View Full Version : karton od jaja
cuo sam da sa kartonom od jaja moze da se uradi zvucna izolacija,
e sad , dali ima neko da mi kaze jel vredi to uraditi, dali je neko probao i sa cim je pricvrstio za zid,
meni netreba nista specijalno,ja se bavim amaterskom produkciom i treba da izolujem jednu sobu u mojoj kuci.
i sta sa plafonom? jel bi bilo dovoljno da uradim samo zidove ili je pozeljno i plafon?
hvala unapred:)
Bockie
23-06-2010, 11:00 AM
Peko sine,
Procitaj prvo gomilu stvari ovde vezanih za izolaciju prostora, imam utisak da ce sada da se obruse na tebe drvljem i kamenjem...
Kartone za yaya su klinci pankeri koristili uglavnom kada su devedesetih i osamdesetih izolovali garaze i podrume u zgradama grada u kojima su imali probe, jer je iznad Mile, kapetan prve klase u penziji,nosilac spomenice, i ne cuje dobro 80-watnu elipsu iz Gorenje Koerting-a 72-jke koja drma ceo plakar.
Pa moze to malo da pomogne mozda, ali verovatno vise drugima da tebe ne cuju, ali pitanje je u kojoj meri ces imati benefite. pre bih ti predlozio da ipak malo ustedis kintu, nije skupo kosta do 250din/m azmafon... A o istom opet imas toooonu teksta ovde, pa cesljaj, a evo i adrese pa citaj:
http://www.azma.rs/azmafon.php (http://www.azma.rs/azmafon.php)
Pozdrav.
boggy
23-06-2010, 12:06 PM
Hvala Bockie, ali oni nisu nista uspeli da izoluju sa kartonima za jaja... :mrgreen: ... bili oni pankeri ili ne :shock:.... svejedno... to sto je moglo da se zaustavi betonskim plafonom zaustavljeno je bez kartona ili sa kartonom...
Drugo.. 1 ili 2cm azmafona slabu ce izolaciju da pruzi bilo kome,... mora mnogo vise za to da se izdvoji...
Ako se pokusa sa manje materijala samo se gubi vreme. Bolje je potrositi to malo para na nesto korisnije... a snagu na nesto mudrije.
Na zalost, buka moze da se napravi i sa malo i sa mnogo para potrosenih na instrumente i pojacala/zvucnike... a resava se samo na skup nacin.
taman kad pomislim da smo izlecili "kartoni za jaja" zabludu.. neko se pojavi sa istim pitanjem. :banghead:
pozdrav
bogi
Karton od jaja super može poslužit, ali da bi bio siguran moraš stavit jedan i odozgo i špagom zavezati na križ, jedino si tako siguran da jaja neće ispadati dok ih voziš na zadnjem sjedištu auta.
hvala ljudi, primio sam poruku....
ali ja se nisam bas pravilno izrazio,
meni je bitno da izolujem sobu samo iz razloga da se sto manje cuje iz nje,
pa sam pomislio da ako mogu to da uradim skoro besplatno sto da ne...
pozdrav i hvala jos jednom.
Pa onda si izabrao stvarno dosta te?ak i veoma skup zadatak a to je princip "soba u sobi", pregledaj ima dosta oko toga ali (verovatno) nije to za tebe, ka?e? da se radi o amaterskoj produkciji.
da, meni je to hobi..(radim na laptop/u, oxygen v8,,m audio firewaer solo) i sad sam kupio solidne monitorce i ne zelim da smetam ostalim ukucanima dok radim mada oni se ne zale ali verovatno hoce kasnije.
no kako god... pare za ozbiljnu izolaciju nemam pa se nadam da cu naci neko resenje koje ce odgovarati mojim potrebama.
pozrav:)
boggy
24-06-2010, 12:04 PM
da, meni je to hobi..(radim na laptop/u, oxygen v8,,m audio firewaer solo) i sad sam kupio solidne monitorce i ne zelim da smetam ostalim ukucanima dok radim mada oni se ne zale ali verovatno hoce kasnije.
no kako god... pare za ozbiljnu izolaciju nemam pa se nadam da cu naci neko resenje koje ce odgovarati mojim potrebama.
Radije utisaj... :)
To je najjeftinije... sve ostalo kosta... a ako je jeftino... ne radi.
Imaces opet buku a potrosices novac. :mrgreen:
pozdrav
bogi
TheBraco
24-06-2010, 09:00 PM
Kartone za yaya su klinci pankeri koristili uglavnom kada su devedesetih i osamdesetih izolovali garaze i podrume u zgradama grada u kojima su imali probe, jer je iznad Mile, kapetan prve klase u penziji,nosilac spomenice, i ne cuje dobro 80-watnu elipsu iz Gorenje Koerting-a 72-jke koja drma ceo plakar.
Mrak!:)Fantastično.
Eomsy
02-07-2010, 08:08 PM
da, meni je to hobi..
Stari, koliko para toliko muzike :wink:, kako za monitore, tako i za izolaciju ... makar ipak mo?e? izolirati sobu za ne?to manje para (govorim o situaciji gdje ti sve sam radi?, a ne plača? druge), ako se preseli? malo van kuće ... recimo u gara?u ... nije kraj svijeta početi u malome :D, pa vremenom napraviti veći studio ..
Change
15-08-2010, 02:57 PM
A sta ako bi se na neki nacin izbusili izboceni delovi od kartona tog pa da se kroz te rupe zvuk apsorbuje i upija....?
Ni?ta pametno neče? postiči, da ne teoretiziram i tro?im vreme na kartone od jaja.
Eomsy
23-08-2010, 07:41 PM
Ništa pametno nečeš postiči, da ne teoretiziram i trošim vreme na kartone od jaja.
Kao što ti je NLP rekao, mani se kartona od jaja ... mada nemoj i jaja, jer sadrže puno bjelančevina :D. .. btw, ja sam ovisnik o njima ... a, kartone sačuvaja za potpalu roštilja, ide dobro uz kuhana, pečena, trajbana ...
Pozz ...
Za rostilj je karton do jaja:da:
tomycrosound
24-08-2010, 01:06 AM
od jaja.
Bockie
24-08-2010, 11:18 AM
A sta ako bi se na neki nacin izbusili izboceni delovi od kartona tog pa da se kroz te rupe zvuk apsorbuje i upija....?
Morali bi mu i nacrtati strelice ka tim rupama, da zna kuda da udje...:D
pozdrav,
Boki.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.