PDA

View Full Version : Mika Technika - Dots And Zeros

Mika Technika
20-08-2010, 07:15 PM
http://soundcloud.com/mikatechnika/mika-technika-dots-and-zeros

konacno zavrsih nesta, posle 100 godina :)

silicon science
21-08-2010, 08:36 AM
http://soundcloud.com/mikatechnika/mika-technika-dots-and-zeros

konacno zavrsih nesta, posle 100 godina :)

Zvuchi mi kao Amon Tobin posle druzenja sa Autechre... Super :)
Pogotovo su mi super ti dark spooky pad/leed zvukovi.. Okle si to izvukao?

Maiv
21-08-2010, 12:25 PM
Zvuchi mi kao Amon Tobin posle druzenja sa Autechre... Super :)

Dobar opis :wink:

Mika Technika
21-08-2010, 01:39 PM
hvala drugari!

trudio sam se da ne napravim trek sa standardnim synth melodijama, tj. da ih minimalno bude, a da synth fx rade posao.

na treku korisceno: nexus 2 i predator :)

predator, svi fx soundovi koji krenu sa beatom, nexus 2 na pocetku, ti cudni (spooky)zvuci ili ti kao da kitovi pevaju, i u brejkovima, kao i "pad synth vokal synth"(kako god bi ga opisao) koji krecu kasnije :) al sam sad sve objasnio :)))

google
21-08-2010, 01:59 PM
Kod mene (na BM6a+ lampaski preamp) se stalno cuje neko puckanje ili slabo krcanje kad slusam tvoju pesmu.

Mika Technika
21-08-2010, 02:20 PM
Kod mene (na BM6a+ lampaski preamp) se stalno cuje neko puckanje ili slabo krcanje kad slusam tvoju pesmu.

to je jedan sempl, koji sam ubacio da krcka, mislim da se na kraju treka cuje jasnije, samo sto je pitch menjan na kraju pa zvuci malo drugacije nego kada ide trek :)

google
21-08-2010, 02:35 PM
to je jedan sempl, koji sam ubacio da krcka, mislim da se na kraju treka cuje jasnije, samo sto je pitch menjan na kraju pa zvuci malo drugacije nego kada ide trek :)Ne smeta, samo mi nije bilo jasno sta je. Ima slican Steinberg efekat koji oponasa zvuk starog gramofona. Pre sam koristio i bilo mi je interesantno, ali ga odavno ne koristim.

Moze malo uciniti zvuk interesantnijim, pogotovo kad su u pitanju semplovi...

Mika Technika
21-08-2010, 02:58 PM
ekstra! ma ja koristim neke semplove gramofonskog puckanja, inace to mi vise sluzi za dubtechno.