View Full Version : Prelazak na Pro Tools
Wolfy Alister
01-08-2010, 11:56 PM
Ovako, unapred se izvinjavam ako sam promasio sekciju foruma, i upozoravam vas da sam pocetnik u radu i poznavanju Mac/Pro Tools teme.
Studio u kojem radim prelazi na mac/pro tools i ima sledecu ponudu za kupovinu:
Power Mac G4 PCI
Pro Tools HD3 accel
2x Digidesign 192 I/O
Digidesign Midi I/O
Pro Tools HD 7.3.1
Massive Pack 3
Cena svega ovoga je 9000e
Pitanja:
Da li je dobra cena ili je mnogo?
Ono sto me buni je cena samog HD3 koju vidim po netu da je oko 12-13000$.
Da li je moguca nadogradnja na Pro Tools 8?
Ako su potrebne jos neke informacije, pogledacu sutra pa javljam.
Hvala unapred.
DzoniPFC
02-08-2010, 10:05 AM
To je standardna cena.
Pitanje je da li vam treba HD3 tj toliko I/O? Da li radite ITB ili OTB ili Hybrid kombinacija ITB + OTB ? Koju mixetu ili kontroler imate?
Naravno da je moguce preci na Pro Tools 8 HD. Ako kupujete sve novo , onda bi trebali da dobijete PT 8 u paketu. :)
Zasto bi uzimali Power Mac G4 ? To je zastareo komp.
DaBear
02-08-2010, 10:59 AM
To je standardna cena.
Pitanje je da li vam treba HD3 tj toliko I/O? Da li radite ITB ili OTB ili Hybrid kombinacija ITB + OTB ? Koju mixetu ili kontroler imate?
Naravno da je moguce preci na Pro Tools 8 HD. Ako kupujete sve novo , onda bi trebali da dobijete PT 8 u paketu. :)
Zasto bi uzimali Power Mac G4 ? To je zastareo komp.
pa PT HD ne radi na G4 !!!?? Uopste....mora da je greska.
obratiti paznju koje su kartice PCI / PCIe / PCIx itd...u zavisnosti od toga videti koji kompjuter (ako vec ne dolazi sve pre-instalirano)
a interface vam svakako treba - jer bez njega nece da radi...
Wolfy Alister
02-08-2010, 01:44 PM
Radimo hibridno, na Amek Mozart 40 kanala sa 8 stereo Neve kanala.
Definitivno je G4 i PT 7.3.1 HD
Mac je:
Power Mac G4
CPU: Power PC G4 (3.3), 2 Cores, 1,25 GHz, L3 Cache 2 MB, 1GB memorije. PCI kartice
Sve je preinstalirano, a dobili smo i svu pratecu dokumentaciju, takodje, sve je polovno.
Znaci, moguc je prelazak na PT 8? Sve je kompatibilno, i massive pack 3?
DaBear
02-08-2010, 02:15 PM
Radimo hibridno, na Amek Mozart 40 kanala sa 8 stereo Neve kanala.
Definitivno je G4 i PT 7.3.1 HD
Mac je:
Power Mac G4
CPU: Power PC G4 (3.3), 2 Cores, 1,25 GHz, L3 Cache 2 MB, 1GB memorije. PCI kartice
Sve je preinstalirano, a dobili smo i svu pratecu dokumentaciju, takodje, sve je polovno.
Znaci, moguc je prelazak na PT 8? Sve je kompatibilno, i massive pack 3?
Posle verzije 7.3 nije mogao da se koristi G4. Ja imam G5 sa HD3 na OS 10.4.8 I na tome ne radi nista od novih plugova I nemoze da se instalira PT8.
Na MacPro Intel 8 core imam MBox 2pro na os 10.5 I na njemu sve radi. Kod pro toolsa su ti verzije ogranicene sa Mac OS-om. Proveri na Avid sajtu, sigurno ce ti trebati novi Mac a mozda I upgrade kartica, ukoliko jos rade upgrade. Za G4 I 7.3 je mnogo para
Wolfy Alister
02-08-2010, 03:45 PM
Posle verzije 7.3 nije mogao da se koristi G4. Ja imam G5 sa HD3 na OS 10.4.8 I na tome ne radi nista od novih plugova I nemoze da se instalira PT8.
Na MacPro Intel 8 core imam MBox 2pro na os 10.5 I na njemu sve radi. Kod pro toolsa su ti verzije ogranicene sa Mac OS-om. Proveri na Avid sajtu, sigurno ce ti trebati novi Mac a mozda I upgrade kartica, ukoliko jos rade upgrade. Za G4 I 7.3 je mnogo para
Po Aidovim specifikacijama je moguce poterati 7.4 na G4, sa 10.4.x, ali bez garancije da moze da izgura sve kanale, a takodje je moguce i instalirati i os 10.5, pa onda moze i PT8, ali cisto sumnjam da bi bilo upotrebljivo.
Inace, na ovom sistemu je radio Vlada Negovanovic, i zadnji projekat je bekapovan 31.07. pa je sutradan sistem dosao kod nas. :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.