View Full Version : Dva PC-a i mrezni hdd
Ad Fines
29-06-2010, 09:23 PM
U 95% slucajeva koristim dva kompjutera za rad.
Pala mi je zamisao da bih mogao sve impulse, banke od BFD-a, itd....staviti na mrezni disk i pomocu switcha umreziti racunala i taj isti disk, da ne moram imati iste stvari na jednom i drugom kompu.
Zanima me, da li je to izvedivo i sto u mreznim postavkama treba napraviti da to bude izvedivo.
Matoree
29-06-2010, 09:42 PM
i te kako je izvodljivo.. ortak je podesio linux masinu samo za to.. raid preko gigabitnog lana radi jako brzo!
Solozabal
29-06-2010, 11:41 PM
U 95% slucajeva koristim dva kompjutera za rad.
Pala mi je zamisao da bih mogao sve impulse, banke od BFD-a, itd....staviti na mrezni disk i pomocu switcha umreziti racunala i taj isti disk, da ne moram imati iste stvari na jednom i drugom kompu.
Zanima me, da li je to izvedivo i sto u mreznim postavkama treba napraviti da to bude izvedivo.
Ocito je da treba nekakav uredjaj na koji se spaja HDD, vjerujem da sad vec ima dosta kombinacija sta se toga tice.. A pretpostavljam da rade preko web sucelja tako da im se moze pristupiti i podesiti IP adresu i ostalo.
Sad si i mene zainteresirao jer ideja uopce nije losa.:)
Ma postoji genijalno rješenje za to - NAS
Sjećam se da sam to prije ohoho vremena googlao. Network storage. Disk koji u osnovi zapravo radi kao mali server s linuxom. Ukopčaš preko mreže i svi u mreži mu pristupaju.
A pričao sam s jednim prijateljem koji mi je govorio o routerima za internet koji u sebi imaju disk i preko wirelessa im se pristupa. Cool stvar! Mogu imati torrente koji se vrte i skidaju stalno neovisno o tome jel komp upaljen. A s obzirom da je unutra disk, onda i za ovakve stvari mogu biti korisni. Valjda. Nisam još googlao pa ne znam puno...
Ad Fines
01-07-2010, 02:37 PM
Uspostavio sam i sve radi... za sada prihvatljivo.....napokon 800gb samo na jednom disku i oba kompa tome pristupaju bez problema....a prije sam morao sve duplo.
Za sada sam zadovoljan, jako !!!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.