PDA

View Full Version : Reason - problem sa ekstrakcijom

mickey
04-09-2010, 12:50 PM
Golem problem muci me jos od najranijih dana:banghead:...u potpunosti sredjen instrumental izvadjen po kanalima zvuci kao da ga je pregazio danski kraljevski, dakle totalni raspad.Ne mogu tacno da definisem gde "kvar", ali kad znas svaki notu i sum jednostavno primetis razliku odmah...ako vadim kompletnu pesmu odjednom tog problema nema.Konsultovao sam par ljudi i niko nije imao slicnih problema(ili oni ne cuju ili sam ja lud:rolleyes:).Isti issue sam imao i u trojci i u cetvorci.Da li neko imao slican problem i kako ga je resio(ako ga je resio)?

marcos
04-09-2010, 04:23 PM
Golem problem muci me jos od najranijih dana:banghead:...u potpunosti sredjen instrumental izvadjen po kanalima zvuci kao da ga je pregazio danski kraljevski, dakle totalni raspad.Ne mogu tacno da definisem gde "kvar", ali kad znas svaki notu i sum jednostavno primetis razliku odmah...ako vadim kompletnu pesmu odjednom tog problema nema.Konsultovao sam par ljudi i niko nije imao slicnih problema(ili oni ne cuju ili sam ja lud:rolleyes:).Isti issue sam imao i u trojci i u cetvorci.Da li neko imao slican problem i kako ga je resio(ako ga je resio)?

si probao renderirati trake u stem tracks i onda consolidirati....na taj nacin bi ono sta cujes trebalo biti ono sta dobijes na konolidiranim trakama. Ne znam kako se ponasa renderiranje ako ti je neki kompresor/eq/limiter na master busu...to pripazi

mickey
04-09-2010, 10:11 PM
Stem tracks je kad izvadis sve pojedinacno(svaki zvuk posebno) right?Probao i konsolidaciju ali rezultat je isti...sta god ja uradio posle u Cubase-u sa izvadjenim kanalima nece pomoci, problem je u reasonu(ili ja radim nesto pogresno).Uglavnom u Reasonu mi sve ide u onaj veliki mixer pa posle iz njega sve komplet u onaj mastering combinator suite koji se sastoji iz kompresora,EQ-a,stereo imagera i maximizera.Na celom mixu koristim kompresor i maximizer,imager ne dok na EQ samo lupim ono cut below 30hz.Primetio sam da kako snizavam main volume na tom glavnom mixeru zvuk sve vise pocinje da lici na ono sto dobijam exportom svakog kanala pojedinacno.