Log in

View Full Version : steeping sweep sound na moog voyager-u?

pleon
15-06-2010, 02:55 PM
pozdrav!

pitanje za vlasnike moog voyager-a:

dali, po?to moog voyager ne koristi RAC kao LP, ima primjetnog steeping-a kada se odfrlji resonance pa se krene vrtit pot cut off-a?

znaci ono, bas kad se vrti pot (tj. zapravo encoder u ovom slučaju) rukom kod svirke..

pitam to jer razmisljam o tome da prodam little fatty i kupim voyager ali sam malo neodlučan jer voyager nema potove.

tnx

silicon science
15-06-2010, 05:13 PM
Nemam Mooga ali mogu reci sledece: ako ces prodavati LP a zelis novog Mooga, da uzmes Voyager Old School... iz vise razloga, a glavni je sto nema digitalije u sebi :wink::):) E sad, to podrazumeva da nemas midi (sto je takodje super :rotfl::wink:), nema sejvovanja preseta, itd. Mozes ga kontrolisati sa ovim novim softverom Silent way, i imas real analog beast :wink: Plus moze da ti sluzi fino kao i neki mali bazni modular, ima pregrst CV konekcija, mozes povezivati razne module itd :) Ne prizvodi se vise ali ga ima na lagerima, a Gregor Z (clan foruma) ga i poseduje i kachio je neke demoe ovde koji su zvuchali fantazija...

pleon
15-06-2010, 05:33 PM
e da old skulača je super mašina a sejvanje preseta i nije neki bed jer sam i onako primjetio da kolko god budem oduševljen nekim pečom kojeg našarafim, ako taj sound ne iskoristim odma, teško mu kasnije nadjem mjesto, nego opet moram radit sound, jedino ga ne radim iz nule nego krenem od nečeg najsličnijeg ideji.
jedino me muči to da nemam dobra iskustva sa silent way-om, ždero mi je procesor na pisiju i moro sam dizat latenciju do u nebesa zbog strckanja i krckanja. medjutim mogo bi isprobat voltu jer sam uzo mac..
da old school, ako bi volta radila kak treba.. dobra ideja. i jeftinija !;) tnx

p.s
znaci li to da misliš da voyager ''stepuje'' ??

silicon science
16-06-2010, 09:30 AM
p.s
znaci li to da misli? da voyager ''stepuje'' ??

Ne znam iz iskustva, evo juce kad sam video tvoj post malo sam guglao i chitao i nasao par tredova na nekom forumu gde o tome pricaju. Za detaljnije odgovore iz prve ruke cemo sacekati Clusterchorda i Gregor Z sa foruma. Lichno, isao bih na Old school Mooga

gregor z
16-06-2010, 11:08 PM
Old School je zakon.....:D

ja ga furam sa Kenton Pro 2000 i isto razmi?ljam o volti ili Silent Way....

Meni osobno je bio glavni razlog ?to sam ga uzeo da nema memorije i da ima puno vi?e mjesta na front panelu...

Stepping na normalnom Voyageru mo?e? čuti ako ba? nabrije? u?i, nije to neka stra?na frka po meni.....a mo?da se neko neče slo?it sa time...:D

A Old School se vi?e ne proizvodi...koliko ja znam sad je samo second hand....

Pozdrav,

Gregor