Log in

View Full Version : Focusrite Liquid Saffire 56 vs ISA ONE

drzox
20-06-2010, 06:00 PM
Kad bi kupavali jednu od ove dvije sprave iskljucivo radi predpojacala,sta bi ste prije uzeli,bez obzira sto je 56 skuplja nekih 200e.Recimo da kostaju isto.

Naime htio sam da pitam da li je bolje imati jedno pretpojacalo tipa ISA ONE ili imati simulacije svih tih predpojacala koje nudi liquid ako su one uopste dovoljno vjerne orginalima?
Hvala unaprijed.

drzox
22-06-2010, 09:55 PM
zar niko nije jos cuo liquid predpojacala :shock: ,a isa je vec vijekovima prisutan ,samo par rijeci nemam 3. stvari u izboru ili liquid ili isa ili mozda UA solo? :confused: :cry:

zwerdesign
24-06-2010, 06:51 PM
Prvo to nisu iste sprave.
ISA One je predpojačalo dok ti Saffire 56 zv . kartica sa 2 Liquid Pre-ampa sa po 13 simulacija predpojačala te 6 klasicnih FF pre-ampova. 2x ADAT itd.
Ja je imam i jako sam zadovoljan od prvog dana.
Uglavnom neznam sta ti treba pre-amp ili kartica sa njima?:gaah:

drzox
25-06-2010, 05:13 PM
Prvo to nisu iste sprave.
ISA One je predpojačalo dok ti Saffire 56 zv . kartica sa 2 Liquid Pre-ampa sa po 13 simulacija predpojačala te 6 klasicnih FF pre-ampova. 2x ADAT itd.
Ja je imam i jako sam zadovoljan od prvog dana.
Uglavnom neznam sta ti treba pre-amp ili kartica sa njima?:gaah:
Napisao sam u prvom postu"iskljucivo radi predpojacala" dakle treba mi predpojacalo,e sad ja dosta vjerujem u da je "digitalni zvuk",daleko ispred "analognog" tj da sve sto je analogno moze se predstaviti sa 97% vjernoscu u digitalnoj domeni ,ali naravno kad bi to priznali "analogna" industrija bi propala.Ali da ne ulazimo u polemiku ,bice milion i za i protiv da se vratimo liquidu.
Dakle ,sve ostalo sa liquida mi "ne treba" osim liquid predpojacala pa kontam zasto ne bi potrosio 650e za 13 vrhunskih predpojacala (naravno simulacija) a ISA ONE kosta nekih 450e i imam samo jedno za koje neznam karakter ni koja mu je prvenstvena namjena sto se tice "zanra" muzike i vokala.Ja uglavnom radim Pop i djecije pjesme(MElodije Mostara i slicno).REci mi nesto vise o tim preampima na liquidu i ako si cuo neko stvarno koje ima sim.na liquidu kako ti se cini?
Unaprijed hvala

zwerdesign
05-07-2010, 12:54 PM
Ako ne znas puno baratat oko setting-sa anlognih pre-ampova a dovoljno ti je dva tj. osam dobrih pre-a uzmi ff 56.
Od emulacija ja osobno volim OLD TUBE (Pultec MB-1), CLASS A 2A(Neve 1073). Stvarno rade dobro.
Na tebi je da odluči? sta ti treba. Ja sam zadovoljan od prvog dana kako je upogonjen u studiu.
Pozz...

drzox
23-07-2010, 06:21 PM
Dobio sam Liquid Saffire 56,sve radi ali ja ne cujem neke velike razlike kad pomicem onaj knob "harmonics",zakleo bi se da se nista ne desava ,pa cak i kad mjenjam predpojacala .Jesu li te razlike tako subtilne ili ja nesto ne radim kako treba,Jedina razlika je kad stavim flat ,e to je drukcije od svih ostalih ,a ovi pojedinacni skoro pa nista.
Ima li neka procedura kad instaliram kartu da se pokrene ta emulacija ili to ide automatski ?

File
23-07-2010, 11:42 PM
i ja koristim istu kartu....ni ja ne ku?im razliku sa harmonicsima???

zwerdesign
24-07-2010, 05:46 PM
Razlika je vise nego ocita u boji tona...

:confused: