View Full Version : sample managment
Postoje li jos neki programi osim Awave studija i Chicken translatora koji se bave managmentom i konvertovanjem samplova za klavijature. Imam neki problem sa w7w formatom (za Motif ES), brljavi mi awave zbog nekih voices sa motifovog CD roma.... njih prijavljuje kao gresku
Goran
03-08-2010, 01:40 PM
Ne znam da li Extreme Sample Converter ima Motif kao format...
Probacu njega.....
bar kao neki medju format, koji nece da brljavi.
Problem je sto u setu koji ucitavam ima par finih boje koje idu uz ES na cdromu (piano, sopran sax, mmm voices...) i njih awave uopste nece da ucita kako treba... uzas
Goran
03-08-2010, 01:57 PM
Mozda Chicken Systems Translator....
Jesi nasao mozda neki dobar klavir za ES? Onaj fabricki na S90ES (koga nema na Motifu) mi je djelovao rezonantnije, kad pritisnes nekoliko dirki nekako vise zvuci kao harma, ovaj Motifov i dalje zvuci kao nekoliko pojedinacnih tonova....
ima nesto bolje od onoga sto je inside na tom motif disku. pokusacu da ga pronadjem ili da ga nekako otvorim u necemu pa da ti shibnem:wink:
player
03-08-2010, 02:48 PM
Postoje li jos neki programi osim Awave studija i Chicken translatora koji se bave managmentom i konvertovanjem samplova za klavijature. Imam neki problem sa w7w formatom (za Motif ES), brljavi mi awave zbog nekih voices sa motifovog CD roma.... njih prijavljuje kao gresku
a cek,sta hoces da konvertujes u sta?Motif set u neki drugi format ili obrnuto??
Ako imas ES set sto jednostavno ne otvoris i ucitas pojedinacno sta hoces,sta ce ti Awave?Ako ja kapiram sta hoces:shock:
Od programa za sample management imas od John Melas "total librarian",voice editor,drum editor.....
http://www.jmelas.gr/motif/es/products.php
i novi "Chicken system Motif creator".Na zalost jos ih ja mislim nema za dz,eventualno demo verzija.
Extreme sample converter nema Motif format,jedino da iz njega upotrebis recimo "VST converter" napravis u njemu wav nekog VST pa posle u Awave ili direkt u ES
Ma treba mi samo da prosto izbacim neke instrumente iz seta.... imam dosta samplova koje ne koristim i hocu da ih izbacim, alii...
prvo, Awave nece da mi otvori ni w7w ni w7v (ni waveform ni voice), tacnije otvori, ali izbrlja sve te farbe koje su ucitane nekad sa Motif cd roma.
inace, mogao bih da prosto pobrisem waveforme, i tako bar 50mb olaksam stvar...
takodje, ne mogu ni u klavijaturi da ih pobrisem, jer redosled promeni (ne ostavlja prazna mesta, vec ih redja jedan za drugim).... Tacnije mogu da pobrisem instrumente, a ne mogu samo wavove (tako bi redosled ostao, s' tim sto bi ti instrumenti bili teshki 0 ili 1kb)
player
03-08-2010, 04:57 PM
Ma treba mi samo da prosto izbacim neke instrumente iz seta.... imam dosta samplova koje ne koristim i hocu da ih izbacim, alii...
prvo, Awave nece da mi otvori ni w7w ni w7v (ni waveform ni voice), tacnije otvori, ali izbrlja sve te farbe koje su ucitane nekad sa Motif cd roma.
inace, mogao bih da prosto pobrisem waveforme, i tako bar 50mb olaksam stvar...
takodje, ne mogu ni u klavijaturi da ih pobrisem, jer redosled promeni (ne ostavlja prazna mesta, vec ih redja jedan za drugim).... Tacnije mogu da pobrisem instrumente, a ne mogu samo wavove (tako bi redosled ostao, s' tim sto bi ti instrumenti bili teshki 0 ili 1kb)
Brisi direktno iz ES(waveform),kad sve sto hoces pobrises "save" set i to je to.To funkcionise provereno.
Nece.... kada obrisem u Motifu, on pomeri redosled svih ostalih, tacnije, ne ostavi prazno mesto....
player
03-08-2010, 08:42 PM
Nece.... kada obrisem u Motifu, on pomeri redosled svih ostalih, tacnije, ne ostavi prazno mesto....
hoces da kazes da posle toga waveformovi vise nisu vezani za isti user voice?
Koliko se ja secam i meni su waveformovi menjali mesta i rade to i na XS ali je sve ok.....a da probas update OS,da se nisu gremlini neki zapatili:)
Lepo ti ja kazem da je vreme za XS:D
pa da, to mi je problem. nisu vise vezani za isti voice, a veliki je posao za rucno slaganje.
verovatno imas pravo za Os, nece ni USB da mi ocita, ni da formatira, a sve je to nekad radilo, kao i ovo, koliko se secam...... a lepo mo rekao covek, nemoj svirati narodjnake na njemu
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.