View Full Version : Tascam FW1082 problem
tomycrosound
29-07-2010, 10:13 PM
Ni?ta nisam instalirao ni brisao, a odjednom mi zvuk počeo da zatrzava, ili jednostavno prestane da svira; i to ne u DAW, već npr pustim mp3 i onda u po' pjesme stane i zvuk tj nijedan player ne svira. Restart.
Reinstalirao driver tascama, promjenio FW na njemu, mjenjao onu latenciju i dalje zafrkk.
Drugu stvar ?to ne mogu skontat, ako sam u "Computer" modu, nikako iz cubase ne mogu dobit monitor van, dakle kada snimam, da mi mikrofon izlazi na slu??. To mogu postić jedino u MON MIX/BOTH modu. Ne znam mora li to tako.
I treća stvar koju povezujem s mixerom, npr guitar ring preko cubase ne mogu dobit vani u realnom vremenu. Googlao, tra?io, na?ao sva?ta, ali ni?ta kod mene ne pali.
I jedno oftopic; ne mogu točno da pohvatam, u Wavelab, ?to predstavljaju dvije crvene linije između dvije standardne na voometru?
slika?
Bockie
30-07-2010, 11:11 AM
Ništa nisam instalirao ni brisao, a odjednom mi zvuk počeo da zatrzava, ili jednostavno prestane da svira; i to ne u DAW, već npr pustim mp3 i onda u po' pjesme stane i zvuk tj nijedan player ne svira. Restart.
Reinstalirao driver tascama, promjenio FW na njemu, mjenjao onu latenciju i dalje zafrkk.
Drugu stvar što ne mogu skontat, ako sam u "Computer" modu, nikako iz cubase ne mogu dobit monitor van, dakle kada snimam, da mi mikrofon izlazi na slušš. To mogu postić jedino u MON MIX/BOTH modu. Ne znam mora li to tako.
I treća stvar koju povezujem s mixerom, npr guitar ring preko cubase ne mogu dobit vani u realnom vremenu. Googlao, tražio, našao svašta, ali ništa kod mene ne pali.
I jedno oftopic; ne mogu točno da pohvatam, u Wavelab, što predstavljaju dvije crvene linije između dvije standardne na voometru?
slika?
Pa standardna procedura za ovakve probleme je sledeca:
1. Proveris upu'stvo. (FAQ,itd...) (ujedno proveri compatibility list za FW chipsete ako ima...)
2. Skines sa sajta proizvodjaca najnoviji driver.
3. Probas sve to na drugom racunaru.
4. Napises mali supportu tascama.
5. Obratis se ovlascenom dileru od kog si kupio proizvod za pomoc.
Wavelab... Trebalo bi da je neki RMS power ili slicno...
Poz'
tomycrosound
30-07-2010, 11:41 AM
1. naravno da nema ni?ta (radilo po godine bez problema)
2. jedini driver za win7, instalirao ponovo
3. problematično, gotovo nemoguće
4. ...
5. ... reklamacija? A da probam reinstalirat windowse?
Moram otvorit jedan univerzalni theard, imam hrpu pitanja nevezanih jedan za drugo :-)
Bockie
30-07-2010, 01:17 PM
5. ... reklamacija? A da probam reinstalirat windowse?
probaj, ako je izvodljivo...
Jes' RMS...
A, 'bem li ga, koristim osciloskop u mixu i pikmetar kad usnimavam. Formalno proverim rms kad zavrsim post... Tako da mi gomila sarenih trepcucih gluposti samo unosi nervozu i ne koristim to...:D
Ma ja moram zbog elektronike da gledam dosta u RMS...napucavanje nivoa i to...
Mada sam prvi za prekid "loudness war-a"... :D
@topic
Imao sam tog Tascama,i nisam bio zadovoljan bash...mislim,kontrola je ok,ali kao interfejs...moj iskreni savet je da probash da ga prodash.
Uzdravlje!
tomycrosound
30-07-2010, 02:49 PM
a nema dugo da sam ga kupio..
Koje su mane kao interface, ?to ne valja?
Preampi su bili loshi, odnos signal/shum im bash nije bio najbolji...i konverzija je chesto imala problema,tj jittere...
Kao kontroler je bio skroz korektan...
tomycrosound
30-07-2010, 03:59 PM
mo?e? li usporedit preamp njegov i na emu 0404usb zvučnoj karti?
Ne,nazhalost.
Nisam nikad imao kontakt sa E-MU-om.
OgnjanMilosevic
31-07-2010, 10:48 AM
Ja imam Tascam FW-1884, koji je suštinski vrlo sličan 1082, samo sa malo više opcija... Što se tiče problema sa drop-outovima i gubljenjem zvuka - to je 99.9% problem sa firewire kontrolerom... Tascam je VEOMA probirljiv što se tiče FW čipova i jedino sa čime 100% radi su Texas Instruments firewire kontroleri... ukoliko slučajno imaš VIA kontroler, tvoji problemi su zbog toga... rešenje bi ti bilo da kupiš PCI Firewire kartu sa Texas Instruments chip-om. To nije skupo, max 10-15 eur, jedino što ga je malo teže naći.
Što se slušanja mikrofona dok snimaš tiče - postoje dve opcije
Jedna je ta "direct monitoring" koju si ti izvalio kada pustiš Monitor BOTH (computer + inputs) na samom interface-u.
Druga je da u Cubase-u na kanalu na kome snimaš uključiš mali zvučnik (ikonica), nalazi se odmah pored REC dugmeta na kanalu. U tom slučaju imaćeš malo kašnjenje zvuka (onoliko koliki ti je buffer size), ali na taj način možeš da slušaš zvuk i sve plug inove koji su ti na kanalu + send efekte (tipa ako pevač želi reverb dok peva, koji se naravno ne usnimava, samo služi za ugođaj). Naravno u ovom slučaju, na TASCAMU bi monitoring bilo namešteno samo na COMPUTER (bez INPUTS).
Pozdrav!
tomycrosound
31-07-2010, 12:03 PM
Druga je da u Cubase-u na kanalu na kome snima? uključi? mali zvučnik (ikonica), nalazi se odmah pored REC dugmeta na kanalu. U tom slučaju imaće? malo ka?njenje zvuka (onoliko koliki ti je buffer size), ali na taj način mo?e? da slu?a? zvuk i sve plug inove koji su ti na kanalu + send efekte (tipa ako pevač ?eli reverb dok peva, koji se naravno ne usnimava, samo slu?i za ugođaj).
Pozdrav!
Znam ja za ovo, ali ne funkcionira!
Jednom sam probao guitar rig na tu foru i funkcioniralo je, ali sada neće!
Kako si ti zadovoljan s njegovim preampom itd?
OgnjanMilosevic
31-07-2010, 12:23 PM
Znam ja za ovo, ali ne funkcionira!
Jednom sam probao guitar rig na tu foru i funkcioniralo je, ali sada neće!
Kako si ti zadovoljan s njegovim preampom itd?
Idi u "DEVICES", pa u "DEVICE SETUP", pa na TASCAM ASIO drajver, pa probaj da isključi? opciju "Direct Monitoring"... dakle treba da bude od?tiklirano... :) Ako je već isključeno, onda ga uključi, pa probaj ponovo... moguće je da te ne?to oko toga zeza... Takođe proveri da li ti je u VST Connections napravljen dobar INPUT i da li je taj INPUT dodeljen kanalu na kome si...
?to se preampa tiče, dok sam ih koristio bili su prilično dobri za tu lovu... Sada imam 2 ozbiljna preampa u rack-u i jo? 16 komada na mixer-u, pa mi je tascam u tom smislu vi?ak... ali super je to sprava, kada nađe? FW kartu sa kojom radi...
Bitch
31-07-2010, 01:21 PM
Ma ja moram zbog elektronike da gledam dosta u RMS...napucavanje nivoa i to...
Mada sam prvi za prekid "loudness war-a"... :D
kakav kontradik?n :D
Da li vredi uzimati ovaj interfejs? Mislim kakvi su mu konvertori u poredjenju sa recimo RME FF800? Da li bih to primetio na Adam A8x ili A7x (posto ce uskoro jedan od ova dva da upadnu u moj kucni atelje).
Razmisljam o audio interfejsu sa minimum 8 ulaza i imam nekoliko opcija u glavi kao npr FF800, ProFire 2626 (ili 610, isto ima 8 ulaza), ili pak neki Tascam :S
kakav kontradik?n :D
Pa nije kontradikshn kad nemash mocj da to promenish...a trake idu u prodaju,morash da isposhtujesh standarde...
@ Jan
Ja sam sa njega preshao na FF400 i razlka je vishe nego ochigledna.I to bash imam A7.Moj savet - FF800. :)
tomycrosound
04-08-2010, 12:50 PM
Hvala! Isključio Direct monitoring, mali problemi s ka?njenjem, al funkcionira!
Latenciju kada vratim na 256, krči kada je projekt unutra.. ima li tu pomoći?
Da li ovisi to i o procesoru, ramovima itd?
macedonian1
09-09-2010, 06:18 AM
pa normalno sto manje latency toliko vise zahteva jaca konfiguracija, ako nekad ti pravi problem za neke "glitch" sounde (krcenje) koje se javljaju kad namestis 256, ondah od moje iskustvo pokusaj stavi neki efekt na taj kanal (reverb, compresor) moze da se izgubi...ili restartiraj (ozvezi malo kompjuter , iskluci neke druge procese sta su ti na task manager)
ili .....
u krajni slucaj bolji PC :S
Moja konfiguracija je 2.4 Core2duo sa 2gb ram i solidna ati radeon graficka karta....ali to mi je sasvim dovoljno ...nemam te probleme...
pokusaj i sa reinstalacija na neki dr windows...i napravi optimatizacija na windows sto manje efekte i slicno....da opteretis sistem od te procese...
Pozz
tomycrosound
12-09-2010, 06:05 PM
Pozdrav!
Evo imam novo pitanje;
ponovio sam se u matičnu ploču (+procesor,ramovi, napajanje...)
a pitanje je vezano za matičnu i Texas Instruments FW Controler koji je integriran na njoj. Kada su na Tascamu (fw1082) potenciometri pode?eni automatikom na 0 (bez obzira da li u computer ili mon mix modu, čuje se tiho kvrckanje, kao da netko ili ne?to dotiče potenciometre tik,tik,tik,tik,tik,tik,tik... jedva čujno, al kad je ti?ina, čuje se.. Mo?da je to i prije bilo tako al sad imam novo napajanje pa čujem.. (nije da se hvalim :-) )
Ugl, ako ih spustim dolje za po' centimetra, onda se ne čuje ni?ta.
tomycrosound
12-04-2012, 04:31 PM
Da li je moguće postaviti kontrolu nad nekim pluginom koji nije u sklopu npr cubasea i kako ?
Poku?avao sam preko onog midi modusa, ali ne funkcionira naj, ugl nisam uspio. Neko kratko uputstvo puno bi pomoglo ( na domaćem jez)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.