View Full Version : ILok problem.Pomoc HITNO!!
milance
05-08-2010, 02:19 PM
Dakle Hackintosh Snow Leopard 10.6.3 je u pitanju i iz nekog razloga ne mogu da dignem PT a Ilok uredno sljaka (update-ovani driveri i tako to...)
Please ko ima slican setup nek se javi,Hvala u napred.
p.s PT HD u pitanju...
moze na 064/2562 987
DaBear
06-08-2010, 01:48 PM
mozda malo glupo pitanje
- ako kazes PT HD, jel imas neki hardware za njega (192 interface ili 96..ili neki Apogee mozda ?)
bez njih PT HD nece da radi :wink:
milance
06-08-2010, 07:55 PM
Ma full HD3 s 96 i/o interfejsom. ;-)
Situacija je sledeca: Imam na ILok-u originalni PT 8 i jos par plugova koje obavezno koristim ( Revibe,Impact... ) Otkad sam presao na Snow,nijednom nisam uspeo da dignem regularno PT 8,cak ni 8.0 verziju najosnovniju. Ilok sistem vidi i sve ok na Ilok sajtu. Sve PACE i gluposti sam preturio,instalirao,deinstalirao,restartovao...i nista. Oni su mi iz support-a rekli da deinstaliram Ilok driver i client.pa restart,pa instal,pa restart...bla,bla,bla...Uradio sve to i opet nista. Po netu ko je imao slican problem,ne vidim da ga je iko i resio...
Ne znam...nov je sistem relativno,pa verovatno jos nema dovoljno "prikljucenih"...?!
Kontam da je negde problem izmedju te PACE zastite i Snow-a,ali GDE???
Pomagaj ako znas...u zlato te kujem... :-) ;-)
DaBear
06-08-2010, 08:15 PM
Ma full HD3 s 96 i/o interfejsom. ;-)
Situacija je sledeca: Imam na ILok-u originalni PT 8 i jos par plugova koje obavezno koristim ( Revibe,Impact... ) Otkad sam presao na Snow,nijednom nisam uspeo da dignem regularno PT 8,cak ni 8.0 verziju najosnovniju. Ilok sistem vidi i sve ok na Ilok sajtu. Sve PACE i gluposti sam preturio,instalirao,deinstalirao,restartovao...i nista. Oni su mi iz support-a rekli da deinstaliram Ilok driver i client.pa restart,pa instal,pa restart...bla,bla,bla...Uradio sve to i opet nista. Po netu ko je imao slican problem,ne vidim da ga je iko i resio...
Ne znam...nov je sistem relativno,pa verovatno jos nema dovoljno "prikljucenih"...?!
Kontam da je negde problem izmedju te PACE zastite i Snow-a,ali GDE???
Pomagaj ako znas...u zlato te kujem... :-) ;-)
pa koju TACNO imas verziju OS-a i koji verzija PT 8 ? ima ih vec nekoliko...
Koliko znam PT je "osetljiv" i treba proveriti da li je zadnja verzija kompatibilna sa datim OS-om itd itd...
najbolje ces odgovore naci na http://duc.digidesign.com/
a pogledaj i compatibility chart na Avid web sajtu
http://avid.custkb.com/avid/app/selfservice/search.jsp?DocId=353275
NA primer Pro Tools verzije ispod 8.0.3 NISU kompatibilne sa Snow Leopardom..
milance
06-08-2010, 08:41 PM
Nije to problem. Sve sam to prostudirao. Snow je 10.6.3 a PT je zadnji,bas za Snow 8.0.4
Na kraju sam ostavio ovaj "narodski" 8.0.30cs2 (xvx) ,jedino sa njim mogu da dignem PT,ali zato sve sa ILok-a...cao!!! A nije to resenje...
DaBear
06-08-2010, 09:19 PM
sad sam se setio necega...i ja nisam mogao da startujem moj PT jedno vreme...iLok svetli, ali ga Mac ne vidi.
Ispostavilo se da je iLok bio na samrti....samo kad ga pritegnem prstom odozdo, onda proradi...(!!?)
Kupio sam novi, ulogovao se na iLok web site.... ja sam drzao moj, tako pritegnut rukom (poplaveli mi prsti) dok nismo iskopirali sve sa njega na novi iLok. Od tada sve radi...iLok sam zabo u USB hub i ne vadim ga uopste...hoce da se izdrka od vadjena...kod nas u studiju su imali problem sa jos 3 iLoka...samo rikne !!
milance
06-08-2010, 09:52 PM
:-D Jebes pos?!!
Pa sumnjam da je to,jer ga vidim na Ilok sajtu uredno a i Mac ga vidi u koji god Usb slot da ga zabodem...al jebes mi sve ako ne proverim i to!!! ;-)
Hvala tebi na vremenu u svakom slucaju...
pecass
07-08-2010, 09:33 AM
Mozda...
Da na svim hardovima Trashujes Digidesign Databases???
Ne znam-probaj ili stvarno dobro procesljaj DUC forum:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.