View Full Version : Nord electro 2 ?
Mogu povoljno da dobavim rack verziju.... nisam probao, ali bih voleo da cujem misljenja vredi li to na stage nositi i u studiju petjati pored svega dostupnog (da ne kazem VSTa:D)... Kako stoji u poredjenju sa KB3 i klavirima sa kurzweila, rhodesima sa motifa... ?
Bitch
13-08-2010, 10:28 PM
nije lose, ima svoj neki smek. ili volis ili ne volis :) po meni sve je na njemu OK. Rhodes i dalje volim sa motifa ali i nord je OK, malo vise je bell-like. wurli dobar, orgulje vrlo dobre. klavir okej. ono sto je super je sto nije nesto tezak, i sto je super hands-on za efekte u svirci. Mada su uglavnom bolestija efekti :D zvuci vrlo pristojno. Kul sprava, ali kao i dve drugo, mora da se proba zbog ukusa. Moj fav za te akcije je Roland V-combo, ali ovo je vrlo slicno, samo malo drugaciji sound.
Mogu povoljno da dobavim rack verziju.... nisam probao, ali bih voleo da cujem misljenja vredi li to na stage nositi i u studiju petjati pored svega dostupnog (da ne kazem VSTa:D)... Kako stoji u poredjenju sa KB3 i klavirima sa kurzweila, rhodesima sa motifa... ?
Evo da se javim iako je tema poprilično stara.
Imao sam priliku uporediti Nord electro 2 sa Kurzweil PC3,a posebno me zanimao odnos Hammond simulacija,prevashodno iz razloga ?to jako često koristim taj zvuk.
Nord electro ima isti engine kao i C1 (Nord stage ex ima stariji hammond engine),jako dobro zvuči,i mislio sam da je to mnogo bolje nego KB3 mod u PC3.
Mo?da i jeste bilo bolje dok je PC3 koristio prve verzije softvera (OS 1.30 i sl.),ali ono ?to se desilo u OS 2.02 i 2.03 je stvarno metamorfoza iz "ru?nog pačeta u prelijepog labuda",KB3 mode je jako jako napredovao u samoj strukturi zvuka,a posebno u efekt sekciji tj. Leslie simulacijama.
Naravno tu ima jo? masa drugih stvari kao npr. organ swell,leakage,lak?a kontrola dravbara nego na Nordu itd..
Probao sam obje klavijature (jedna do druge),i vjerujte mi čak sada u nekim stvarima PC3 "bje?i" Nordu i njegovoj hvaljenoj simulaciji,posebno ako jo? koristite npr. Big Leslie program ili njemu slične ,koje uzgred besplatno dobijete od gospode iz Kurzweil podr?ke !!!
?to se tiče piano sekcije tu mislim da generalno mi?ljenje ne postoji,uglavnom to je stvar ukusa.El. piano sekcija je jako dobra,rhodes dobro re?e kroz mix,ali opet kako kome legne.
Zaključak: mislim da je PC3 (PC3 K) u prednosti primarno zbog ?ireg spektra radnji koje mo?e kvalitetno odraditi,ali i cjenovne prihvatljivosti u odnosu na preskupi Nord.
tuomas
13-09-2011, 12:49 PM
Ja ga imam,prvi sam ga nabavio... Smesno je uporedjivati Nord stage 2 i kzw pc3. Takodje je smesno uporedjivati i hammond norda c1 i stage 2. Stage 2 ima najbolji leslie ikada napravljen,jedino mu mozda moze parirati hamm xk3c. Toplo ga preporucujem svima,u kombinaciji sa jupiterom 80,koga isto posedujem.
Izvinjenje,mislio sam da je post u vezi stage 2,a tek sada vidim da je u pitanju electro...
darkstar
13-09-2011, 10:17 PM
Volim claviu, ali mi se taj electro nikad nije primio. Taj mi se sint uopste nije dopao, ali opet, govorim sa stanovista nekoga ko je i probao i imao svasta od klavijatura...
Dok stage 2 - posle jako dugo vremena, zinuo sam.
tuomas
14-09-2011, 03:21 PM
Volim claviu, ali mi se taj electro nikad nije primio. Taj mi se sint uopste nije dopao, ali opet, govorim sa stanovista nekoga ko je i probao i imao svasta od klavijatura...
Dok stage 2 - posle jako dugo vremena, zinuo sam.
naravno,sve serije,osim nord stage 2,C2 i nord piana,su nesto drugo...
Evo da se ispravim,tj. umjesto NE3 ja navedoh kako sam probao NE2,pardon!!!
Ovako nekako je NE3 zvučao dok sam ga probao uz PC3.
http://www.youtube.com/watch?v=7RWMA5-2mmk&feature=related
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.