Log in

View Full Version : Novi motif XF

darkstar
21-08-2010, 05:17 PM
https://www.inspirationinaflash.com/

Novi motif announced...

Goran B
22-08-2010, 12:40 AM
Toliko "mi?ića" a Performance up to 4 Parts kao i prvi Motif :confused:.
Korg ma?ine M serije (M3 i M50) imaju 16 part-ova.
Nije mi ba? jasno da su toliko snage stavili na XF a 4 voice-a po perfomance-u, ?to je za spravu ovog kalibra malo.

darkstar
22-08-2010, 12:26 PM
Matori..

1 voice = 8 elemenata
1 performance = 4 voice-a, ili 4 x 8 elemenata, jednako 32 razlicita zvuka ako tako zelis.

Ali sve je to na jednu stranu,
U mix modu mozes da koristis 8 farbi, sa sve njihovim insertima (2 komada), i da tako napravis farbu ako zelis...

Tako da je to malo lose shvaceno kod ljudi...

Goran B
22-08-2010, 12:53 PM
Tačno :)!

Inače kod Motif serije voice je prejak znam to jer imam Motifa, prva serija.
I danas mi je to odličan sint, a za potrebe današnje produkcije i dalje aktuelan (sampler, optički digitalni izlaz, m-Lan, kontroler, Plug in kartice...)
Mada, kažem, na svu tu snagu XF-a meni barem malo ne srazmjerno izgleda tih 4 parta u performance-u, iako si potupuno u pravu.

Koliko vidim kod efekt routing-a i dalje su na istom principu (reverb, chorus, insertion...)
Meni je to vremenom djeovalo ne funkcionalno pogotovo kada radim sa performance postavkama, insert efekt se može da dodijeli samo jednom voice-u i to 1 i 2 istovremeno.
To znači da sam efekat prvo morao da sredim kako želim u voice modu na željenom zvuku da bih ga aktivirao kao takvom u performance-u.
Čini mi se da bih taj segment Motif serije trebao malo fleksibliniji da bude kao recimo na način Korgovih jačih sprava (Triton, M serija)

Nemoj progrešno da me shvatiš, Motif mi je izvanredno odličan sint, znam, imam ga, mada ponekda imam osjećaj da na novim serijama samo dodaju mišiće, a na polju funkcionalnosti se nije ništa značajnije desilo u odnosu na ranije verzije.
Što se tiče Live nastupa Motif-ov Master mod mi je zaista fenomenalan i jedinstven, svi modovi klavijature na jednom mjestu na jedan pritsak dugmeta. Genijalno :).
I još mnogo mnogo odličnih stvari je na ovoj spravi.

darkstar
22-08-2010, 09:58 PM
Ma jok, opusteno, ne navijam ni za jedan sint iskreno, manje vise svi imaju svoje grdne brljotine, meni licno je yamaha najbliza necemu sto ja dozivljavam kao dobro, ali daleko od toga da je sve savrseno ...

Za ovaj Xf, nemam pojma, nesto na papiru nije neka fascinacija, al ajd sacekajmo da vidimo o cemu se radi pa da pricamo dalje : )

player
23-08-2010, 01:44 AM
Otprilike da su XF naaajmanje unapredili od svih ranijih modela,niko nije bas nesto odusevljen...
Prefarbani XS+ flash memorija (koja se naravno posebno kupuje:)... a nije bas ni jeftina) ali zato smanjen SDRAM(128mb) bez mogucnosti prosirenja,cak i ovi iz Yamahe kazu da ako hocete da se igrate vecim bankama samplova lakse je da to radite na XS:wink:.
Iste banke kao na XS +jos jedna USER banka,i sitnicice...dodate funkcije u sample/edit,display... ne bi me zacudilo da su u tu extra banku stavili nesto od do sada prodavanih kolekcija.
Cak i najskuplji model XF8 je lisen FW kartice koja je na ranijim modelima bila standard.
Nisu se bas nesto pretrgli al'ok...ne prave oni to zbog nas vec zbog njih:)