Log in

View Full Version : Preamp

frkatonac
30-07-2010, 07:28 AM
Ekipa mo?e prijedlog za niskobud?etni preamp koji bi odradio posao. Vidom da su često predlagani Presonus TubePre i M-audio DMP3, pa ako mo?e osvrt na ova dva ili jo? neki...

Bockie
30-07-2010, 11:22 AM
Nemas tu puno osvrtanja shefe. Imas para koliko imas i sta sad mlacenje prazne slame da ti se prica da je jedno bolje od drugog i obrnuto kad je to sve nje-sra...

Imas taj Presonus,M-audio, ART, SM-pro... Eto, a da nije behringer...

Bolje cuvaj kintu pa ulozi u neku kartu sa boljim preampom ili bolji mikrofon...! Ovako krpiti nje-sra kartu i nje-sra mikrofon sa nje-sra preampom...
Nje-sra...

Iskreno...

Pozdrav.

OgnjanMilosevic
30-07-2010, 03:17 PM
Uz dužno poštovanje Bockie, ne može svako da priušti Neve, a i kod jeftinijih sprava postoje razlike, pre svega u funkcionalnosti... :)

Moj savet ti je recimo Focusrite Saffire Pro 24 interface sa 2 solidna preampa, solidnim konverterima, vrlo solidnim softverom i sve to za manje od 300 eura... Ako već imaš neku karticu, prodaš je, dodaš malo - uzmeš ovo i rešio si posao... :)

http://www.thomann.de/gb/focusrite_saffire_pro_24.htm

http://www.focusrite.com/products/saffire/saffire_pro_24/

frkatonac
30-07-2010, 04:17 PM
Nemas tu puno osvrtanja shefe. Imas para koliko imas i sta sad mlacenje prazne slame da ti se prica da je jedno bolje od drugog i obrnuto kad je to sve nje-sra...

Imas taj Presonus,M-audio, ART, SM-pro... Eto, a da nije behringer...

Bolje cuvaj kintu pa ulozi u neku kartu sa boljim preampom ili bolji mikrofon...! Ovako krpiti nje-sra kartu i nje-sra mikrofon sa nje-sra preampom...
Nje-sra...

Iskreno...

Pozdrav.

Ma kuzim ja sto govoris, to jeste tako, ipak mislim da se moze napraviti mala razlika sa necim takvim, jer nema se...

Bockie
30-07-2010, 04:40 PM
Uz du?no po?tovanje Bockie, ne mo?e svako da priu?ti Neve, a i kod jeftinijih sprava postoje razlike, pre svega u funkcionalnosti... :)

Moj savet ti je recimo Focusrite Saffire Pro 24 interface sa 2 solidna preampa, solidnim konverterima, vrlo solidnim softverom i sve to za manje od 300 eura... Ako već ima? neku karticu, proda? je, doda? malo - uzme? ovo i re?io si posao... :)

Naravno, ne kazem, ali ipak sam lepo rekao coveku da pristedi pare, pa lepo kupi nesto ...

OFF
30-07-2010, 04:58 PM
od cega da zaradi pare ako nema cime da snima?.... ja mislim da se malo previse tripuje oko toga... lepo je imati dobar preamp, ali za neki pocetak, moze i iz mackie mixera ili neke sprave od 100e..... ako je pesma dobra, los preamp je nece upropastiti.... naravno nista od ozbiljne produkcije (ali tu je preamp samo jedna od stavki).....
jedini savet koji smem da dam - NIKAKO LAMPASHKI PREAMP u jeftinoj varijanti