Log in

View Full Version : VST live

tomo
15-07-2010, 10:33 AM
Ima li tko iskustva sa procesiranjem gitare, bubnja, bassa, pojedinacnih
elemenata kroz VST u zivo?
Koji prijedlog da se to napravi sto jednostavnije, a da funkcionira?
I kako na primjer staviti samo na indijanu odredjeni
efekt, a da se ne odrazi i na ostalom bubnju (mikrofon na indijani ce hvatat pomalo i ostalo). I jos jedno pitanje, kako tokom pjesme u odredjenim trenutcima to sve kontrolirati, mjenjati...nekakav controller, switch?
Jedan producent je imao ludu ideju koja mi se svidjela: staviti pickup
na element pa kroz rack i u pojacalo koje bi se ozvucilo tako da nema
vecih tehnickih problema osim sto ce zvucati grozno, ali to je i bio cilj u tom slucaju.

Vidim da se vani masu radi kroz software ali oni imaju cijelu ekipu koja im odradjuje posao plus opreme i opreme pa eto ako tko ima koji savjet, sugestiju kako bi se to odradilo na "primitivniji", laksi nacin.

Bockie
16-07-2010, 02:51 PM
Koristim Mackie Onyx 1640.
U sustini sam (na opste zaprepascenje) vise puta radio live iz Nuenda, nego sa njega (posto mixer ima firewire kartu). Dakle ozvucim bend,pocnem da snimam, na tonskoj trazim par taktova tiho i par taktova glasno i posaljem ih na pivo. Zatim narednih 30-40 minuta ili duze ako imam vremena, pravim sound. Kada se vrate i zasviraju, zvuci "ko sa CD-a"... ehehe...
Moras imati na umu da kompleksniji efekti koji zauzimaju gomilu snage mogu da izazovu vecu latenciju,sto nije dobro, a ako koristis bazicne efekte (eq,dilej,gejt,integralne reverbe,kompresore i ostalo) ,nije neki veliki problem jer je live i to radi sasvim korektno. Drugo je kad neko u rek nasadi skupe sprave, ali ovo standardno (od rek sprava) sto ljudi koriste, mirne savesti ce odratiti bazicni VST-ovi, ako ne i lepse... Latencija uvek postoji, i kod mene ide i do milisekund (bar tako nintendo pokazuje) i to nije nikakav problem, u krajnjem probas efekat,pa vidis koliko kasni... Nikad niko nije skontao toliku latenciju do sada na svirkama...
Cak mi se odlicno pokazao Waves-ov channel strip, nema kasnjenja,mozes ih staviti nekoliko i sve lepo radi.
E sad, mozda, reci ce drugi, to nije pouzdano ,kompjuter i to tra,la,la,...
Moguce, ali ja svakako drzim u stand by-ju namestene reglere,pa i ako kojim slucajem negde nesto stane, iskljucim komp i radim analogno,bez prekida dok ne resim problem, mada nikad mi se to nije desilo. Imam odlicnu masinu sa Gigabyte plocom i to je veoma stabilno, nisam do sada uspeo da srusim XP, da zaledi i jednostavno blokira i slicno. Radi.

tomo
16-07-2010, 04:05 PM
Sto kazete na VST host-ove, npr. ovaj,
http://www.eareckon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=54

Tocno sto bi mi trebalo je par elemenata procesirati, i to u odredjenim pjesmama. Bubanj akusticni, sve normalno, a onda peta pjesma, indijana
ide u reverse ili deseta pjesma mic od dobosa kroz neku gadnu distorziju ala iZotope Trash djir.
Ili ako vec radim to, mozda bolje napraviti setup za cijeli bend, kao sto kazes,
da zvuci kao sa cd-a, mada je i to dosta upitno jer to ovisi i o razglasu, ozvucenju, prostoru koncert-a...

Da li bi to funkcioniralo ovako:
Mic u preamp pa u zvucnu, VST processing, izlaz iz zvucne pa u mixetu i iz nje van na zvucnike?

I tu mi postoji problem kako samo na odredjeni element staviti npr. taj reverse, a da ne dira ostalo. Gate mozda? Jaki gate bi mozda zeznuo sound, a umjereni ne bi mozda dovoljno pritisnuo ostalo.

Bockie
16-07-2010, 05:21 PM
Sto kazete na VST host-ove, npr. ovaj,
http://www.eareckon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=54

Tocno sto bi mi trebalo je par elemenata procesirati, i to u odredjenim pjesmama. Bubanj akusticni, sve normalno, a onda peta pjesma, indijana
ide u reverse ili deseta pjesma mic od dobosa kroz neku gadnu distorziju ala iZotope Trash djir.
Ili ako vec radim to, mozda bolje napraviti setup za cijeli bend, kao sto kazes,
da zvuci kao sa cd-a, mada je i to dosta upitno jer to ovisi i o razglasu, ozvucenju, prostoru koncert-a...

Da li bi to funkcioniralo ovako:
Mic u preamp pa u zvucnu, VST processing, izlaz iz zvucne pa u mixetu i iz nje van na zvucnike?

I tu mi postoji problem kako samo na odredjeni element staviti npr. taj reverse, a da ne dira ostalo. Gate mozda? Jaki gate bi mozda zeznuo sound, a umjereni ne bi mozda dovoljno pritisnuo ostalo.

Pa Izotope "zdere" proc,ram,sta li vec i mislim da ce ti biti velika latencija sa njim! Nadji neki "laksi" plug.
Sto se ovog drugog tice, napravi poseban projekat za svaku pesmu pa sa bendom dogovori da ti ostave par sekundi da prozoves projekat,nije problem, samo u toj kombinaciji ugasis povratak sa kompa, "dignes" samo vokal na mixeru, bice suv sto i jeste ok, da pevac/ica moze da nesto kratko da kenja dok se projekat ne podigne...
i kad je projekat dignut upalis povratak sa kompa i udri...

Pa u Live-tu nema "da ne dira ostalo". to moze da se dobrom postavkom svede na prihvatljiviji nivo eventualno...
Mozda ima za pojacala, jer su glasnija od svega i ulaze u sve ostalo, ali gate i drugi efekti se moraju lepo namestiti,to je ceo kljuc live-a,a to se dugo uci! Nemoj koristiti neki "ima/nema" gejt, nego lepo dignes floor, tako da prakticno gate samo utisa a ne ugasi kanal. Smanji buku za 6-8-10db u "indijancu" ,recimo,ili 2-3 db na vokalu pa si vec uradio veeeeeeliku stvar a ne da skroz gejt gasi kanal... A o koncu, moras ,matori, imati ozbiljne muzicare,koji ce znati da sviraju u takvim okolnostima...

tomo
17-07-2010, 08:39 AM
Hvala puno, dosta mi je jasnije sto cu i kako.

Ako jos ima tko da znade u vezi ovoga, samo pisite...

Hvala!

tomo
31-07-2010, 07:21 PM
Evo me sa novim kombinacijama.
Da li bi ovaj mixer bio u redu da bude u lancu
sa kompjuterom, umjesto preampa.
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/ContentDetail/PressReleaseDetail.html?CNTID=546509&CTID=325032
Ima limiter tako da samo kabele kanala posaljem
glavnom toncu da ih salje out iz svojih sprava na zvucnike.

I kad smo vec kod ove miksete, znam da je power mixer ali
sto mislite da li bi se mogla upotrijebiti kako mixeta za miksnaje i sumiranje
pjesama u studiju u nekim pro standardima?
Sound je dosta cist, ugladjen i EQ-ovi rade sasvim dobro. Kompresija tako, tako.

tomo
06-08-2010, 08:52 AM
bump

Bockie
08-08-2010, 11:31 AM
Licno mislim da jamana ima smece od preampa. Naravno pricamo o ovim jeftinim mixetama nikako o ozbiljnijim uredjajima koji su sasvim druga prica. Ovo je mozda malkice bolje od Behringera...

Drugo, nikad ne bih koristio power mixer za ozbiljnije snimanje. Mada ne kazem da ne moze ali eto,ja sam lud...:D

Dobar mixer, ako vec pricamo o kombinaciji sa VST (ili kompjuterom uopste...) bi bio Presonus studiolive, imas review ovde na forumu, zatim fenomenalni Allen&Heath zed R-16, koji je najpotpuniji za tu namenu jer je,osim sto je analogna mixeta,takodje i kompletan midi kontroler za daw, ili Mackie Onyx seriju koji ja koristim i sa kojom sam zadovoljan...

tomo
08-08-2010, 01:23 PM
Tenks na savjetu.
Budem probao jos par varijanti
ali naposljeku mislim da kada bend grune live
nece biti osjetne razlike niti da ide i preko nesto jeftinije
aparature. Gledam vise na funkcionalnost.

tomo
28-08-2010, 04:57 PM
Mozete mi stogod reci za ovu varijantu:
vec postojeca ekipa i oprema ovisno o kojem koncertu
se radi postavi sve svoje. znaci, ozvuci bubanj, gitare....
i to je bazicni setup na kojem sviraju te veceri svi bendovi.
onda ja dodjem sa 8 channel preampom i konverterom
te saljem dodatne kanale sa vlastitim mikrofonima na procesiranje
u komp te out signale dajem toncu i kazem mu da su nam to
"instrumenti". i on ih izlevelira u na mix pultu.
Imam odlicne linijske signale, procesirane i kontrolirane
sa DAW-om ili nekim VST host-om, a tonac samo ima nesto
kanala vise za ubaciti. Trebao bih jos samo se pobrinuti
da puknem limiter da mu na mix pult ne bih dao "prejak"
signal, jeli?

Koliko bi to stimalo?

I sto mi preporucujete sto se tice opreme, koji preamp i konverter?
I sto kazete, koji bi software bio najbolji da se moze integrirati
u njega raznovrsni pluginovi plus da se lagano mogu mijenjati
session-i izmedju pjesama?

Bockie
03-09-2010, 02:49 PM
Uh, to ce biti bas "stapa i kanapa"...klimavo....

Pre ti preporucujem,evo ovih dana sam se dosta nacitao review-a,pricao sa ljudima,Presonus-ov studiolive 16 ili 24 mixer...! Prakticno SVE to imas u njemu,bez kompa...

tomo
03-09-2010, 03:17 PM
Uh, to ce biti bas "stapa i kanapa"...klimavo....

Pre ti preporucujem,evo ovih dana sam se dosta nacitao review-a,pricao sa ljudima,Presonus-ov studiolive 16 ili 24 mixer...! Prakticno SVE to imas u njemu,bez kompa...

okej ali to mi je zbilja too much novaca, a da slozim
stabilni setup na ovaj nacin mogu imati puno vise opcija.
evo bas sam kontaktirao covjeka iz ruDAW-a i on mi kaze
da za ovakav nekakav posao bi ruDAW ONE radio kako spada.

sto bi mi preporucili od 8 channel AD/DA convertera?
M-Audio Delta 1010, Tascam US-1641, nesto u tom
rangu? mislim da mi ni ne treba vise od toga.
i za pocetak dok sve ne proucim, cu koristiti mixerski preamp.
mozda i to bude dovoljno za live.

Bockie
03-09-2010, 04:39 PM
okej ali to mi je zbilja too much novaca, a da slozim
stabilni setup na ovaj nacin mogu imati puno vise opcija.
evo bas sam kontaktirao covjeka iz ruDAW-a i on mi kaze
da za ovakav nekakav posao bi ruDAW ONE radio kako spada.

sto bi mi preporucili od 8 channel AD/DA convertera?
M-Audio Delta 1010, Tascam US-1641, nesto u tom
rangu? mislim da mi ni ne treba vise od toga.
i za pocetak dok sve ne proucim, cu koristiti mixerski preamp.
mozda i to bude dovoljno za live.

Da, ruDAW ONE je odlican izbor i u toj ceni mislim da je bez premca!

Interfejsa ima raznih... Imas sem 1010 i "ultra 8-r" (koji je na usb),"2626" koji je odlican,imas i Presonus interfejsa koji lepo rade tipa firestudio project i tube ,Focusrite ima odlicnu saffire seriju ima i drugih gomila,sve zavisi koliki je budzet...ovo je sve tipa ~500-600€ otprilike...

Cekaj, jel ti rece bas konverzija ti treba ili ovi 8-kanalni interfejsi?

tomo
03-09-2010, 06:57 PM
Da, ruDAW ONE je odlican izbor i u toj ceni mislim da je bez premca!

Interfejsa ima raznih... Imas sem 1010 i "ultra 8-r" (koji je na usb),"2626" koji je odlican,imas i Presonus interfejsa koji lepo rade tipa firestudio project i tube ,Focusrite ima odlicnu saffire seriju ima i drugih gomila,sve zavisi koliki je budzet...ovo je sve tipa ~500-600? otprilike...

Cekaj, jel ti rece bas konverzija ti treba ili ovi 8-kanalni interfejsi?

tenks na prijedlozima.
treba mi samo konverzija, in and out iliti AD/DA.
preampove cu za sada koristiti od miksete, a mozda ispadne za live
da ce i ostati tako to jest da je dovoljno.

znaci, ne radi se o tome da mi za cijeli bend treba konverzija i pluginiranje
nego kao dodatni "instrumenti". uz sav setup koji je bazican, potreban za svaki bend odprilike moj bend ce imati dodatne kanale (mikrofone ili triggere)
procesirane kroz VST.
da pojasnim jos malo,
dodjem u neki grad svirati, bilo da se radi o festivalu, nekom grupnjaku ili sta ja znam, vec me tamo ceka sve postavljeno. dodjemo sa gitarama, osnovnim bubnjem (dobos, cinele, palice, kick pedala) te na stage postavimo dodatne micove ili triggere te to saljem toncu u pult kao additional instruments. ja ih kontroliram i miksam kako koja pjesma ide i to je to. isti vrag kao i da imamo tri dobosa i cetiri kase! karikiram ali u pricnipu to je to.

bi mi mogli sada mozda bolje savjetovati?
da, sto se tice samog konvertera, da, treba mi samo on, 8 kanala in i out.
koji predlazete? nekako mi se cini da je delta 1010 dobar izbor, kvaliteta je dobra, a cijena jos bolja!:) samo sto tu imam problem sto ne-rackirana verzija bi mi bila muka sa kabelima pa bih ju mozda nekako sam rackirao.

Bockie
04-09-2010, 01:26 AM
tenks na prijedlozima.
treba mi samo konverzija, in and out iliti AD/DA.
preampove cu za sada koristiti od miksete, a mozda ispadne za live
da ce i ostati tako to jest da je dovoljno.

znaci, ne radi se o tome da mi za cijeli bend treba konverzija i pluginiranje
nego kao dodatni "instrumenti". uz sav setup koji je bazican, potreban za svaki bend odprilike moj bend ce imati dodatne kanale (mikrofone ili triggere)
procesirane kroz VST.
da pojasnim jos malo,
dodjem u neki grad svirati, bilo da se radi o festivalu, nekom grupnjaku ili sta ja znam, vec me tamo ceka sve postavljeno. dodjemo sa gitarama, osnovnim bubnjem (dobos, cinele, palice, kick pedala) te na stage postavimo dodatne micove ili triggere te to saljem toncu u pult kao additional instruments. ja ih kontroliram i miksam kako koja pjesma ide i to je to. isti vrag kao i da imamo tri dobosa i cetiri kase! karikiram ali u pricnipu to je to.

bi mi mogli sada mozda bolje savjetovati?
da, sto se tice samog konvertera, da, treba mi samo on, 8 kanala in i out.
koji predlazete? nekako mi se cini da je delta 1010 dobar izbor, kvaliteta je dobra, a cijena jos bolja!:) samo sto tu imam problem sto ne-rackirana verzija bi mi bila muka sa kabelima pa bih ju mozda nekako sam rackirao.

Au, matori, ode ovo daleko... Mozda su stvari napredovale,ali trigger zaboravi,koliko znam,tu je latencija vec dosta velika za live... Aj me demantujte,please...
1010 nije samo konverter vec kartica sa linijskim i mikrofonskim preampima,mada jeste jeftina itd, koliko ce svirki izdrzati njen multikor koji se iza kaci itd... Ako pricas samo o konverteru, best buy je ada8000 berindzerova,ali ce ti Dinkic pre objasniti logiku "privrednog rasta" nego sto ces je igde naci... A onda treba nesto sto ima 8 adat inputa...
Vidi,jebeno... Ne znam sta b' ti kaz'o... Stap i kanap...:confused:

Bitch
04-09-2010, 01:50 AM
ima moj drummer DDRUM trigere, radi to ko sat Boki, bez latency-ja, dobri su skroz.

Bitch
04-09-2010, 01:56 AM
tomo.....

...zaboravi na tu varijantu da ides samo AD DA. komplikovano je izvesti da vuces te linijske signale od tonca do tebe.... nego olaksaj sebi muku, i uzmi neki osmokanalni interface i to je to. Sa preampima.... mislim da ti je najpovoljniji to sto boki kaze, Fasttrack 8 ultra (m-audio), i zabodi dodatne majkove koje trigerujes i cao, to je to. E sad, ako imas bas trigger padove, to i ne mozes da bodes u kartu nego u drum modul (mada koliko sam shvatio nemas ni trigere ni modul, nego ces da vuces VST).

...e sad, Boki, moguce, covek vuce VST a ne preko modula. Moguce da ce da ima latency mali, ali ako ima dobru kartu i jak komp, naguraj na 64-128 buffera i bice to OK.

....posle toncu daj samo stereo mix toga i to je to. Obavezno gledaj da imas dobar monitoring, kako bi lepo to sve radio. Ako su krsh monitori, mozda je cool da nosis neki mikro monitor sa sobom..... to zna da bude zayeb.... uglavnom ljudi koji to rade na bini sto i ti zelis, imaju super monitoring, to je izuzetno bitno za tvoju ulogu.

tomo
04-09-2010, 07:52 AM
zasto govorite da mi treba interface sa preampovima?

imam miksetu koja ce mi sluziti za to.

ovako ide lanac: mic/trigger - mixeta prvo in, a onda drugi kabel insert -
in od konvertera - processing VST... - out od konvertera i to saljem toncu na njegov pult da smiksa zajedno sa ostalim bendom.
ja svaku pjesmu kontroliram, mijenjam....te kanale.

ili govorite da si kupim interface sa preampovima tako da out ubodem u svoju miksetu te na njoj smiksam (u tom slucaju mi, kako kazete, treba monitoric neki) te saljem sve skupa stereo mix toga toncu (jedan kabel)?
opet problem ako je glavni mix pult 50 m od stage-a.
onda da u DI box na stage-u ubodem?

sto se tice trigera, da, mislio sam pieco trigger staviti, bas onaj koji se stavlja na membranu bubnja te koji hvata vibraciju koze kada bubnjar pukne o nju te to procesirati. a ono, bit ce zvukovi iz svemira.:)

neki ljudi su mi vec preporucili berindjer konverter za ovu situaciju jer je cheap, odradit ce okej, a za live niti ne treba nesto mega.

Bockie
04-09-2010, 10:44 AM
...e sad, Boki, moguce, covek vuce VST a ne preko modula. Moguce da ce da ima latency mali, ali ako ima dobru kartu i jak komp, naguraj na 64-128 buffera i bice to OK.

E pa na to sam mislio, a jako je nezgodno za live i sa najmanjom latencom...

zasto govorite da mi treba interface sa preampovima?

imam miksetu koja ce mi sluziti za to.

ovako ide lanac: mic/trigger - mixeta prvo in, a onda drugi kabel insert -
in od konvertera - processing VST... - out od konvertera i to saljem toncu na njegov pult da smiksa zajedno sa ostalim bendom.
ja svaku pjesmu kontroliram, mijenjam....te kanale.

ili govorite da si kupim interface sa preampovima tako da out ubodem u svoju miksetu te na njoj smiksam (u tom slucaju mi, kako kazete, treba monitoric neki) te saljem sve skupa stereo mix toga toncu (jedan kabel)?
opet problem ako je glavni mix pult 50 m od stage-a.
onda da u DI box na stage-u ubodem?

sto se tice trigera, da, mislio sam pieco trigger staviti, bas onaj koji se stavlja na membranu bubnja te koji hvata vibraciju koze kada bubnjar pukne o nju te to procesirati. a ono, bit ce zvukovi iz svemira.:)

neki ljudi su mi vec preporucili berindjer konverter za ovu situaciju jer je cheap, odradit ce okej, a za live niti ne treba nesto mega.

Tomo,

I sta?! Ubodes sve u mixer koji imas i sta...?!
Pricas stalno o konverziji, pa i ta konverzija ima neke preampe,linije,nesto...!
I sta posle konverzije...?!
Treba ti onda neki adat ili nesto da bi usao u komp... e.g. RME HDSP?!?!($$.$$$$,$$)
Pa onda posle izasao sa obradjenim signalima iz kompa nekako nazad na mixer ili vec negde...

Zato smo pominjali interfejse, jer je to ujedno veza sa kompom (usb,fw,itd...)i sve ostalo,ima preampe,bla,bla...

Ako pricas o 1010,npr, to nije samo konverter, vec zvucna karta sa analognim ulazima (6 linijskih ne balansiranih ulaza i 2 mikrofonska preampa) i 8 linijskih izlaza i spdif...

Sve u svemu (zacin C), ovo o cemu pricas je verovatno izvodljivo postici, ali je generalno veoma komplikovano sa velikim akcentom na pitanje pouzdanosti...!

Ja radim sa VST na live-u, ali je kod mene mixer vezan FW kablom za komp i kraj price, a ovo sto ti govoris je kombinacija sa mixerom, insertima, trigerima, kablovima, karticama, "konverzijama"...

Ne znam...

Ako mene pitas, ja to ne bih radio. Ako vec ides na to da ces svirati i nesto zaraditi,pa mozda je bolje pricekati i skupiti jos malo love pa uraditi valjano nego ovako "krpi dupe - seci usi"...

tomo
04-09-2010, 03:35 PM
E pa na to sam mislio, a jako je nezgodno za live i sa najmanjom latencom...

Tomo,

I sta?! Ubodes sve u mixer koji imas i sta...?!
Pricas stalno o konverziji, pa i ta konverzija ima neke preampe,linije,nesto...!
I sta posle konverzije...?!
Treba ti onda neki adat ili nesto da bi usao u komp... e.g. RME HDSP?!?!($$.$$$$,$$)
Pa onda posle izasao sa obradjenim signalima iz kompa nekako nazad na mixer ili vec negde...

Zato smo pominjali interfejse, jer je to ujedno veza sa kompom (usb,fw,itd...)i sve ostalo,ima preampe,bla,bla...

Ako pricas o 1010,npr, to nije samo konverter, vec zvucna karta sa analognim ulazima (6 linijskih ne balansiranih ulaza i 2 mikrofonska preampa) i 8 linijskih izlaza i spdif...

Sve u svemu (zacin C), ovo o cemu pricas je verovatno izvodljivo postici, ali je generalno veoma komplikovano sa velikim akcentom na pitanje pouzdanosti...!

Ja radim sa VST na live-u, ali je kod mene mixer vezan FW kablom za komp i kraj price, a ovo sto ti govoris je kombinacija sa mixerom, insertima, trigerima, kablovima, karticama, "konverzijama"...

Ne znam...

Ako mene pitas, ja to ne bih radio. Ako vec ides na to da ces svirati i nesto zaraditi,pa mozda je bolje pricekati i skupiti jos malo love pa uraditi valjano nego ovako "krpi dupe - seci usi"...

okej.
najbolje da si kupim 5 slepera punih opreme pa sam na miru.
nisam u rolling stonesima.
znam da je komplicirano, zamrseno ali nije ne izvedivo niti
je nepouzdano ako se slozi dobra "mashina". zato pitam za savjet.
eto, rjesio da ruDAW ONE odradi jedan dio posla. vi i covjek i firme kazete da ce to raditi good. sada mi treba interface i that is it! u prostoru za probe se ispraksiram u pola godine i imam uhodani dio tog posla.
onda cemo vidjeti tko bude zaradio. mozda ne budem jer su mi pjesme i frizura shit.:wink:

malo sam se i ja sad vec pogubio ali cini mi se
ovo sto Bitch govori, mislim da ce na kraju to biti to.
interface, 8 kanala, 8 preampova i stereo mix saljem
na pult. jes.

u svakom slucaju, hvala vam puno!:)
ako ima jos tko savjeta samo neka pise, zahvalan sam!:)

tomo
09-09-2010, 02:51 PM
Da li zna tko mozda ako real time input - output signal ima vecu latenciju nego
samo kod record-anja? Znaci, tocnije kod ovog slucaja, latencija je veca jer signal ide "unutra & van" odmah?
Ne znam kakvo je stanje sa USB 2.0 jer razmisljam o kupovini M-Audio Fast Track Ultra 8r koji ima takvu konekciju, a nikad nisam radio sa USB 2.0 pa me zanima, iako pise da je USB 2.0 is 480mbps prijenos nesiguran sam uvezi istodobnih 8 kanala in and out.

Bockie
09-09-2010, 02:59 PM
8r je za tu lovu dobar izbor. ruDAW je takodje odlican izbor i u kombinaciji sa ovim interfejsom ce lepo raditi! Ja na Onyx 1640 koji ima FW 400 kartu, teram 16-in 2-out+nekolicinu vst-ova sa najvise 1ms latencije, sto je zanemarljivo...
USB 2.0 ima veci protok od FW 400...

tomo
09-09-2010, 03:18 PM
8r je za tu lovu dobar izbor. ruDAW je takodje odlican izbor i u kombinaciji sa ovim interfejsom ce lepo raditi! Ja na Onyx 1640 koji ima FW 400 kartu, teram 16-in 2-out+nekolicinu vst-ova sa najvise 1ms latencije, sto je zanemarljivo...
USB 2.0 ima veci protok od FW 400...

hvala!
i izvinite ako sam nekih par prije postova bio bezobrazan.

psionic
09-09-2010, 04:10 PM
Ako udjes u interfejz kanalom i istim izadjes napolje, dobices in+out latenciju, sem ako ne iskoristis "direct monitoring" opciju softvera koji ces koristiti. Nisam pazljivo procitao ceo post, pa ne znam za kakvu namenu ces koristiti taj interfejz (predpostavljam da hoces da trigerujes VST plugin), tako da u tom slucaju, latencija je in + out = latencija izlaza. Ako uspes staviti relativno mali bafer (64 sempla) dobices vremena zanemarljo mala...

tomo
10-09-2010, 09:20 AM
jasno.
tenks!

tomo
27-01-2011, 04:15 PM
Evo me opet sa ovom temom.

Interface, 8 kanala u komp, procesiranje pluginovima, pa stereo out
toncu na koncertu. Prakticki kao da imamo matricu.
E, sad, gledam okolo te vst hostove, probavam ih, sve mi to nekako
nesigurno, komplicirana sučelja, kao da treba jo? vremena da se
sve to razvije, sto mozda i je jer jedino big, big, bendovi i to nekolicina
rade ovako. Naravno sa 100 puta vise opreme nego ja...
Uglavnom sto mi treba jest da izmedju pjesama prebacujem "session-e",
to jest postavke svakog kanala.
Tipa, prva pjesma, puno reverba na dobos i distorzija na indijanu,
a druga pjesma obrnuto. Ne mogu izmedju svake pjesme klikati,
a i da imamo covjeka da nam klika mislim da ne bi cijeli nastup bio
tečan.
Da li ima tko kakav prijedlog? Mozda mi ni ne treba vst host, mozda
npr. da postavim sve ulaze i izlaze i efekte u nekom DAW-u, nekom program recorderu te sa MIDI-jem switcham pjesmu (session, scene) kada se "bubnjar obrise ručnikom od znoja, a vokal zahvali publici"...

Inovative_kg
28-01-2011, 07:19 PM
Cek zar Cubase nema one Mixer Presets ? Nisam koristio to do sada,al' ako neko zna voleo bih da znam da l' to radi , kako sta..

alen
28-01-2011, 10:05 PM
Evo me opet sa ovom temom.

Interface, 8 kanala u komp, procesiranje pluginovima, pa stereo out
toncu na koncertu. Prakticki kao da imamo matricu.
E, sad, gledam okolo te vst hostove, probavam ih, sve mi to nekako
nesigurno, komplicirana sučelja, kao da treba još vremena da se
sve to razvije, sto mozda i je jer jedino big, big, bendovi i to nekolicina
rade ovako. Naravno sa 100 puta vise opreme nego ja...
Uglavnom sto mi treba jest da izmedju pjesama prebacujem "session-e",
to jest postavke svakog kanala.
Tipa, prva pjesma, puno reverba na dobos i distorzija na indijanu,
a druga pjesma obrnuto. Ne mogu izmedju svake pjesme klikati,
a i da imamo covjeka da nam klika mislim da ne bi cijeli nastup bio
tečan.
Da li ima tko kakav prijedlog? Mozda mi ni ne treba vst host, mozda
npr. da postavim sve ulaze i izlaze i efekte u nekom DAW-u, nekom program recorderu te sa MIDI-jem switcham pjesmu (session, scene) kada se "bubnjar obrise ručnikom od znoja, a vokal zahvali publici"...

Probaj iz poslednjeg 'svima dostupnog' Waves paketa stand-alone aplikaciju MULTIRACK,upravo namenjenu za live.Nisam je probao u praksi jos,malo sam se igrao 'na prazno' i po svemu vidjenom deluje mi kao najbolji host za live.Istina da radi samo sa waves plugovima ali realno i ne treba ti nista vise.Ono kao,1176,la-2a,la-3a,api2500.... :))) Veoma pregledna i laka za rad,snapshot-ovi,preseti,full screen mode,ja gotovo da nemam zamerke na user interface.Kazem,nisam je jos probao na delu ali latencija bi trebala da zavisi od samog audio interfejsa.Jako,jako korisna stvarcica,probaj obavezno.Prosecan notebook,fireware interfejs sa I/O spojenim na inserte mixera i vozi Misko,live procesing ZLO!!!

http://www.waveslive.com/html/multirack.aspx

tomo
29-01-2011, 12:26 PM
Probaj iz poslednjeg 'svima dostupnog' Waves paketa stand-alone aplikaciju MULTIRACK,upravo namenjenu za live.Nisam je probao u praksi jos,malo sam se igrao 'na prazno' i po svemu vidjenom deluje mi kao najbolji host za live.Istina da radi samo sa waves plugovima ali realno i ne treba ti nista vise.Ono kao,1176,la-2a,la-3a,api2500.... :))) Veoma pregledna i laka za rad,snapshot-ovi,preseti,full screen mode,ja gotovo da nemam zamerke na user interface.Kazem,nisam je jos probao na delu ali latencija bi trebala da zavisi od samog audio interfejsa.Jako,jako korisna stvarcica,probaj obavezno.Prosecan notebook,fireware interfejs sa I/O spojenim na inserte mixera i vozi Misko,live procesing ZLO!!!

http://www.waveslive.com/html/multirack.aspx

hmm...ja bih bas sve vst-ove koje imam za recording i efektivno, ne samo waves-ove.
jer primarna namjena tih kanala koji idu unutra-van kroz pluginove je dodati cjelokupnom bendu efekte npr. izotope trash na dobo?, guitar rig na indijanu...pa druga pjesma nesto drugo negdje drugdje...

inace record-am u audition-u 3 i kroz njega se isto moze to izvesti ali ne znam kako bih mogao mijenjati session-e na brzinu i bez buljenja u monitor. Keyboard shortcut ili MIDI komanda postoji samo za otvaranje session-a ali ne i za odabir kojega te samog open-iranja...

Maiv
29-01-2011, 01:04 PM
Si probao ovo?

http://www.brainspawn.com/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=69

Program je napravljen bas za to sto tebi treba:wink:

tomo
29-01-2011, 01:36 PM
Si probao ovo?

http://www.brainspawn.com/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=69

Program je napravljen bas za to sto tebi treba:wink:

e, jedino to mi je bilo smisleno, a kad ono mi se pocelo rusiti, ne ucitavati plugove, nesto ko da je bug-ovito. ne kuzim posto imam dosta toga instalirano i sve sljaka, a ovo je bas katastrofa.
al da, vidio sam da dosta ljudi piči po ovome, a i po Bidule i energyXT.
i Live professor (po meni najbolje sucelje ali najgora stabilnost).
sve mi to nekako "oče pa neče"...a ne mogu se ni malo zezat kad je riječ o pozornici.

jos nisam probao Ableton Live pa da ga sad ne cackam, znadete li da li kod njega ima nekog "one click" switchanja songova, cijelokupnih presetova, sessiona...?

Maiv
29-01-2011, 02:22 PM
Pa nebi ti se smio sam tak rusit, mozda bi trebao optimizirati komp malo bolje, deinstaliraj sve sto ti ne treba, iskljuci antivirus, nemoj koristit net itd....ljudi obicno koriste DAW masine samo za rad s muzickim softwareom bas zato da sve bude stabinije.
Imas u forteu test koji simulira rad s vst-ima koje trenutno imas u racku pa vidis dali se rusi ili ne...

tomo
29-01-2011, 10:16 PM
Pa nebi ti se smio sam tak rusit, mozda bi trebao optimizirati komp malo bolje, deinstaliraj sve sto ti ne treba, iskljuci antivirus, nemoj koristit net itd....ljudi obicno koriste DAW masine samo za rad s muzickim softwareom bas zato da sve bude stabinije.
Imas u forteu test koji simulira rad s vst-ima koje trenutno imas u racku pa vidis dali se rusi ili ne...

da, moze bit tako neki problem posto imam brdo toga po kompjuteru.
odoh cackat i rjesavat.
hvala puno!:)