View Full Version : Analiza bubnja(dobos)
Pozdrav drugovi:wink:
Evo jedno pitanje za malo iskusnije..U attachments-u se nalazi par taktova bubnja,pa me interesuje kako dobiti ovaj sound dobosa,koje se tehnike mogu primjeniti da bi se dobilo nesto slicno? Hvala.:wink:
google
23-08-2010, 10:51 AM
Cuo sam jednom, na slusalicama i rekao bih da ima malo duzi reverb, kratak pridilej. Imam jedan kanal u centru.
Sa kojim preampom i mkrofon je snimano ne mogu da cujem.
Nemam utisak da mnogo kopresovan, malo ili nimalo.
Svejedno, sta god da je u pitanju, to tebi nista ne znaci. Radi sa tim sto imas i probaj dobiti svoj zvuk, ne vredi pokusavati ono sto je neko negde uradio...
Bockie
23-08-2010, 05:52 PM
Pozdrav drugovi:wink:
Evo jedno pitanje za malo iskusnije..U attachments-u se nalazi par taktova bubnja,pa me interesuje kako dobiti ovaj sound dobosa,koje se tehnike mogu primjeniti da bi se dobilo nesto slicno? Hvala.:wink:
Moze biti vise faktora. Prvo i meni licno najverovatnije je da se koristilo pitch-ovanje... Evo isti taj fajl sa +3 pitch-up-om ovde (http://dl.dropbox.com/u/2806767/snare%20pr1%2B3pitch.mp3)...
Drugo je standardno, malo mozda "seckan" dobosh na izmedju 600-700hz, reverb,lagan (kulturan) limiter na drum bus i ostalo ko zna,ako ista vise...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.