Log in

View Full Version : sintovi i oprema ...

alavuk
14-08-2010, 07:41 PM
najgori i najbolji sintisajzer ili slicna elektronska oprema koji si uspeo da nabavis/isprobas ?

habas
15-08-2010, 08:26 PM
najgori i najbolji sintisajzer ili slicna elektronska oprema koji si uspeo da nabavis/isprobas ?

Mislim da ne postoji los sintisajzer nego je pitanje sta se radi sa zvukom koji isti proizvodi. Imao sam priliku (davno) da "imam u ruci" sintisajzer firme "SEAL"
(mislim da se tako zvao) italijanski sintisajzer koji svira neke smesne imitacije gudaca :banghead:. To je toliko bilo infantilno da je preslo u kategoriju za sebe i samim tim vrlo autenticno. Bitan je samo kontekst koriscenja zvuka :wink:.
Trenutno posedujem po meni najbolji sintisajzer na trzistu danas.To je Virus-Polar 8-) koji sa svojim matrix sistemom editovanja ima potpuno bezgranicne mogucnosti :grin:.

alavuk
15-08-2010, 09:10 PM
siel orchestra 1 iliti kasnije poznat kao arp quartet :) imam to kuci hahahaha veruj mi kad ga provuces kroz korg kaoss pad 2 npr postaje ludilo fora je sto mozes vise "preseta" odjednom da ukljucis pa da napravis kombinaciju pa onaj lfo i brightness... inace drugar je ima kuci svc350 i trebao mu je carrier za vokoder i iskoristio ga je i veoma je zadovoljan rezultatom samo eto kao i meni falila mu je niza oktava ...

Goran B
15-08-2010, 09:45 PM
Mislim da ne postoji los sintisajzer nego je pitanje sta se radi sa zvukom koji isti proizvodi. Imao sam priliku (davno) da "imam u ruci" sintisajzer firme "SEAL"
(mislim da se tako zvao) italijanski sintisajzer koji svira neke smesne imitacije gudaca :banghead:. To je toliko bilo infantilno da je preslo u kategoriju za sebe i samim tim vrlo autenticno. Bitan je samo kontekst koriscenja zvuka :wink:.
Trenutno posedujem po meni najbolji sintisajzer na trzistu danas.To je Virus-Polar 8-) koji sa svojim matrix sistemom editovanja ima potpuno bezgranicne mogucnosti :grin:.
Slažem se sa ovom konstatacijom.
Ja npr. imam Yamaha Motif (prvu verziju) i danas mi je to fenomenalan synth pogotovo za žive nastupe i ima fenomenalnih zvukova kojih nema čak na novijim verzijama.
Momci iz grupe Muse su po internetu tražili neke synth-ove za potrebe snimanja jednog od njihovih albuma i na kraju su kupili neki jedinstveni primjerak nekog ruskog synth-a koji nema čak ni klavijaturu nego dva dugmeta (po jedno sa svake strane :)).
Klavijaturista Depeche Mode-a je takođe za potrebe snimanja jednog albuma proveo na netu tražeći razne polovne vintage synth-ove.
Svi ovi likovi imaju novca da kupe najnovije sprave, ali eto odlučiše se za neke raritetete i starije mašine.

Meni ja velika želja i danas da imam KORG Z1 :).

DzoniPFC
16-08-2010, 11:11 AM
Studijska oprema je kao vino, sto starije to bolje.

i.e. Neumann U47/U67
moog model d

DaBear
17-08-2010, 09:59 PM

koja su ostala 2 sinta?
(rece negde da imas tri...)

habas
22-08-2010, 01:42 PM
koja su ostala 2 sinta?
(rece negde da imas tri...)

Yamaha Motif XS
Akai sampler Z8