izabrati jedan od postojecih, ili kreirati novi preset, modifikovati ga po volji, kliknuti na SAVE u samom programu, pri cemu se taj preset snima NA RACUNARU. Onda je potrebno preset po zelji pritiskom na SEND "poslati" na klavijaturu. Uputstvo se tu zavrsava, ali meni ostaje problem koji sam naveo. Klavijatura ostaje u modu za promenu velocity-a, modifikovani preset koji sam poslao je primenjen, klavijatura reaguje u skladu sa njim, ali prilikom zatvaranja moda pritiskom na [SHIFT] B4, vraca se na jedan od fabrickih preseta koji je bio aktivan pre promene. Nije moguce da klavijatura ne podrzava snimanje, jer mi je neverovatno da moram da sviram na njoj drzeci ukljucen mod za promenu velocitija, i da svaki put kada je upalim moram prvo da u nju ubacujem preset koji mi odgovara.

Wolf204
17-09-2010, 03:29 PM
Problem resen. Posle mnogo cimanja i pokusaja-gresaka, uspelo mi je da sacuvam modifikovanu velocity krivu. Neophodno je po slanju modifikovane krive na klavijaturu, snimiti globala podesavanja pritiskom na [LOAD]+[SAVE] zatim ponovo [SAVE], odabrati banku u koju zelimo da snimimo podesavanja i pritisnuti [ENTER]. Naravno o ovome ni reci u uputsvu. Nadam se da ce nekome ovo biti od koristi, posto je klavijatura sasvim solidna, samo se treba malo iscimati oko podesavanja. Darkstar, hvala za savet, to me je i povuklo na stranu da gledam kako da snimim taj globalni preset, ne bi mi to ni palo na pamet.....