View Full Version : Ableton Live
Slankamenac
21-07-2010, 12:16 AM
Pozdrav svima!
U nadi da cu uspeti da skupim balkanski community koji koristi Live, i da olaksham svima nama koji smo njegovi svakodnevni korisnici i fanatici, napravio sam grupu na facebook'u gde ce brzo i jednostavno (naravno, svako ko ima facebook) moci da se uchlani i bude u toku sa deshavanjima u grupi.
http://www.facebook.com/group.php?gid=114274165288747&v=photos#!/group.php?gid=114274165288747&v=wall
E sada, shta je konkretno ono shto nam ta grupa mozhe doneti?
Sve na jednom mestu! Aktuelnosti, pogodnosti i zanimljivosti koje nam Ableton pruzha. Razmena iskustava, "tips&tricks" za poboljshanje aranzhmana, mix-a, itd.
Hvala i pozdrav! :)
alavuk
21-07-2010, 01:24 PM
You have too many groups. You must leave one to join this one. :banghead::banghead::banghead::banghead:
bolje napravi nekakav forum ...
Slankamenac
21-07-2010, 10:43 PM
Hvala na ideji i podrshci!
Josh vecheras cu krenuti da radim na forumu, to bi bilo zaista od velike koristi.
Pozdrav :)
Pozdrav svima!
U nadi da cu uspeti da skupim balkanski community koji koristi Live, i da olaksham svima nama koji smo njegovi svakodnevni korisnici i fanatici, napravio sam grupu na facebook'u gde ce brzo i jednostavno (naravno, svako ko ima facebook) moci da se uchlani i bude u toku sa deshavanjima u grupi.
http://www.facebook.com/group.php?gid=114274165288747&v=photos#!/group.php?gid=114274165288747&v=wall
E sada, shta je konkretno ono shto nam ta grupa mozhe doneti?
Sve na jednom mestu! Aktuelnosti, pogodnosti i zanimljivosti koje nam Ableton pruzha. Razmena iskustava, "tips&tricks" za poboljshanje aranzhmana, mix-a, itd.
Hvala i pozdrav! :)
Mala pomć sa obzirom da sam nedavno instalirao ableton ,zanima me kako početi radit sa midi zvukovima u arrangement View-u ? odnosno kada napravim midi track,, kliknem dva puta na nju pojavi mi se piano roll upi?em note i player ne prelazi preko njih,tj ide kao u session view? thx unaprijed..
UnderTheSun
13-06-2011, 08:47 PM
Ako sam dobro razumeo pitash kako da prebacish midi klip iz season u arrangemnt view?
Dok si u session viewu klikni levim tasterom na klip i drzi, pirisni tab i pusti ga na odgovarajuci kanal u arrangement viewu i radice.
nbgdnikola
03-08-2011, 08:33 PM
mene zanima ableton tj koliko on zahvalan sto se tice elektronike...da li ja mogu tu da npr snimi neki glas da li mogu vst-ove? hvala
Danilo S
04-08-2011, 11:31 AM
Da, je odgovor na oba pitanja.
nbgdnikola
04-08-2011, 03:00 PM
Da, je odgovor na oba pitanja.
a jel mogu npr da isproduciram neku pesmu u cubase-u pa da ga nekako prebacim u ableton pa da tu kontrolisem kanale preko midi-a ?
Filip_
04-08-2011, 04:16 PM
a jel mogu npr da isproduciram neku pesmu u cubase-u pa da ga nekako prebacim u ableton pa da tu kontrolisem kanale preko midi-a ?
Mozes posle iz Cubase-a svaki kanal "ekstraktovati" u audio (wav) format (mada zavisi koji Cubase koristis, na nekoj ver. je lakse na nekoj teze, petica ima ''channel export''), pa onda tako po kanalima ubaciti u Ableton tipa: 1 audio kanal - jedan wav fajl/kanal iz Cubase-a...mada...tu su negde po krajnjem kvalitetu export fajl-a..cemu to :rolleyes:.
Pozz :D
DADDY Z
12-08-2011, 06:41 AM
po meni je to sa konja na magarca...
les paul
24-08-2011, 05:13 PM
Poku?avam spojiti axiom 25 sa abletonom, ali javlja mi se problem kod set up-a.Na options-preferences-midisync u polju control surface axiom prepoznaje, ali na input i output polju ga prepoznaje kao usb device.Sad me zanima da li to ima veze s multi-client driverom za kojega je napravljen tutorial ili je ne?to drugo u pitanju?
Moritz
25-08-2011, 09:01 AM
po meni je to sa konja na magarca...
+1
iman i ja pitanje ..kad eksportujem master traku tise se cuje od onog sto cujem dok radim u projektu ,a i losiji malo zvuk(mozda tripujem) ..gde gresim?
alavuk
27-10-2011, 09:56 AM
jedno pitanjce , posto sam rewire-ovao ableton 8.2.xxxx sa rebirthom , medjutim kad podesim kontrole na rb-u za 303-ku , i imam problem sa midi cc u abletonu njemu cc98 je mapiran kako volume za 2. kanal (midi/audio je uopste ne bitno) , sto je problem jer je u rebirthu to resonance , pa sad kad cackam resonance smanjuje mu se ili pojacava volume , "prevazisao" sam tako sto sam mu u midi mappingu dao najnizu i najvecu vrednost 0 Db, ali to bas i nije trajno resenje s'obzirom da mi treba u nekim momentima fade in/out ... midi kontroler je bcr2000
Everbeatz
27-10-2011, 02:04 PM
iman i ja pitanje ..kad eksportujem master traku tise se cuje od onog sto cujem dok radim u projektu ,a i losiji malo zvuk(mozda tripujem) ..gde gresim?
Losiji zvuk se desava ako ne radis dither prilikom exporta. BTW, da li si siguran da se cuje tise? Uporedio si peak-ove, RMS?
kad proverim sve je ok ..al necu dalje da smaram dok sve ne namestim jer sam trenutno na integrisanoj i verovatno ima veze sa istim (luna mi pre neki dan poludela i trazi odjednom key koji je unet prilikom instalacije)
Srdan Durden
28-10-2011, 09:14 AM
Pored integrisane, koja sigurno pravi razliku, pade mi na pamet da kad exportujes master traku, predpostavljam da je slusas u drugom player-u tipa winamp ili slicno, pa je moguce da neka njegova podesavanja poput ekvilajzera menjaju sliku... ideja :)
:))) meni su uvek ekvilajzeri ravni(inace winamp najvise koristim za konvertovanje u mp3 ,flac ,tagovanje)
@alavux
a sto ne obrises mapping sa volume kontrole i ne dodelis nekom slobodnom knobu?
AudioStorm
28-10-2011, 04:11 PM
Ista stvar.Nema veze sa integrusom,meni se isto desava na DELTI 66.
Prilikom exporta na masteru,idu opcije u audio sekciji
File tip - WAV (Aiff)
Convert to Mono - On/Off
Sample Rate - 22.050/44100/48000/88200/96000/176400/192000 Hz
Bit Depth - 16/24/32 bit
Dither options - No Dither - Restangular - Triangular - POWr 1 - POWr 2 - POWr 3
Create analysys file - On/Off
Znaci kad radim export (master) opcije su - WAV/Mono Off/48000/i na ditheru mi stoji defaultno - triangular.
Ta traka je osjetno slabija kad se preslusa u playerima (winamp/aimp) ali i ne samo na njima!
Primjera radi,kad se slusa u playerima (koji su na default vrijednostima eq) pojacano do 50 % to je osjetno tise nego kad se preslusava projektni fajl u sekvenceru na istom nivou mastera.
Sta je u pitanju?:confused:
Edit; U SoundForge-u taj isti WAV se cuje regularno,isti nivo,isti kvalitet.
awacs
28-10-2011, 04:24 PM
Primjera radi,kad se slusa u playerima (koji su na default vrijednostima eq) pojacano do 50 % to je osjetno tise nego kad se preslusava projektni fajl u sekvenceru na istom nivou mastera.
Kako se čuju (ili makar kako se vide :wink:) ti renderovani fajlovi kad ih recimo uveze? u Sound Forge/WaveLab? Da li peakovi imaju iste vrednosti koje su imale u Abletonu?
Pozdrav,
Vasa
AudioStorm
28-10-2011, 07:26 PM
Ista je vrijednost peaka,nema klipovanja,nema nista na masteru prilikom exporta.Taj WAV ima istu snagu pod default vrijednostima u oba sekvencera ali kad se reprodukuje (exportovan po onim opcijama iz prethodnog posta) u recimo Aimpu gubi je ...osjetno je tisi.
Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista ...Gdje moze doci do greske,koja podesavanja treba provjeriti prije exporta?
Evo ga fajl koji je exportovan u 16bit/44000Hz - isti problem !!:mad:
awacs
28-10-2011, 08:39 PM
Možda se nismo razumeli: recimo da imaš drum loop koji u Abletonu pokazuje peakove do -1dBFS. Renderuješ ga, uvezeš u Sound Forge/Wavelab. Koliku vrednost pokazuju peakovi u Sound Forge/Wavelabu?
Pozdrav,
Vasa
awacs
28-10-2011, 11:30 PM
Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista ...Gdje moze doci do greske,koja podesavanja treba provjeriti prije exporta?
Samo da napomenem: ovo ?to si napisao nema nikakve veze sa exportom iz Abletona (po?to očigledno ima? isti "problem" u svim softverima u kojima radi?) nego sa pode?avanjem jačine slu?anja u AIMP-u. Ali to si verovatno do sad i sam zaključio.
Pozdrav,
Vasa
AudioStorm
28-10-2011, 11:43 PM
Ne,ne,cika Vaso,pardon,to je moja greska ili ti nisi najbolje shvatio :)
Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista
Mislio sam da je vec bilo problema (ne kod mene:wink:) nego na forumu je vec neko okacio slican problem http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38026
pa sam na to mislio i da se nije nasao uzrok ...
A kod mene je ista vrijednost peaka,i u Live-u i kasnije u SF,provjerio sam.
awacs
29-10-2011, 12:01 AM
A kod mene je ista vrijednost peaka,i u Live-u i kasnije u SF,provjerio sam.
Pa eto, znači da ipak nije problem u renderovanju nego u postavci playera :wink:
Dakle, u pitanju je to što playere držiš na 50% jačine, što su ti mnogi već napisali, a ja te samo podsećam :wink:
Pozdrav,
Vasa
paky_zemun
12-01-2012, 03:11 AM
da li se neko igrao sa MIDI Utility softwerima?
da li neko zna da mi objasni MIDI Note - to - CC Control?
da li neko mulja sa max for live?
paky_zemun
14-01-2012, 03:25 AM
...IKO???...
jel iko zna da okine midi notu i da mu sekvencer crta neku CC kontrolu umesto note?
kinezkinez
14-01-2012, 11:41 AM
ako sam te najbolje razumio ;
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P_BemRHRjJ4#!
http://www.youtube.com/watch?v=grsBOXwAVBo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=r03WglPUWjY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7er5IALfbiQ
UnderTheSun
14-01-2012, 01:07 PM
...IKO???...
jel iko zna da okine midi notu i da mu sekvencer crta neku CC kontrolu umesto note?
Pa jednostavno mappujesh neku komandu za odredjenu notu(ctrl+m), s`tim da mozesh jedino da trigerujesh neshto, isto kao shto bi mapovao knobve/slajdere...
paky_zemun
21-01-2012, 03:34 AM
...ja prosto ne mogu da verujem da niko ne razume o chemu ja pricham...
[hvala tebi shto si se potrudio]
prostim rechima recheno...stisnesh bilo koje dugme i potenciometri se pomeraju po precizno oredjenoj zeljenoj logici, brzini, odnosu ...jedan naspram drugog...naspram treceg ...
chim pustish mapirano dugme koje pokrece tu celu skalameriju...svi potovi se vrate na 0...
...
najkomplikovanija verzija ovih softvera i primer:
http://www.youtube.com/watch?v=qM8emp9WHwk
nbgdnikola
14-02-2012, 06:12 PM
Imam jedan problem u vezi NI MASSIVE I ABLETON-a.Ableton mi ne prepoznaje dll file od massive plugin-a a tamo sam ih smestio sve i u preferences sam izabrao mesto gde mi se nalaze vst-ovi (pluginovi)..jel zna neko u cemu je problem? a ostale vst-ove prepoznaje u tom folderu.
pozdrav
Filip_
14-02-2012, 11:53 PM
Imam jedan problem u vezi NI MASSIVE I ABLETON-a.Ableton mi ne prepoznaje dll file od massive plugin-a a tamo sam ih smestio sve i u preferences sam izabrao mesto gde mi se nalaze vst-ovi (pluginovi)..jel zna neko u cemu je problem? a ostale vst-ove prepoznaje u tom folderu.
Lose krekovan Ableton...ako radis na 8-ici (javljaju se brojni problemi sa pojedinim VST instrumentima i drugim plug-inovima) probaj na sedmici (verzija 7)...
Vidi jos da li si odabrao pravu verziju Massive-va...32 bit-na za 32 bitni sistem ili 64 bit-na...
Pozz :D.
alavuk
15-02-2012, 12:15 PM
ja nemam problema sa 8-icama mada mi se cini da je 8.2.2 najstabilnija , ne do kkreka vec do samog kodiranja , mnogo brzo su izbacili ova zadnja 2 3 update-a ...
nbgdnikola
15-02-2012, 07:24 PM
ok,probacu sa sedmicom onda :) zanima me jos ovo kako npr da snimim glas na ableton-u? stvarno se dvoumim izmedju cubase i ableton-a na cemu cu da pravim muziku (batalio sam fl studio) konkretno me zanima dnb i dubstep?
voomighty
15-02-2012, 08:37 PM
evo odgovora KLIK OVDE (http://lmgtfy.com/?q=how+to+record+in+ableton)
nbgdnikola
15-02-2012, 11:51 PM
ja imam 8.2.2 i nece da mi prepozna massive ja nemam problema sa 8-icama mada mi se cini da je 8.2.2 najstabilnija , ne do kkreka vec do samog kodiranja , mnogo brzo su izbacili ova zadnja 2 3 update-a ...
dexter
24-04-2012, 03:09 PM
http://soundcloud.com/daeda
Ableton Live + Reason 5 (Rewire)
Pozz
LA-2A
24-04-2012, 03:52 PM
al si mu ga dao po marketingu...ima server da nam otkaze:rotfl:
AudioStorm
14-10-2012, 10:12 PM
Ajde da ne otvaram drugu temu ...
Naime,presao sam na sedmicu,instalirao Live,vst-e,plugove i sve to,ali ima par nekih bagova :confused:
Prvo,kad ga otvorim sa namjerom da radim novi projekat,ikonica sa desktopa mi se otvara sa jednim starim projektom i sve sa kanalima u njemu ?!Nema standardxnog otvaranja,klasicne pojave interfejsa sa dva kanala,kako je kod live-a,znaci jedan audio,jedan midi.
Nema toga,nego mi se otvara tah stari projekat?O cemu se radi?Da nije doslo do nekakve greske pri instalingu ?
I sad moram stalno da micem te stare postavke ,da bi poceo novi rad,msm nije sad strasno ali me sve vise nervira :banghead:
Drugo,sto se tice plagova,u plug-in devices postoje samo oni plugovi koje prvo ucitam iz plug-in sources i to je to?!
Ako ucitam rescimo SPL pack,pa posle njega Fab Filter ili Izotope,pri sledecem otvaranju nema SPL-a nego samo zadnji pack koji je ucitan ?!?Znaci nemam na popisu sve plagove koji su instalirani u sistem !!
Znaci kad vucem iste iz direktorijuma,recimo iz C/Program Files/x86/Vst plugins onda su ucitani,cim dodajem druge,oni prvi se gube i vise ih nema ! :banghead:
Ne znam o cemu se radi,na starom Xp sve je radilo kako treba,
Ako ko ima slican slucaj ili ideju sta da odradim ...
:)
Stellar
15-10-2012, 10:23 AM
Sto se tice prvog pitanja
idi na C:\Users\Arministrator\AppData\Roaming\Ableton\Liv e7\Preferences
i videces taj projekat,samo ga obrisi ili premesti
AudioStorm
15-10-2012, 12:55 PM
Sto se tice prvog pitanja
idi na C:\Users\Arministrator\AppData\Roaming\Ableton\Liv e7\Preferences
i videces taj projekat,samo ga obrisi ili premesti
Nemam tu putanju,C/Users/AppData/LocalLow i to empty?
Jesi siguran?
vakatt
15-10-2012, 03:05 PM
Storm, pobrkao si malo.
C/Users - pa onda ime tvog korisnickog naloga (Administrator ili Milorad ili Borko :) ), pa onda AppData.
To bi trebalo da imas u podesavanjima - nesto tipa default project (kod reapera je to lijepo sredjeno), imam pri ruci Live8, pa ako je isto i na 7ici, probaj da napravis novi projekat (tj. Set) podesis to sto hoces da ti se ucitava svaki put kad pokrenes program, a onda ides u Options/Preferences/File-folder/ pa na opciji Save Current Set as Default kliknes dugme Save.
AudioStorm
15-10-2012, 03:40 PM
Storm, pobrkao si malo.
C/Users - pa onda ime tvog korisnickog naloga (Administrator ili Milorad ili Borko :) ), pa onda AppData.
To bi trebalo da imas u podesavanjima - nesto tipa default project (kod reapera je to lijepo sredjeno), imam pri ruci Live8, pa ako je isto i na 7ici, probaj da napravis novi projekat (tj. Set) podesis to sto hoces da ti se ucitava svaki put kad pokrenes program, a onda ides u Options/Preferences/File-folder/ pa na opciji Save Current Set as Default kliknes dugme Save.
Imam ja buraz sve to u podesavanjima,C/Users pa Osha ali u AppData nemam vise putanju,shvatas ?Samo dotle dokle sam je napisao.
A sto se tice te akcije,potpuno sam je previdio,hvala :)Evo ga,to je to!
Srdan Durden
17-10-2012, 10:44 AM
Cela ta zavrzlama oko plugin-ova ti se vrti oko win 7 i instalaciom plug-inova u 32, 64 itd....... ili mozda sa mogucnostima tvog kompa...... mislim da ti je bilo pametnije da si instalirao win7 32bita.. tu bi ti sve radilo kao sat, jer Ableton 8 ima puno naprednijijh funkcija u odnosu na 7, pocev oko warpovanja itd.... pa da se strpis do verzije 8.4 kad bude uradjena Ableton verizija 64bita, kad ce svim nasim mukama doci kraj (barem se nadamo) :D
Meni su sve verizije 8-ce, i uvek drzim zadnji update (u ovom momentu 8.3.4) sa win7 32bita radile kao sat.
AudioStorm
17-10-2012, 06:55 PM
Jeste,ali nisam htio ostati na 32bit obzirom da sam promijenio masinu,pojacao memoriju a svakako i bolje performanse citavog sistema !
Da sam ostao na 32bit osnovu gubio bih na mnogo toga,pocev od ogranicenja koriscenja memorijskih resursa,do ukupne brzine i stabilnosti.
Ovo je opet 32dll vs 64dll prica jer stvari stoje ovako - Instalirao sam sve plugove iz starog sistema,po pricipu svaki u svoj folder.Kad ucitavam bilo koje plug-inove u live,idem iz foldera C/Program Files/VstPlugins ali u Vstplugins folderu imam (samo) i doduse 32 i 64dll-ove od Izotop-a i SPL-a.(Dobro,vjerovatnosam pri instaliranju odabrao taj folder,i mozda ih treba sve ponovo reinstalirati i staviti ih u jedan isti folder pa ih odtle sve vuci,odjednom)
Kad ucitam u 32bitni Live 32bitne plugove,oni su tu,imam listu i koristim ih potpuno regularno,medjutim ako ucitam bilo koje druge posle recimo Wavesa,onda Waves nestaje i nema ga u instalacionom folderu ?!
Tako je i sa 64ddll-om takodje !
Znaci bez obzira koji plug ucitavam u Abletonu,gubi se onaj koji je prvi ucitan !Evo sad cu sve da ih re-instaliram pa cu ih spakovati u jedan folder i odatle povuci u live,da vidim da li ce tada biti ok ...:(
Srdan Durden
17-10-2012, 09:42 PM
Ne mozes u Abletonu koji je 32bitni da koristis plugin-ove koji su 64bitni :confused:... sve vst i vsti koji planiras da koristis u njemu u isti folder i svi moraju biti 32.
Ne znam sta da ti kazem za win7 64, meni je radio lose... ali ako ti je Ableton jedini i primarni program (pricam o produkciji, naravno), onda ti opet sve radi kao da si i instalirao win7 32... U svakom slucaju kao sto napisah, sa izlaskom 64bitnog Abletona cela ta zavrzlama ce biti resena :)
nbgdnikola
17-11-2012, 07:27 PM
ljudi imam jedno pitanje: Kupio sam skoro klavijaturu i ne znam da namestim osetljivost dirki tj kad na drum rack-u stavim neki sample i kad pritisnem slabo dirku onda on se slabo cuje a kad malo jace onda jace,koristim ableton pa jel moze neko da mi pomogne kako da to sredim oko tih dirka da ne lomim prste/dirke :) ?
Pozdrav
Srdan Durden
17-11-2012, 08:02 PM
CItao sam vise puta, prvo sam mislio da je greska u kucanju... ali zar nije poenta da kad slabije pritisnes da se slabije cuje, kad jace jako??!!:grin:
U svakom slucaju, to mozes resiti tako sto ces u drum rack-u u svakom slotu smanjiti velocity simplera (predpostavljam da njega koristis u recku kad ubacis neki sample), tako da ce manje reagovati na promene u ''pritisku'' na dirku ili pad... ili ga mozes skorz iskljuciti, staviti na nulu, ali ce ti onda sve zvucati isto, da ne kazem dosadno. Isprobaj vise varijanti, kreni sa velocity na 50 pa nadji meru koja ti najvise odgovara. :wink:
Nadam se da ces se snaci
nbgdnikola
18-11-2012, 01:13 AM
malo sam se lose izrazio (jbg oduvek su mi jezici isli slabo :P ) ali skapirao si poentu.hvala ti probacu sutra :) ma ja sam istripovao da je to nesto do klavijature jer se bas slabo cuje posto sam je preko nekih oglasa kupio :)
pozdrav
CItao sam vise puta, prvo sam mislio da je greska u kucanju... ali zar nije poenta da kad slabije pritisnes da se slabije cuje, kad jace jako??!!:grin:
U svakom slucaju, to mozes resiti tako sto ces u drum rack-u u svakom slotu smanjiti velocity simplera (predpostavljam da njega koristis u recku kad ubacis neki sample), tako da ce manje reagovati na promene u ''pritisku'' na dirku ili pad... ili ga mozes skorz iskljuciti, staviti na nulu, ali ce ti onda sve zvucati isto, da ne kazem dosadno. Isprobaj vise varijanti, kreni sa velocity na 50 pa nadji meru koja ti najvise odgovara. :wink:
Nadam se da ces se snaci
Srdan Durden
18-11-2012, 10:39 AM
Nisam mislio da si napravio gramaticku gresku, niti gresku u izrazavanju.... Osetljivost dirke na velocity je jedna on osnovnih stvari i neophodnih, ali ako je to kod tebe toliko izrazeno i potrebno da lomis prste koliko jako moras da udaras po dirkama da bi se culo glasno, onda se plasim da je ipak neki problem do kontrolera, ne do podesavanja u Abletonu. :(
ljudi imam jedno pitanje: Kupio sam skoro klavijaturu i ne znam da namestim osetljivost dirki tj kad na drum rack-u stavim neki sample i kad pritisnem slabo dirku onda on se slabo cuje a kad malo jace onda jace,koristim ableton pa jel moze neko da mi pomogne kako da to sredim oko tih dirka da ne lomim prste/dirke :) ?
PozdravJa na Oxygen-u imam pode?avanja na samoj klavijaturi "Vel.Curve" gde pode?avam osetljivost dirki (u pdf uputstvu imam pod kojim brojem stoji koja osetljivost, kao nekoliko fiksnih vrednosti dirki (80, 100, 127).
Moritz
26-11-2012, 11:04 AM
ako neko nije znao za ovo, relativno nov blog/forum za Ableton
http://www.macableton.com/
nbgdnikola
09-03-2013, 10:10 PM
Imam problem u vezi massive i ableton.Instalirao sam verziju massive 1.1.5 koristim ga u ableton-u,skinuo sam sa neta puno nekih preseta za njega i ubacio ih ono preko file/option/browser pa kad sam ubacio folder kliknuo sam rebuild,onda mi se desava sledeca stvar pola mi radi skinutih preset-a pola ne a kad npr ispobavam jedan po jedan onda posle 2. ili 3. mi zabode ableton i izbaci me iz programa.Jel zna neko kako to mogu da sredim?
Hvala.
Pozdrav.
spartakus
09-03-2013, 11:31 PM
Nabavi novi instal masiva,obrishi stari instaliraj novi i podigni presete..pomaze kad su banke i sami preseti u pitanju..
Danilo S
10-03-2013, 04:27 PM
Ja ga koristim samo za Live. Jel ima nekih extra novina po tom pitanju da bih ga valjalo oprobati??? Malo sam postao lijen za ekprimentisanje pa ako neko može da podjeli utiske po pitanju live iskustva, rada sa klipovima itd, nekih poboljšanja po tom polju neka podjeli...
Pozdrav svima
Obzavam Ableton :-)
Nadam se da cu ovdje nauciti nesto novo
ugljesa
21-10-2013, 08:50 PM
Jedno pitanje vezano za pravljenje DJ seta ili mixovanje pesama za dj set.
Kako da namestim da mi sve pesme budu u istom tempu ?
http://www.youtube.com/watch?v=T-ReTil6HyA
recimo da po ovom principu radim ali mi se desava pri kraju seta tamo oko sat i nesto da mi beze pesme. poklope se pesme, kickovi i onda krene da beze ...
Pomoc ? :confused:
alavuk
21-10-2013, 09:08 PM
nadji dubspot korisnika tj njihov kanal ima sve sto sto ti treba ;) i vise
ugljesa
21-10-2013, 09:14 PM
Ne mogu da nadjem ni ovako preko foruma ni preko google-a. Mozda link ka njemu ili ?
SI siguran da se zveo dubspot ?
UnderTheSun
21-10-2013, 10:49 PM
http://www.youtube.com/user/DubSpot
alavuk
21-10-2013, 10:50 PM
da , to je skola ...
http://www.youtube.com/user/DubSpot
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.