View Full Version : Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi
DaBear
29-07-2010, 05:14 PM
http://www.youtube.com/watch?v=5zby8LqP4ZU
ocigledno je da su Waves u panici, kad su trazili od poznatih faca da kazu po koju rec...ali ima istine u tome sto kaze...
"...ako nastavi da se krade muzika, plugovi i sta vec sve...ubrzo ce sve nestati !!..."
Bockie
29-07-2010, 05:31 PM
.
"...ako nastavi da se krade muzika, plugovi i sta vec sve...ubrzo ce sve nestati !!..."
A vala i neka... Onda ce kupovati sprave, pa mjuz i mozda postane mjuz ponovo...:D
marcos
29-07-2010, 05:42 PM
A vala i neka... Onda ce kupovati sprave, pa mjuz i mozda postane mjuz ponovo...:D
haha, pa bar bi takvim facama dobro do?lo da propadne sav home recording....
Ne smishljaju sprave ideje... :)
Mislim da je muzika doshla do tachke kada se vishe ne mozhe nishta novo smisliti (pod tim novim ne smatram remake-ove raznih bendova iz 70ih i meshanja vecj postojecjih pravaca).
A shto se tiche produkcije,da,onda cje opremu kupovati samo ko zna shta radi i kome se isplati i necje svako mocji da se naziva "producentom" ,pa cje smanjenjem ponude porasti cena, i necje bilo ko mocji da snima jer necje imati para za to.
Mislim,to je to shto si rekao...ima da se isfiltrira samo kvalitet.
E sad,to je sve neka mashta... :D
Ako muziku do?ivljavate kao umetničku artikulaciju emocija (ili "emocija") pro?etih sociolo?kim fenomenima dru?tva, onda lako mo?ete izvući i neke zaključke o trenutku u kojem se muzika stvara.
Ovde, rekao bih, nije trenutak zasićenja na notnom sistemu ili u kanalima omiljenog vam semplera, ovde je reč o kupoprodajnoj filozofiji globalizma, koji poput svake ideologije (setimo se bliskog nam komunizma) poku?ava da infiltrira određene vrednosti, te da njima vlada. Piraterija, u tom smislu, deluje kao jedina alternativa, mada se i na tom polju priča svodi na materijalistički, a ne stvaralački oponim.
Ba? sam danas čitao intervju sa Robinom Guthri-jem, inače gitaristom Cocteau Twinsa, koji priznaje da je dete analogije, ?to i nije toliko bitno koliko činjenica da kroz prizmu tog zaključka on uspeva da spozna sebe kao muzičara na isti način kako je to radio osamdesetih.
Ba? me zanima ?ta će u dogledno vreme biti u glavi savremenih stvaralaca, izgubljenih u lavirintu VST ponude, hardvera i uglavnom, blede inspiracije?
kejkz
30-07-2010, 10:28 AM
Pa mislim da je prezasićenost uzrokovana prebogatom ponudom i nikada lakšim načinom dolaženja do rezultata, ali koji na kraju od svih koji se uhvate u koštac sa tehnologijom zahteva suviše vremena za učenje i ispravljanje poteškoća. A to je kontraproduktivno, jer se onda prestaje obraćati pažnja na suštinu, i krećemo se baviti samo formom, kao njenom pokaznom stranom.
Inače, više uopšte ne koristim niti jedan krekovani program, kompjuter mi je očišćen od svake vrste wareza, radim samo sa onim što imam i mogu nabaviti besplatno ili kupujem, ako mi stvarno zatreba. Mislim da se tako mnogo više radi, a manje proba, pošto na kraju svi koji se ubace u piratski trip samo probaju novo, ne saznaju ništa, ne uče ono što imaju, nego samo traže nešto što će im doneti ono što im fali, a to je najčešće samo prepuštanje kreativnoj, a ne tehničkoj strani svoga stvaralaštva. Slažem se sa svojim prethodnikom da je sve ovo upravo kreacija kapitalističkog sistema, odnosno, načina razmene dobara u njemu, s tim što mislim da piraterija uopše nije alternativa, ona je realnost, ugrađena u sistem, kao i sve što je u njemu, zato što ona donosi profit jednak ili veći nego direktna prodaja dobara. Koliko vas je promenilo kompjuter u poslednje dve godine? A onda se zapitajte koliko vas je kupilo softver u poslednje dve godine... videćete da ste trošili na jedno, iako vam je trebalo i drugo. Da ste trošili na softver, sumnjam da bi vam zamena hardvera padala na pamet. I to je taj lavirint velike ponude i mogućnosti.
E sad, ako se nastavi ovako, a prosto mislim da više ne može, mora se naći način da se dođe do plaćanja autora sa svih strana. Ne znam kako će se to rešiti, ali do promena će sigurno doći.
Postoji toliko odličnih free pluginova i onih za malene pare, da prosječan " bedroom producent" uopće i ne treba tro?iti pare na komercijalne pluginove...
:)
Mika Technika
18-12-2010, 05:32 AM
pa neka ukinu plagine ako im smeta, i neka se vrate na hardver i kraj price.
Ne smishljaju sprave ideje... :)
Mislim da je muzika doshla do tachke kada se vishe ne mozhe nishta novo smisliti (pod tim novim ne smatram remake-ove raznih bendova iz 70ih i meshanja vecj postojecjih pravaca).
A shto se tiche produkcije,da,onda cje opremu kupovati samo ko zna shta radi i kome se isplati i necje svako mocji da se naziva "producentom" ,pa cje smanjenjem ponude porasti cena, i necje bilo ko mocji da snima jer necje imati para za to.
Mislim,to je to shto si rekao...ima da se isfiltrira samo kvalitet.
E sad,to je sve neka mashta... :D
:rotfl:
Multicom
18-12-2010, 08:45 AM
Neka spuste cijene! Waves je jedna od najlihvarskijih firmi na trzistu.Plugovi im su im odlicni ali toliko precjenjeni da mi ih uopce nije zao.Naplacaju onaj wup godisnje po nekoliko stotina dolara da bi uopce mogao imati nekakve minorne updejtove.Protiv sam piraterije svake vrste ali ako firme rade po ovom principu da te muzu i tretiraju kao pirata od samog starta neka se nose u tri p...materine.Waves nikada nisu bili user friendly firma za razliku od mnogobrojnih malih koji se bore za svakog korisnika.Stvar je ponude-potraznje a ne piraterije,da su im cijene normalne bilo bi manje crackova jer od 1500 do 10 000 eura za njihove pluginove je abnormalno previse i plus jos godisnje placas updejtove. Neka placu, ja vise u zivotu necu kupiti nijedan njihov plugin dok ne promjene politiku poslovanja.
Arthur
18-12-2010, 11:20 AM
nema šta propasti, svi pluginovi ovog sveta koji su nam potrebni, već su napisani i crackovani. Što se mene tiče, Waves može sutra da crkne.
STUDIOTON
19-12-2010, 02:09 AM
nema šta propasti, svi pluginovi ovog sveta koji su nam potrebni, već su napisani i crackovani. Što se mene tiče, Waves može sutra da crkne.
To ja pomisljam svaki put kad nesto izadje, i kada kupim kazem sebi jos ovaj put i ne treba mi nista vise jer imam sve sto trebam
I znas sta.. To sebi ponavljam vec 10 godina :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
InsaneEyes
19-12-2010, 03:41 AM
pa (OD)kad su Prince i bb king javno podrzavali p****eriju jos pre 15 godina!
iz ko zna kojih cudnih razloga????
nije puno toga a mozda i takoreci nista u jebenom novcu, kratak je zivot - minor earth major sky
pa neka ukinu plagine ako im smeta, i neka se vrate na hardver i kraj price.
taj rad.. moze i tako, meni svejedno..... nek ukinu i hardver, snimacu na vokmen :wink:
Everbeatz
19-12-2010, 12:01 PM
nece muzicki biz nikad propasti, samo je sve dobilo nove dimenzije, a nova ravnoteza ce se sigurno pronaci
dlukace
23-12-2010, 09:00 PM
Tako je Everlast,a uostalom....
ko nas tjera da kupujemo original koji je preskup,a i pun je bug-ova?
Kupih ni reaktor,cubase vst 32 stari i padao mi komp zbog samih cubase-ovih efekata-jetru sam si pojeo od jada.A oni naplatili to 1000 eura!
mar? u pm! neka ima piraterije,a na nama je da izaberemo svoj put.
?to se mogućnosti tiče dovoljan je npr. i stari pro 52 i gomila drugih,a i neki free su fenomenalni.
Waves nek se goni s tom svojom glupom politikom dalje od na?eg divnog balkana...
jeb... danas svi kradu-a la Sanader i ostali podvornici pa kako ne bi i mi mali...:banghead:
pleon
24-12-2010, 01:30 AM
a reaper kosta40$ 150$ za ove koji mlate lovu:D
Neka spuste cijene! Waves je jedna od najlihvarskijih firmi na trzistu.Plugovi im su im odlicni ali toliko precjenjeni da mi ih uopce nije zao.Naplacaju onaj wup godisnje po nekoliko stotina dolara da bi uopce mogao imati nekakve minorne updejtove.Protiv sam piraterije svake vrste ali ako firme rade po ovom principu da te muzu i tretiraju kao pirata od samog starta neka se nose u tri p...materine.Waves nikada nisu bili user friendly firma za razliku od mnogobrojnih malih koji se bore za svakog korisnika.Stvar je ponude-potraznje a ne piraterije,da su im cijene normalne bilo bi manje crackova jer od 1500 do 10 000 eura za njihove pluginove je abnormalno previse i plus jos godisnje placas updejtove. Neka placu, ja vise u zivotu necu kupiti nijedan njihov plugin dok ne promjene politiku poslovanja.
Mislim da taj WUP od $200 nije nista strasno za neki ozbiljan studio ili ozbiljnijeg producenta. Toliko se placa WUP na Mercury Bundle koji definitivno moze da zadovolji sve plugin potrebe, a pritom imas zagarantovano da ces dobijati sve nove pluginove koji se pojave.
A i taj isti Mercury je mogao pre godinu dana ili tako nesto da se kupi za oko 2000eur sto je super cena za takav komplet pluginova.
DADDY Z
27-12-2010, 12:07 PM
džaba su krečili...
Inovative_kg
27-12-2010, 12:19 PM
d?aba su krečili...
Osetili sta se sprema :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.