View Full Version : ne?to tamnije od 58ice
Arthur
05-07-2010, 10:46 PM
... a za live vokalnu primenu. Naime radim sa bendom čiji je ?enski lead vokal i kombinaciji sa 58icom i dalje pretanak, i pakleno komplikovan u midlovima, u većini sistema. ?ta bi mi preporučili kao alternativu shurki?
marcos
05-07-2010, 10:55 PM
Re 20?
Arthur
05-07-2010, 11:07 PM
hmm, nisam ubeđen da je tamniji. si upoređivao? ja po sećanju nešto nisam siguran.
Arthur
05-07-2010, 11:07 PM
hmm, nisam ubeđen da je tamniji. si upoređivao? ja po sećanju ne?to nisam siguran.
Miha Blaze
05-07-2010, 11:27 PM
mozda neki od sennheiser e835 recimo, ili mozda 935, 945 serija, oni umeju da lepo legnu da tanane glasove...
marcos
05-07-2010, 11:56 PM
hmm, nisam ubeđen da je tamniji. si upoređivao? ja po sećanju ne?to nisam siguran.
malo vi?e nekog mekog lowmida ima i malo manje iskatnute himidlove i visoke od 1kHz do 10 kHz...znam da mi je na relativno kre?tavim brasevima i vri?tečim vokalima dosta "ugodno" funkcionirao.....
RE 20
http://www.coutant.org/evre20/re20freq.gif
SM58
http://www.mediacollege.com/equipment/shure/microphone/images/sm58-freq.gif
Arthur
06-07-2010, 12:05 AM
samo sam ga jednom u studiju čuo, al vredi pokušati. jedino što nije baš jeftin :/
dvuckovic
06-07-2010, 02:37 AM
http://www.audixusa.com/docs/products/OM6.shtml
ili neki EV, znam da su oni nabrijani dole dobro (mislim nd767)
Bockie
06-07-2010, 11:12 AM
Matori, neces nista resiti "tamnijim" mikrofonom, osim sto ces zamuljati vokal dodatno! Bas i treba da "otvoris" vokal,pa ce ti i midlovi samim tim biti upeglaniji, a 58ica je jorgan i na njoj ces tesko...
ATM 610 ili cak 410,oba dinamicki, ali 610-ka ce biti odlicna...! Audiotehnika je inace rodjena za zenske vokale, a ima snazan output,zvucace punomasno i hypercardioid karakteristiku pa ces zaboraviti za foniju. Mic kosta oko 115-120 e, Imas je u vise radnji... Nema greske, probaj!
Tiki the Boyler
06-07-2010, 06:56 PM
Obavezno probaj Rode M1. Dosta prijatan i masan dole, konkretan u sredini i veoma prozračan gore...
Sennheisseri e serije i EV N/D serije su sve samo ne tamni. Izuzetno nadrkani i prodorni mikrofoni sa In The Face srednjim i puno presencea koji jako dobro rade na kr? razglasima iz kojih ni?ta ne izlazi. Na kvalitetnim razglasima rade otprilike očajno!
I sla?em se sa Bokijem da taman mikrofon ne zvuči nu?no dobro na tankim glasovima, tako da ti ne ostaje ni?ta do puno probavanja...
E da... probaj obavezno i SM57 - za male pare zna jako lijepo da iznenadi.
spidermusic
10-07-2010, 01:10 PM
Mozda je zanimljivo probati i Beyer Dynamic Opus 29 ili nekog starijeg brata iz njihove ponude. S Opusom sam imao dobra iskustva na zenskim vokalima.
sto se tice sennheisera e 835 i shure sm 58, nema tu neke velike razlike. a iz iskustva mogu da kazem da su u vecini slucajeva ljudi trazili bas senn poslije shurea ,kad im se nije svidjao iz nekog razloga , a razglas na kom radimo nije ni malo krs ...
a mislim da bi povoljnije rjesenje za tvoj problem bio rode m1 koji je Tiki pomenuo
Zeroo
30-08-2010, 11:14 PM
Probaj ako si u mogucnosti AKG D7 mislim da ces dobiti to sto zelis.Imam ga a i sm58 i Ev ND 967.
bpucekov
31-08-2010, 04:03 PM
probaj akg D5
Ma ja uopce ne bi gledao u smjeru mikrofona!
Ja bi tu ponio neki drugi preamp pa ukopcavao SM58 u drugi preamp. Pa onda negdje napravis DIY preamp koji ce namjerno imati manje osjetljivosti u tom podrucju. Spretan elektronicar bi to znao napraviti.
A u međuvremnu bi probao totalno nasilni štos koji ima 20% šanse da uspije. Izrezao bi komad spužve otprilike površine kovanice od eura. Skinuo bi metalnu kapicu s mikrofona i stavio spužvu preko kapsule (i naravno vratio metalnu kapicu nazad). To bi ga teoretski trebalo malo zatamniti jer bi više utjecalo na srednje i visoke a vrlo malo na niske frekvencije. Možda bi upalilo! Ili bi se možda osramotio! Al vrijedi pokušati ako ništa tako da uđeš u urbanu legendu!!!
i meni 58 ponekad jednostavno ne radi... sm57 osim malog problema sa nedostatkom pop zastite zna prijatno da iznenadi, a n/dyn serija (vrlo licno, 5cnt), je obicno resene svih problema, fantasticno rade, ali su vrlo specificni i zahtevaju navikavanje u upotrebi od strane pevaca, inace dolazi do onoga o cemu prica Tiki ... Izuzetno su osetljivi i hiper card. tako da svaki santimeter menja celokupnu zvucnu sliku. Oni su u principu radjeni za 'on lip' , poziciju, za pevace koji znaju da pomognu sebi odmicanjem i priblizavanjem...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.