View Full Version : Bubanj u cubase
mr_eko
01-09-2010, 12:36 AM
Ljudi kako radite bubanj dionicu u cubase...ja odsviram sve u vst, znaci uradim u midiju i vucem VST????sta vi dalje radite, vidim da neki u studio poslije to po kanalima sve stavljaju posebno, tako da im midi sluzi samo kao skica???
tomycrosound
01-09-2010, 11:21 PM
koji vst?
Koristim Superior2, koji sam postavio da se otvara u templateu i kanale sam poredao po mixeru, tj. svaki bubanj izlazi u poseban kanal. Sviram ga preko klavijature (midi) dio po dio...
mr_eko
02-09-2010, 08:44 AM
Pa nije bitno koji je vst govorim opcenito jer sam vidio u jednog covjeka u studiu da preko midi kanala (bubnja) dodaje posebno nove kanale gdje ubaciva semplove u waw-u bubnja..naprimjer jedan mu je kanal samo noga i tu ubaciva gdje mu je u midiju noga ubaci sempl i nakraju izbrise mdii kanal ? neznam zasto?.pa me interesuje kako drugi to rade???
Bockie
02-09-2010, 09:58 AM
Generalan problem (bar meni) sa VST bubnjevima je sto vecina super zvuci na suvo i onda kako dodajes ostale instrumente bubanj pocinje da "tone" i da muljavi, gubi i sound i dinamiku i slicno... Ne retko stavim i po 2 - 3 kanala sa dodatnim dobosem,npr, jer mi je ponekad on najveci problem...
Iz klasicnog,recimo Addictive-a "izvezes" kanale, naravno da bi koristio mnogo bolje efekte (eq,comp,gate,rev,etc...) od onih koje sam vst instrument ima...
Heavy Jerk
11-09-2010, 04:15 AM
Generalan problem (bar meni) sa VST bubnjevima je sto vecina super zvuci na suvo i onda kako dodajes ostale instrumente bubanj pocinje da "tone" i da muljavi, gubi i sound i dinamiku i slicno... Ne retko stavim i po 2 - 3 kanala sa dodatnim dobosem,npr, jer mi je ponekad on najveci problem...
Iz klasicnog,recimo Addictive-a "izvezes" kanale, naravno da bi koristio mnogo bolje efekte (eq,comp,gate,rev,etc...) od onih koje sam vst instrument ima...
To moze biti istinito za npr. EZ drummer i sl., tj. za one koji su vec obojeni, ali npr. Superior2 sadrzi vrhunski usnimljene sirove semplove, sa kojima mozes da radis sta hoces. Ako imas problem sa glasnocom, probaj sa cliper-ima, tipa GClip.
Arthur
11-09-2010, 11:44 AM
ja još nisam našao VST koji mi radi bolje od prosečnog kompleta bubnja sa pristojnim i sugestibilnim bubnjarom, u mojem prostoru. Jednostavno, ne kupuje me, tranzijentost, živost, prostori su uglavnom loši, layeri i dalje ne ubedljivi, a o činelama i hajhetima da ne pričam. Dobro je da ćorneš neku valjanu nogu ili podebljanje doboša ako je majstor za bubnjem mlitav a želi svirati death metal., mada u zadnje vreme i to retko radim.
Bockie
11-09-2010, 11:46 AM
To moze biti istinito za npr. EZ drummer i sl., tj. za one koji su vec obojeni, ali npr. Superior2 sadrzi vrhunski usnimljene sirove semplove, sa kojima mozes da radis sta hoces. Ako imas problem sa glasnocom, probaj sa cliper-ima, tipa GClip.
Ne glasnoca, nego jednostavno je meni to sve nekako mutavo...:cry:
Ali, dobro, superior je verovatno nesto bolji...
ja jo? nisam na?ao VST koji mi radi bolje od prosečnog kompleta bubnja sa pristojnim i sugestibilnim bubnjarom, u mojem prostoru. Jednostavno, ne kupuje me, tranzijentost, ?ivost, prostori su uglavnom lo?i, layeri i dalje ne ubedljivi, a o činelama i hajhetima da ne pričam. Dobro je da ćorne? neku valjanu nogu ili podebljanje dobo?a ako je majstor za bubnjem mlitav a ?eli svirati death metal., mada u zadnje vreme i to retko radim.
:thumbsup:
Bas tako!
newbieOP
14-10-2010, 02:40 PM
Ista stvar, do sada Superior2 u miksu najbolje izlazi, iako Big Bockie ima pravo- nema do zivog bubnja, pogotovo sto se tice cinela i hihatova...
Addictive drums ima puno vi?e kitova, mogućnosti, nasuho zvuči super, a u snimci nestaje jos vise...
Superior2 ima jedan jedini kit koji se da jako lijepo isproducirati i vidim da ga masu ljudi koristi...a mislim da je onima koji snimaju live bubanj sve ovo i vise nego smijesno...:)
Ali opet...ako Seal moze cijeli album imati isprogramiran iz Addictive drumsa, o cemu da vise pricamo?:D
STUDIOTON
05-01-2011, 10:49 PM
Sve zavisi sta hoces da dobijes.. Nekada recimo ezdrummer sa ex paketima semplova ume da zazvuci bolje u mixu od bilo kog live seta :)
A i mnogo toga je do mixa, tj. Koliko je dobar mixadzija.. sve se da izvuci i napraviti, bitno je samo odabrati dobre vst setove
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inovative_kg
13-01-2011, 01:51 PM
Odakle ova informacija da SD sadrzi sirove semplove, gde si procitao ? Cisto me zanima :)
Eteam
26-01-2011, 11:14 PM
ja jo? nisam na?ao VST koji mi radi bolje od prosečnog kompleta bubnja sa pristojnim i sugestibilnim bubnjarom, u mojem prostoru. Jednostavno, ne kupuje me, tranzijentost, ?ivost, prostori su uglavnom lo?i, layeri i dalje ne ubedljivi, a o činelama i hajhetima da ne pričam. Dobro je da ćorne? neku valjanu nogu ili podebljanje dobo?a ako je majstor za bubnjem mlitav a ?eli svirati death metal., mada u zadnje vreme i to retko radim.
Mozda nisi probao mixosaurus ;)
Arthur
27-01-2011, 12:46 AM
ah, da, to je onaj čiji hajhet troši 4GB RAM memorije, i za čije je maximalno iskorišćenje zapravo ipak potreban prilično ozbiljan elektronski bubanj.. hvala, ali ne hvala, malo javorovog drveta i 10ak mikrofona, i dobijam šta mi treba ;)
pleon
27-01-2011, 10:18 AM
Mozda nisi probao mixosaurus ;)
molim te da se dr?i? teme, ovo nije topic o izumrlim prahistoriskim zverim :D
Eteam
27-01-2011, 11:39 AM
Ali ako imas rudaw EXtreme SE Nemas nikakav problem sa mixosaurusom ;)
pleon
27-01-2011, 01:45 PM
Ali ako imas rudaw EXtreme SE Nemas nikakav problem sa mixosaurusom ;)
aha, tocno. sve do izlaska novije verzije programa:D
Eteam
27-01-2011, 02:06 PM
aha, tocno. sve do izlaska novije verzije programa:D
pretera ga :P cemu sad ultra najnovija verzija?
pleon
27-01-2011, 09:22 PM
pretera ga :P cemu sad ultra najnovija verzija?
kako cemu? pa da zvuči (skoro kao) komad šupljeg drveta i napete kože :)
edit:
ma znam, malo pretjerujem, al malo sam i u pravu ;)
Arthur
28-01-2011, 01:29 AM
ja danas nađoh ez drummer slučajno već instaliran na mom kompu, i potpuno se oduševih kolko je to zapravo korisna stvarčica.
Mika Technika
28-01-2011, 02:18 AM
Arthur-e, kad si vec to spomenuo, ja nadjoh ovo:
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" src="http://www.youtube.com/embed/PCrhq0xN0Lc" allowfullscreen="" width="640" frameborder="0" height="390"></iframe>
kejkz
28-01-2011, 01:18 PM
Ljudi kako radite bubanj dionicu u cubase...ja odsviram sve u vst, znaci uradim u midiju i vucem VST????sta vi dalje radite, vidim da neki u studio poslije to po kanalima sve stavljaju posebno, tako da im midi sluzi samo kao skica???
Hehe, ja koristim stare semplove sa ploca, slozim ih nekako, da zvuce kako sam zamislio, i onda sve to malko kompesujem da zvuci kao celina. Doduse, ne radim to kjubejzu, ali to je vec sad neka prica.
tomycrosound
29-03-2011, 11:35 PM
Tako je. Al, tko nema mogućnost (da snima, samim tim i da nauči i stekne neko znanje) da snima ?ivi bubanj (npr ja) mora pouku?at izvuć ?to bolje iz vst..
tomycrosound
06-02-2012, 09:23 AM
..pribavio sam mixosaurus. Ba? kao ?to je netko napisao, vrlo dobar ukoliko se koristi s dobrim el bubnjevima; ovo ?to ja radim, preko klavijature i programiranje, treba imat strpljenja za napravit da zvuči onako kako on to mo?e.
I da nadodam, nije tako jednostavan za kori?tenje! (tu mislim na pode?avanje outputa, mikrofona itd)
Ez player + Mixosaurus,naravno ko nema mogucnosti za zivi bubanj.Odi na Mixosaurus forum,dosta ce ti pomoci oko namjestanja samog bubnja.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.