View Full Version : Preamp za brauner
enter
09-08-2010, 05:46 PM
Treba mi savjet za pretpojhacalo brauner phantom c. trazim da se ne zabunite hi-class preamp koji odlicno radi sa ovim micom. radi se o rap glazbi. dali da idem na ssl(zbog eq) ili germanium, sony, uad?
molim samo one koji su isprobali navedenu kombinaciju sa ovim mikrofonom da odgovaraju.( shot javi se znam da ti jesi) koji preamp koristis za braunera!?
hvala
enter
09-08-2010, 05:49 PM
dali da idem na tube il solid. stigo brauner neki dan i na gold miku mi se cini da ima dosta low-a i zatvoren je(ima neku svoju boju) dali onda bolje imak neki clean preamp?
google
09-08-2010, 06:53 PM
Transparentan preamp je uvek dobro resenje, po mom misljenju.
Nisam probao taj mic. ali sam ga cuo na ssl alfa, nije mi se svidelo. Zatvoreno i bez detalja. Dosta basa koji nisam uspeo upotrebiti. :ups:
enter
09-08-2010, 09:17 PM
znaci definitivno nesto kao sony, grace, millenia, ssl. koji je po vasem misljenju naj-transparentniji od ovih nabrojanih? imate kakvih iskustva?
DzoniPFC
09-08-2010, 09:30 PM
Neve 1073 DPA
spidermusic
09-08-2010, 10:05 PM
Probao sam taj mikrofon sa raznim preampovima, a najvise mi se dopao sa Avedis Audio MA5. Fino radi i na Presonus ADL 600. Mozda i neki Great River dobro uradi posao.
Ja imam Phantom AE, to je u biti isti mic samo drugo pakovanje. Puno sam ga vozio na UA 2-610 i to mi je sad pocelo ici na nerve. Nekako sam se zasitio lampaskih preampa, posebno na rap vokalima. Solid state bi ti bio moj izbor za rap, a sad sto da uzmes - pojma nemam! Sa svim ovim koje si naveo ne mozes pogrijesiti. Sve to radi super. Ja ga gonim preko rackiranog Studerovog 902 channel stripa i on mi izvlaci brdo midla i super je jasan.
Lozi me jako onaj Goldenov Pre-73, to mislim da je super preamp.
Ma sto god uzmes neces pogrijesiti.
David11
11-08-2010, 09:07 AM
dobro a zanima me taj neve. kakav je to preamp. cuo sam da je jak u midle ujedno detaljan.
Ja ga nisam imao prilike probati, ali po netu ga hvale da je u odnosu na to koliko kosta stvarno dobar. A ima i fora da se neke komponente mogu u njemu promijeniti i onda stvarno dostigne zvuk kakav bi trebao imati neve 1073.
Samo se nemoj hvatati na to sto je u imenu ++neve++. Svi bi se sad hvalili da zvuce kao neve. Fuckas to. Bitno je da je dobar preamp. A ovo izgleda da stvarno jeste.
David11
11-08-2010, 05:00 PM
a ssl alpha. kao navodno se mnogo rapa nasnimilo kroz ssl. jer ko to probo.
google
11-08-2010, 05:14 PM
a ssl alpha. kao navodno se mnogo rapa nasnimilo kroz ssl. jer ko to probo.Cuo sam snimak. Zatvoren zvuk, dosta basa.
DzoniPFC
13-08-2010, 12:23 AM
Ja ga nisam imao prilike probati, ali po netu ga hvale da je u odnosu na to koliko kosta stvarno dobar. A ima i fora da se neke komponente mogu u njemu promijeniti i onda stvarno dostigne zvuk kakav bi trebao imati neve 1073.
Samo se nemoj hvatati na to sto je u imenu ++neve++. Svi bi se sad hvalili da zvuce kao neve. Fuckas to. Bitno je da je dobar preamp. A ovo izgleda da stvarno jeste.
Pricas o NEVE 1073 DPA?
http://www.thomann.de/gb/ams_neve_1073_dpa_preamp_stereo.htm
Savetujes coveku da menja vec ORIGINALNE neve komponente na novom uredjaju od 2100 da bi postigao neve1073 zvuk ? :banghead:
a sta je neve 1073 zvuk?
svaki starinski neve zvuci drugcije...ali ni manje ni vise , fantastican preamp...
Pricas o NEVE 1073 DPA?
http://www.thomann.de/gb/ams_neve_1073_dpa_preamp_stereo.htm
Savetujes coveku da menja vec ORIGINALNE neve komponente na novom uredjaju od 2100 da bi postigao neve1073 zvuk ? :banghead:
a sta je neve 1073 zvuk?
svaki starinski neve zvuci drugcije...ali ni manje ni vise , fantastican preamp...
Aj olabavi malo i procitaj sto sam napisao!
Bit cu precizniji - Golden Age Project PRE-73
http://www.goldenagemusic.se/goldenageproject/uk/index.htm
Sjajan trenutak da se ispricas sto nisi citao prethodne postove, sto boldas tekst i sto si uletio ko slon u staklanu!!
[QUOTE=Shot;284894]Aj olabavi malo i procitaj sto sam napisao!
Bit cu precizniji - Golden Age Project PRE-73
http://www.goldenagemusic.se/goldenageproject/uk/index.htm
Sjajan trenutak da se ispricas sto nisi citao prethodne postove, sto boldas tekst i sto si uletio ko slon u staklanu!![/QUOTE
Izvinjavam se revamp thread-a, Shot kako si ti zadovoljan Phantomom treba se uzeti neka nova oprema uskoro pa razmisljam i o njemu, citao sam da se ljudi zale na sibilante :S Mada ja ni sa jako sibilantnim mikrofonima nisam imao neku frku.
Jako dobar mikrofon!
Radi na svemu. Je malo svjetliji, bar se meni čini takav, al to nije ništa dramatično. U večini situacija ta svjetlina dobro dođe u miksu tako da se ne mora u usnimavanju ništa dirat.
Nije jedino dobar za kick na bubnju jer se može opteretit (nema -10db pad), al za vokale radi super. Gle, relativno je jeftin a ima sounda. Ima i boljih mikrofona al kod ovoga je odnos cijena/kvaliteta baš okej.
Jako dobar mikrofon!
Radi na svemu. Je malo svjetliji, bar se meni čini takav, al to nije ni?ta dramatično. U večini situacija ta svjetlina dobro dođe u miksu tako da se ne mora u usnimavanju ni?ta dirat.
Nije jedino dobar za kick na bubnju jer se mo?e opteretit (nema -10db pad), al za vokale radi super. Gle, relativno je jeftin a ima sounda. Ima i boljih mikrofona al kod ovoga je odnos cijena/kvaliteta ba? okej.
Pa ja razmisljam trenutno izmedju njega, Phantere i Violet Amethyst Vintage-a :S
Nisam pametan :S
Najvise mi se svidja Phantomova cena :D
A za Phanteru sam cuo da je tamnija, generalno voleo bih tamniji mikrofon, ali kapiram i da bi se sa Fantomom snasao sasvim fino
spidermusic
06-01-2011, 05:57 PM
Kada dodjes da poslusas Quested S8, mocices da probas i Braunera Phantom AE. Jednim udarcem ubijas dve muhe!
Kada dodjes da poslusas Quested S8, mocices da probas i Braunera Phantom AE. Jednim udarcem ubijas dve muhe!
Fantasticno :D
To ce najverovatnije biti negde u martu!
Pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.