Log in

View Full Version : MOTU 8pre + win7 +cubase5 = ne prepoznaje inpute?

MUzzY
16-08-2010, 03:11 AM
Drugari, jako cudan problem.

Instalirao sam na win7 OS-u Cubase5 u zelji da se malo poigram i vidim sta ima novo medjutim, kada izaberem motu kao ASIO uredjaj ne mogu da izaberem input kanal na tracku?? Imam opcije samo Mono in 1 i 2 i to je sve? U VST connections delu vidi svih 8 inputa i 2 stereo out-a te mi se cini da je u tom delu price sve ok (mada pored svih inputa i outputa pise da su "inactive"?). Najnovije drajvere sam stavio, updejtovan firmware. Nazalost FW chip je VIAin ali pod OSx-om sve radi kao sat! Bez i jednog jedinog problema. Pod Win-om je haos. Desava se da mi se u toku gledanja videa zvuk na momenat ugasi i tada na motu-u svetli lampica pored 44.1 sample rate-a. To traje 2 sec. i nakaon toga je sve ok... do sledeceg puta. Nije valjda da moram da jurim sad FW kartu zbog ovoga?? Ponavljam, na istoj masini pod OSXom sve radi najnormalnije bez ikakvih problema.
Inace, gitara mi je ukacena na input #2. U CueMIX konzoli se cuje.

Poz!

MUzzY
16-08-2010, 03:16 PM
Resio sam problem. Naime, zaboravio sam da inputi moraju manuelno da se namestaju u Cubase-u ako imas vise audio karti. (razmazio me Logic...)

Inace, pucketanje i desinhronizacija je prestala tako sto sam stavio Legacy drajvere za firewire u win7.

MUzzY
17-08-2010, 12:23 AM
:D ... a sad mi iz ko zna kog razloga pod OSx-om ne radi simultano main out i phones out? Sve je juce radilo kako treba i sad iz nekog razloga ne mogu u isto vreme da imam zvuk na monitorcima i na sluskama??? Probao u audio midi setup-u da stikliram oba izlaza medjutim cim kliknem apply sistem automatski destiklira phone out??

MUzzY
17-08-2010, 11:26 AM
Resih i ovo. CueMIX - pa "phones out" pa "follow active mix"... Kako se ovo promenilo, nemam pojma.

Ispricah se ja sam sa sobom :D

radijator1
05-02-2012, 10:18 AM
Win7 i Cubase5,Motu mk 2 ne prepoznaje Adat in aut,mozes li mi to rijesiti.Skinuti novi driwer ali ne pomaze.Spasiba

stanasko
11-02-2012, 12:01 AM
Resih i ovo. CueMIX - pa "phones out" pa "follow active mix"... Kako se ovo promenilo, nemam pojma.

hahahahah... matori, procitah ja ovu tvoju prepisku sa samim sobom (naravno i predsobljem) heheheh... Te ipak resih da te pitam jedno pitanje...

Naime, poseduje MOTU Travler, a jako me interesuje da dodam jos 8 kanala, pa sam mislio da je najbezbolnije resenje da to izvedem tako sto bih dodao MOTU 8pre i da ih povezem ADAT-om... da li mislis da je to krajnje izvoljivo i da ne bih morao da dodajem ikakave drajvere, nego najjednostavniji Plug & Play?!?!?

pozdrav... i unapred zahvalan!!!:)))

psionic
11-02-2012, 06:45 PM
hahahahah... matori, procitah ja ovu tvoju prepisku sa samim sobom (naravno i predsobljem) heheheh... Te ipak resih da te pitam jedno pitanje...

Naime, poseduje MOTU Travler, a jako me interesuje da dodam jos 8 kanala, pa sam mislio da je najbezbolnije resenje da to izvedem tako sto bih dodao MOTU 8pre i da ih povezem ADAT-om... da li mislis da je to krajnje izvoljivo i da ne bih morao da dodajem ikakave drajvere, nego najjednostavniji Plug & Play?!?!?

pozdrav... i unapred zahvalan!!!:)))

Moze, ima sve na njihovom sajtu (http://www.motu.com/products/motuaudio/8pre/optical.html) u vezi toga. Koliko sam razumeo, kad nema FW konekciju sa kompjuterom, on se "pretvori" u obican konvertor i analogni ulazi su rutirani na ADAT kanale...

diviner
12-02-2012, 12:48 PM

Ovo je super jer ljudima je tesko ponekad napisati kako su rjesili problem, a moze pomoci drugima. thnx