View Full Version : azmafon ispod tepiha (itisona)
Sredjujem sobu za snimanje, koju ne mogu da podashcam (stavim parket ili pod), vec moram da idem na varijantu itisona. Da li smem da stavim azmafon 1cm ispod, da li ce doci do deformacije vremenom?
boggy
01-09-2010, 08:52 AM
stavi debeli vuneni tepih dole, a na zid (na jednoj strani barem) stavi "parket"... sa zavesom preko da mozes da ga "iskljucis"... ako imas jednu stranu cvrstu ... onda mozda i ne mora parket...
Ja bi izbegavao itison,... a azmafon nema smisla ako je tepih debeo i vunen.
I da ... azmafon (mekana podloga) ispod itisona ce izazvati deformacije itisona..
pozdrav
bogi
ps... slika sa postojecim stanjem i povrsinama bi dobro dosla... ovako pricamo napamet... ti znas sta je na ostalim povrsinama....... mi ne
Kontam sve sto kazes....sa akusticke strane, ali vuneni tepih mi nije opstao u kuci 2 godine, a kamo li tamo gde ce i po 5-10 ljudi ulaziti obuveno:(.... ne znam sta da radim za taj pod......
Veliki problem je sto ce tu poooonekad (nemojte se smejati) morati da se uparkira automobil.... zbog toga sam mislio da stavim nesto sto se rola... a ne krshten drvveni parket
Inace na plafon sam krenuo da stavljam OSB, iznad koga ce biti azmafon, a na zidovima ce biti u nekim kosinama lamperija (imam neke ostatke koje valja utrositi)
elem, prvo da stavim sliku......
evo na brzinu.... nesto se vidi... nisam crtao plafon i vrata....
Dimenzije su 550x350x290
a to je deo ove price..... (velika soba koja nije rezija)
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=226042&postcount=2
boggy
01-09-2010, 09:59 PM
stavi sta ti vise odgovara, to nije zakon... ja samo rekoh sta je obicaj.
Sto se tice osb... pokusaj da omogucis "iskljucivanje" osb, stavljanjem azme preko njega... za neke primene mozda ti refleksije nece odgovarati... ili barem u ovim krajevima nije bas ukorenjeni obicaj da soba za snimanje ima ikakve refleksije.
pozdrav
bogi
Imam neke visece apsorbere sa azmafonom za preko OSBa.....
a za pod....jednostavno ne znam kako pomiriti lepo i korisno..... ne smem da zamislim vuneni tepih posle 10 trubacha na njemu:(
boggy
01-09-2010, 10:09 PM
...
a za pod....jednostavno ne znam kako pomiriti lepo i korisno..... ne smem da zamislim vuneni tepih posle 10 trubacha na njemu:(
A linoleum? :rotfl:
mis'm... ovaj... limp mass? :mrgreen:
pozdrav
bogi
... trubači su veoma odlični limp mass!!!:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.