Log in

View Full Version : Avid / Digi zavera ??

DaBear
11-07-2010, 10:15 AM
skoro sam na par mesta (na webu) nasao teorije da XVX rade za Digidesign i da je cela ova skorasnja epizoda sa "besplatnim" plugovima izrezirana od strane Digija/Avida da poveca prodaju hardwera (HD i LE)
Ako se uzme da sigurno ima $15-20,000 razbijenog softwera za PTools, onda potrositi par somica za HD ili par stotina za LE nije mnogo.
I kad na kraju Avid rasproda sav svoj hardware iz magacina - izbacice nesto novo, nijedan od ovih plugova nece raditi na tome, sve ce morato da se pre-registruje, itd itd..

Kao prilog u teoriji ide podatak da je sam Digi procureo plugove davno za njihov stari sistem, da bi se prodavao
(Ja na mom MIX sistemu imam oko $50.000 plugova - po ondasnjim cenama, od pre 8 godina)

interesantno....

Takodje, vec ima kompanija koje izbacuju iLok kao sistem zastite..

OFF
11-07-2010, 11:01 AM
a cek, glupo pitanje........... one hardware emulacije koje teraju HD i van PT okruzenja.... da li isto vredi i za TDM pluginse, odnosno mora li da se ima accel card da bi terao te XVX TDM (ako postoje)....ili je sve RTAS?

DaBear
11-07-2010, 11:13 AM
a cek, glupo pitanje........... one hardware emulacije koje teraju HD i van PT okruzenja.... da li isto vredi i za TDM pluginse, odnosno mora li da se ima accel card da bi terao te XVX TDM (ako postoje)....ili je sve RTAS?

pa tzv HD crack ne radi kako treba (jos uvek, koliko znam)...ima tu i neka veza sa hardwerom i im DSP kartama.
pojavio se nedavno i "besplatni" total production toolkit za LE (128 traka, surround, mp3 opcija i jos stosta) ali ne radi...za sad
U principu, za mali studio i kucne producente, LE i Mac 8core, sa svim ovim (mega) plugovima - ne treba nista bolje. Jos da se prosiri broj kanala i eto radosti.
Samo delay compenzacija da se radi "na uvo / oko / rucno" i eto...

jel ima nekome da radi to prosirenje za LE ?

branoy
11-07-2010, 02:07 PM
a sta je ovo Focusrite Liquid Mix HD 1.2 TDM MAC OSX INTEL ? i to se pojavilo.. i s cim to radi?? hehe

DaBear
11-07-2010, 06:22 PM
a sta je ovo Focusrite Liquid Mix HD 1.2 TDM MAC OSX INTEL ? i to se pojavilo.. i s cim to radi?? hehe

samo sa Pro Tools HD. Ali nje neko ludilo...ok su simulacije, a i prilicno je jeftin za broj plugova koji dolaze sa njim (oko ?300)

branoy
12-07-2010, 02:06 AM
ahaa da bear.. ok ok ;)) hehe

DADDY Z
12-07-2010, 03:42 PM
sorry ali ova teorija ne pije vodu...momci su kreknuli sve što ima Ilok zaštitu za MAC a bogami sad kreću i na ostale...spominje se i TC i UAD....niko neće biti pošteđen !!!

google
12-07-2010, 03:59 PM
sad kreću i na ostale...spominje se i TC i UAD....To se spominje bar 10 godina... Vec je ostarila generacija koja je cekala da se krekuje uad.

DaBear
12-07-2010, 04:34 PM
kod hardware-a ce ici malo teze..kao sto se pokazalo sa Pro Tools HD koji (IPAK) treba hardware i DSP kartice da bi radio kako treba...UAD isto, sigurno ima nekih stvari koje nece raditi kako treba.

Avid/ Pro Tools treba da izbaci nesto novo uskoro...6 meseci / godinu dana...u medjuvremenu daju preko 50% popust na HD ko predje sa LE na HD...
Kad izdje novi softvare - stavljam glavu da NIJEDAN od krakovanih plugova nece raditi na njemu !

DADDY Z
12-07-2010, 09:09 PM
To se spominje bar 10 godina... Vec je ostarila generacija koja je cekala da se krekuje uad.

ovi momci su novi na sceni i mada sam i ja skeptičan po pitanju dsp kartica,moram im priznati da su vrlo mnogo uradili za malo vremena,a ujedno su i jedini kojima je po?lo za rukom ono ?to nije mnogima pre njih

...Avid/ Pro Tools treba da izbaci nesto novo uskoro...6 meseci / godinu dana...u medjuvremenu daju preko 50% popust na HD ko predje sa LE na HD...
Kad izdje novi softvare - stavljam glavu da NIJEDAN od krakovanih plugova nece raditi na njemu !...

to će verovatno biti tako,ali mi cela priča o zaveri ne vuče na njihovu stranu,nego vi?e recimo na Steve Jobsa,po?to su svi krekovi samo za MAC (ako uop?te ima zavere)

google
12-07-2010, 09:22 PM
ovi momci su novi na sceniKako se zovu? Da nije vatra ili zemlja?:D

moram im priznati da su vrlo mnogo uradili za malo vremena,a ujedno su i jedini kojima je po?lo za rukom ono ?to nije mnogima pre njihO cemu se radi? Prestao sam pratiti sve oko vst isl. pre nekog vremena, kad sam poceo sve da snimam... :confused:

kejkz
13-07-2010, 09:28 AM
sve je moguce, mada je zelja za dokazivanjem obicno bila pokretac ovakvih akcija, a to sto ce mnogi od toga imati koristi je samo nusprodukt. Zanimljivo je kako se sve na kraju nivelise, veliki (avid) jos mogu i da zarade, a mali propadaju i tavore.

DaBear
13-07-2010, 09:40 AM
sve je moguce, mada je zelja za dokazivanjem obicno bila pokretac ovakvih akcija, a to sto ce mnogi od toga imati koristi je samo nusprodukt. Zanimljivo je kako se sve na kraju nivelise, veliki (avid) jos mogu i da zarade, a mali propadaju i tavore.

iz pouzdanih izvora mogu da vam kazem da su mnoge velike kompanije u panici, zbog skorasnjih dogadjaja.
Waves, na primer su u teskoj panici - ovakvi "dogadjaji" mogu ozbiljno da poljuljaju kompaniju, a posto svi oni operisu na vrlo maloj zaradi (posle troskova) vrlo lako pucaju.

Pre dve nedelje je (na primer) Imerge (najveci svetski brand za hard disk music i video servere) pukao! Nema vise servisa, nema support, gotovo...
ljudi su platili po ?2 / 3 / 6 hiljada funti za konfiguracije i sad kad se nesto pokvari - gotovo.

isto i sa Avid-om...njihove akcje padaju vec danima...nije dobro.

a da ne pricam o malom kompanijama koje rade samo software , na primer

kejkz
13-07-2010, 10:51 AM
Jeste to nezahvalan posao... ova industrijska grana je u velikoj krizi, pitanje je sta ce se sve izdesavati. No, videcemo...

pecass
13-07-2010, 01:28 PM
iz pouzdanih izvora mogu da vam kazem da su mnoge velike kompanije u panici, zbog skorasnjih dogadjaja.
Waves, na primer su u teskoj panici - ovakvi "dogadjaji" mogu ozbiljno da poljuljaju kompaniju, a posto svi oni operisu na vrlo maloj zaradi (posle troskova) vrlo lako pucaju.

Pre dve nedelje je (na primer) Imerge (najveci svetski brand za hard disk music i video servere) pukao! Nema vise servisa, nema support, gotovo...
ljudi su platili po ?2 / 3 / 6 hiljada funti za konfiguracije i sad kad se nesto pokvari - gotovo.

isto i sa Avid-om...njihove akcje padaju vec danima...nije dobro.

a da ne pricam o malom kompanijama koje rade samo software , na primer

Izvini al Waves pored WUP-a ce tesko da propadne...oni su sebe obezbedili ohoho za ubuduce kod nas legalnih korisnika...tako nam i treba:banghead:

alen
20-07-2010, 05:08 AM
A i AiR-ovci su se neshto ucutali u poslednje vreme...Meni sve to izgleda kao da su oni i iza XvX-a,sada u Apple dresovima... :rolleyes:

alavuk
20-07-2010, 07:57 AM
:))) steve jobs je opet uradio job ! ha ...

Matoree
20-07-2010, 11:11 PM
daleko od toga da je nemoguce preobratiti uad/powercore plugove da sljakaju na cpu... pogotovo uad ako i dalje koriste neke verzije s3 trio gpua :D

shigumicu
21-07-2010, 12:18 AM
daleko od toga da je nemoguce preobratiti uad/powercore plugove da sljakaju na cpu... pogotovo uad ako i dalje koriste neke verzije s3 trio gpua :D

Pa, smisao uad-a je u tome da oslobodi centralni procesor opterecenja i prebaci to na dsp karticu. Kada (ako) budu krekovali uad-ove pluginove to ce biti jos samo neki u nizu kvalitetnih plugova u native varijanti, kojih sada vec ima ako ne istih, a ono pribliznih po kvalitetu uad-ovim pluginovima.

Matoree
21-07-2010, 03:08 PM
^to je imalo smisla mozda pre 4 5 godina. Pretpostavljam da danas na nekom i7 procesoru ne brines vise o tim stvarima :)