Log in

View Full Version : Maske

MUzzY
28-08-2010, 09:26 PM
http://www.box.net/shared/ughkxg7u0h

Kacim ovo sa velikom tremom posto se nalazim iza mikrofona :) Drugari, ovo je moja cetvrta autorska pesma. Prijatelj i ja smo pazarili Rode nt2a pa sam hteo da iskoristim priliku da se malo igram i vezbam. Sve je snimljeno u kucnim uslovima pa slusajte ovo sam malo rezerve. Glas i akustaru sam snimio preko nt2a->StudioProjcets VTB1 preamp-> motu 8pre. Bubnjevi su addictive, el. gitare standardno za mene - Revalver3 i StudioDevil VGA a bas je trilijan. Ovo je ujedno i prvi miks sa vokalima koji sam radio tako da vas najiskrenije molim da mi skrenete paznju na apsolutno sve stvari koje smatrate losim ili mozda dobrim. Takodje sve kritike na tekst i melodije su vise nego dobrodosle.
Samo za kraj da kazem da sam morao ovo ja da otpevam posto je tema ... licna :)

Zivi bili! :)

bubu
28-08-2010, 10:41 PM
meni jedino sto ne pase u cijelu pjesmu je sner :D i malo drum patern al ostatak mi je ok (al ovo je laicko misljenje :D)

MUzzY
30-08-2010, 09:41 AM
Boja snera? :)

sira
30-08-2010, 01:35 PM
Meni je to dobro skroz, jedino su mi gitare na refrenima malo predistorzirane i raspršene i nervira ono gitarističko piljenje pri kraju ali ja sam atipični nadrigitarista koji nikad nije volio puno tonova u malo vremena. :D

MUzzY
30-08-2010, 01:51 PM
"Gitaristicko piljenje" :D
Hvala ti sto si poslusao :)

alek019
30-08-2010, 09:14 PM
Fino ovo prijatelju, i ljudski zvuči i ljudski odsvirano i ljudski pevano, sve na mestu. Odlična muzikica.

MUzzY
30-08-2010, 11:43 PM
Ej, hvala puno :)

LAMPASH
31-08-2010, 02:17 PM
Dobro,Dobro ;)

Maiv
01-09-2010, 05:42 PM
Mozda da probas malo doradit bas da ne pikira toliko taj dolje ton, dici ga ponekad oktavu gore ili nesto s eq na njemu. Slusam stvar na prosjecnim zvucnicima i bas mi dosta ne definirano i muljavo zvuci...i vokal na pocetku prije ref. malo tocnije i uvjerljivije...

Sve ostalo je sasvim na mjestu :wink:

MUzzY
01-09-2010, 07:06 PM
Nadam se da cu u par sledecih dana moci da skoknem do studija i doradim te detalje. Ovako kod kuce, na obicnim zvucnicima nema teorije da to uradim kako treba.

Hvala puno sto si poslusao! :)

google
01-09-2010, 07:15 PM
Mislim da ima vise kompresije nego sto ima potrebe (tako mi bar zvuci). Na bubnju (pogotovo dobosu) mi nesto smeta, verovatno da je kompresor.

Fali reverba...

Mogao bi slobodnije pevati, u stvari morao bi slobodnije pevati. Inace je ovo do sad najozbiljnije od sve produkcije sto sam slusao po forumu.

Mogao bi ponovo otpevati i uplodovati novi miks sa manje kopresije i samo malo vise reverba, pa da preslusam kako treba, ovo je napisano na osnovu prvih utisaka.

MUzzY
01-09-2010, 09:09 PM
Uh, nemam sad trenutno volje da ponovo pevam. Treba malo da odmorim mozak od te melodije.
Na master bus-u ako mi verujes stoji samo SSL comp i final mix prest. Cak sam threshold povecao da bih pustio da sve prodise.
Reverb na glasu? Hm... prvi put u zivotu sam snimio glas i pokusao da ga umiksam. Probao sam par varijanti reverba i svaki mi previse pojede glas. Nekako mi ovako najjasnije izlaze reci. Mada ja dosta mumlam dok pricam/pevam pa je i to problem :D U svakom slucaju, ne zavaravm se da sam pevac samo je bilo bitno da ovo sada ja otpevam.
Hvala sto si poslusao.

google
01-09-2010, 09:38 PM
Uh, nemam sad trenutno volje da ponovo pevam. Moras biti ubedljiviji, odlucniji. Zvucis isprepadano. Svejedno je da li gres ili ne, slusalac mora imati utisak da to bas tako treba, kako si ti izveo. Sa ovakvim izvodjenjem, nema se takav utisak.

Na master bus-u ako mi verujes stoji samo SSL comp i final mix prest.Uploduj bez toga, ok? Kad eksportujes miks, ne treba nista na master sini.

AKo ti je to jedini kompresor, onda je dobos klipovao poprilicno.

Reverb na glasu? Hm... prvi put u zivotu sam snimio glas i pokusao da ga umiksam.Ne mora na vokal, ali na ostatak benda moze, malo ne treba mnogo. Na vokal moze obican kratak dilej, to prolazi.

Nekako mi ovako najjasnije izlaze reci. Mada ja dosta mumlam dok pricam/pevam pa je i to problem :D .Trebas vise otvarati usta i jasnije izgovarati slova, tvrdje, odsecnije. Uzmi tekst i citaj slovo po slovo. Izgovori svako jasno, pa posle toga uzmi da pevas, bice mnogo bolje.

U svakom slucaju, ne zavaravm se da sam pevac samo je bilo bitno da ovo sada ja otpevam. Mogao bi da odradis snimak, probaj ove 2-3 stvari sto sam napisao...

Hvala sto si poslusao.Nema na cemu. Uploduj miks bez icega na master sini, pa se moze bolje cuti sta je radjeno, i probaj ponovo otpevati, uvezbaj izgovor i disanje i budi siguran u to sto radis. :da:

Ja sam skoro snimao koleginicu sa posla, nikad nije snimala u studiju. Posle 20- tak sati rada, bolje zvuci bar 15 puta od mnogih zvezda sa estrade...

Bockie
02-09-2010, 09:40 AM
Dobra pesma! Sto je najvaznije.

Sound je potencijalno dobar. Mislim da je zdravo snimljeno i da se moze dosta "skuplje" izmixati. Ne vidim problem sa snareom. Ne vidim problem u opste, ali mislim da ovakav mjuz mora imati "ubedljiviji" bubanj. Neiskusni ce pomisliti glasniji, ali ne, mora jednostavno malo vise da grmi. Mislim da je vokal malo jak, mozda nije ni toliko jak koliko tek treba da "sedne" u matricu.
Dzitre su gowedje, bas suva dimljena slanina i to je do yaya!!!

Overall, bubanj mora biti silovitiji,deblji i cela pesma mnogo bolje izmiksana,u smislu da je jos upeglanija, da se jos radi na soundu. Cak bih ti preporucio da odneses trake u neki ozbiljniji studio,mislim da je ovakav mjuz vredan toga...!

Srecno,
poz...

MUzzY
02-09-2010, 10:33 AM
HVala puno :)
"Gowedje dzitre" :D Sjajno! :D

Definitivno svaki sledeci korak mora biti odigran u studiju.

gorjan
03-09-2010, 11:17 AM
e vidis, ja bi te posavetovao da bas niposto ne jurcas u tzv pravi studio i da gubis vreme i novac na pickanje dobosa, reverba, djitri i slicnih, za ovu vasu razvojnu fazu, potpuno nebitnih detalja. Produkcija ti je sasvim zadovoljavajuca za pocetak, a ono na cemu bi trebao da radis je pisanje pesama i to narocito da obratis paznju na tekst posto mi se cini da ti je to najslabija karika. Ako ti je cetvrta pesma ovakva(sasvim solidna), kakva li ce biti 104-ta...
Svidja mi se stil, i mozda bi cak i imalo publiku(bas ovaj tvrdji zvuk), i pevanje mi je ubedljivo i moguce je da tu ima necega. I trudi se da pises gomile pesama, sto vise toga, a ako nabodes hit(u pozitivnom smislu), samo ce ti se kasti:wink:
u svakom slucaju, samo ne daj lovu poluproducentima i raznoraznim muvarama i pazi cije savete uzimas zaozbiljno...

LAMPASH
03-09-2010, 02:34 PM
i pazi cije savete uzimas zaozbiljno...
Drasko,lepo ti covek ovo rece,ne ulazi u rasprave sa nasim drugarom "googlom"
jer je potpuno besmisleno,a i sam mozes da vidis da te covek zajebava sa njegovim takozvanim savetima.Jednostavno ga ignorisi kao vecina na forumu,a to su i moderatori predlozili.Samo mi nije jasno zasto je jos uvek ovde!:mad:

psionic
03-09-2010, 02:46 PM
Sta si koristio od pluginova (kao instrumente, ne mislim na efekte) ? Posto, koliko cujem, vecina toga je uzivo... Ovde bih se slozio sa googlom samo po pitanju dobosa, nekako bi mi legao neki prasteci mada to je tako mala nijansa u inace skladnoj formi... i stvar je ukusa.

LAMPASH
03-09-2010, 03:54 PM
Sta si koristio od pluginova (kao instrumente, ne mislim na efekte) ? Posto, koliko cujem, vecina toga je uzivo...
Pa napisao je u prvom postu da je koristio addictive drums i trilian bas,sve ostalo je "zivo".
Pozdrav!

MUzzY
03-09-2010, 05:09 PM
Bubanj - Addictive plus Logicov EQ i API comp.
Bas - Trilian + API EQ
Gitare - Revalver sa RedWirez impulsima + API EQ, za solo Studio Devil VGA + API EQ
Glas - Waves L1 limiter, Logicov EQ, Plutec EQ i Comp. Reverbi su sve Logic Space Designer.
Akusticna gitara snimana sa rodent2a pa onda Waves L1 limiter, Logicov EQ i Plutec comp, reverb Logic Space Designer.
Dosta sam slusao gde se glas i gitare kolju i trudio se da ih secem ili naglasavam po potrebi.

Sad kad sam malo ohladio usi od ove pesme mislim da je spora :( ... Tako da, back to the drawing board :D I gigare treba malo svetlije da budu (mislim na ritam gitare)

psionic
11-09-2010, 06:21 PM
Polako, da ne uletis u kreativnu loop petlju :D

MUzzY
11-09-2010, 11:38 PM
still not good->still not good->still not good->still not good->still not good->still not good-> ... ? :D