Log in

View Full Version : Nesto ne stima - Soundcraft comp 10 i Behringer B1

Direct Control
04-09-2010, 07:24 PM
Mikrofon Behringer B1 nece da radi kada ga prikacim na soundcraft compact 10 mixer.

Behringer B1 je moj prvi kondenzatorski mikrofon i jedino sto znam u vezi njega je da mu treba fantomsko napajanje da bi radio. Jos uvek ne znam nista o mikrofonima, pa vas molim za pomoc da ga povezem sa mojim soundcraft compact 10 mixerom.

Soundcraft ima fantomsko napajanje koliko se razumem (+48v), ali nema XLR ulaz, nego je ulaz za JACK. (mozda je u tome problem?)

http://i54.tinypic.com/98rokg.jpg

Kabel koji koristim je XLR to JACK 6.35mm stereo (mozda trebam XLR to jack mono?)
Mikrofon radi provereno sa kabelom XLR to XLR na behringer xenyx mixeru, tako da mislim da bi mozda ipak trebalo da je do kabela XLR to JACK stereo.

Ako neko zna, neka podeli to i sa mnom.

Hvala.

Direct Control
04-09-2010, 07:27 PM
Imam jedan dinamicki mikrofon koji radi normalno sa tim XLR to JACK stereo kabelom, tako da je i kabel sigurno ispravan. Jedino na sta mogu da posumnjam je da treba XLR to jack mono za kondenzatorski majk. :rolleyes:

Maiv
04-09-2010, 08:07 PM
Ako je ovo slika Soundcrafta onda koliko ja vidim ima XLR. :wink:

alavuk
04-09-2010, 09:03 PM
da dajrekte treba ti mono ... mada i stereo moze da gurnes ali lovis poziciju (prvi prsten) da legne kako treba ...

Bitch
04-09-2010, 09:40 PM
nista ne razumem?

- zasto ne koristis obican mikrofonski kabel (sa oba XLR konektora) ?
- Soundcraft compact 10 ima cetiri mikrofonska ulaza (sa XLR)
- ili nemas taj mixer nego neki drugi? Jedino line mixeri nemaju preampe, a to se redje nalazi.....

.....deder objasni malo bolje.

.... ili te mozda budi sto su konektori na Compactu univerzalni? tj combo? u njih mozes da gurnes i JACK i XLR. Mozda nisi ukapirao to, jer nisi video tri rupice (klasican XLR konektor) nego ovaj Combo, sa velikom rupom u sredini.....

alavuk
04-09-2010, 10:14 PM
ima problema sa stereo kabelom ...

"Imam jedan dinamicki mikrofon koji radi normalno sa tim XLR to JACK stereo kabelom, tako da je i kabel sigurno ispravan. Jedino na sta mogu da posumnjam je da treba XLR to jack mono za kondenzatorski majk. "

Bitch
04-09-2010, 11:58 PM
alavuce?

zasto da se petlja sa kablom koji na sebi ima jack (kakav god) a oce da poveze kondenzatorski majk ???

boggy
05-09-2010, 01:15 AM
da dajrekte treba ti mono ......
A kako zamisljas da se fantomski napon prosledi kablom XLR to "mono jack", to nije sint (nebalansiran) niti gitara, nego kondenzatorski mikrofon... napaja se putem fantomskog napajanja, kroz BALANSIRANI kabl.

XLR-to-XLR je nacin na koji bi to trebalo raditi.
Konektori (crni okrugli) na slici, su COMBO XLR/JACK konektori i mogu primiti i jedan i drugi konektor... tako da XLR-to-XLR kabl moze da se iskoristi.

Mislim da je ovo slika miksera, i on ima ukupno 4 (cetiri) XLR ulaza za mikrofone.

http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/3/6/8/282368.jpg

pozdrav

bogi

Bitch
05-09-2010, 01:44 AM
to sve vreme pricam. ako su u igri Behringer C1 i Soundcraft Compact10, ovo je jedini pravilan nacin. Kakvi bre dzekovi... :)

Direct Control
05-09-2010, 12:51 PM
Eto, problem je resen. Nisam ni znao da na rodjenom mixeru imam XLR ulaz. :rolleyes: Mislio sam da je samo za JACK. Sada radi mikrofon normalno sa XLR - XLR kablom.

Hvala...

alavuk
05-09-2010, 02:34 PM
:shock: