View Full Version : pomoc oko ucitavanja boja
Probao sam da ubacim nekoliko razlicitih setova s bojama u korg tr, ali svaki put boje jako lose zvuce - nisu ciste, imaju neki prevelik delay i suste i pucketaju kao da nesto secka zvuk. Da li mi neko moze reci u cemu je problem? I, koliko sam primetio, to se odnosi na one boje koje su napravljene od ucitanih semplova.
Bitch
02-09-2010, 04:11 PM
uh, sta uradi nesanica coveku, procitao sam ladno "pomoc oko unistavanja bubnja" :rotfl:
elem, kako si rekao? Puckaju farbe koje pravis od fabrickih multisample-ova, ili neke koje si ti konvertovao na kompu pa ubacivao? Te konverzije znaju da zeznu stvar, recimo ako grebujes stari AKAI on prijavi da je sve OK, ali mu negde pukne buffer, ili razjebe loop point pa nastaje haos.
A opet, ako si od fabrickih multisemplova nesto napravio i to pucka, e to nije bas uobicajeno, verovatno nesto ne radis dobro.
pozZ
Ne, niste me dobro razumeli. Ucitam neki set, ali mi ne zvuce dobro harmonike, frule, trube, gajde i sl. - boje za koje se smplovi kopiraju na RAM (imam 2x32), dok su one boje pravljene od fabrickih multisemplova ok, s tim sto sve imaju visestruki delay, ali to sam uspeo da sredim tako sto sam iskljucio one 3 opcije za IFX u Global mode, jedino sto drug, od koga sam dobio boje, nije imao taj problem.
???
LogicMen
02-09-2010, 06:50 PM
RAM memorija koju imas ima preveliki latency, i to je kod KORG-a bas cest problem. Tu ide EDO RAM kao za PC od pre 300 godina tj. stare semplere AKAI, Roland, i njegov latency se izrazava u nano sekundama. Ja imam jedan modul od 16MB, pa mogu da ti ga pozajmim da utvrdis da li je u tome problem, ali, naslusao sam se ja toga i gotovo sam siguran da sam u pravu....
Na KORG-ovom sajtu pise da treba memorija da ima odziv ispod 60 ns.
Verovatno da je to u pitanju. (Nadam se.) Moracu da prekontrolisem memoriju...
Hvala!
tukoje
04-09-2010, 04:00 PM
Ako se seckanje ponavlja u istom vremenskom razmaku onda ?e biti da je zbog loopa. Meni se to de?avalo kada sam u nekom programu podesio loop pointove semplova pa prebacio u istrument. Morao sam ponovo sve da pode?avam ru?no na klavijaturi. Pretpostavljam da ima? karticu za semplovanje da proveri?.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.