PDA

View Full Version : emu1212m: PCIex vs PCI

Matoree
14-06-2010, 05:07 PM
Dal neko zna nesto vise o razlikama ove 2 varijante kartice? PCIex meni barem na slici izgleda 'kvalitetnije' odradjena.. a i malo mi cudno da je pciex skuplja 20e samo zbog pciex podrske

thx

edit:

da li je kvalitet konvertora ikako promenjen posle izbacivanja firewirea ?

edit2:

No performance difference between PCI and PCIe. All E-MU PCI products are now discontinued on favor of the new PCIe products.

PCIe PC computers having more modern technology are usually better overall for audio than older PCI computers.

Solozabal
14-06-2010, 09:52 PM
Dal neko zna nesto vise o razlikama ove 2 varijante kartice? PCIex meni barem na slici izgleda 'kvalitetnije' odradjena.. a i malo mi cudno da je pciex skuplja 20e samo zbog pciex podrske

thx

edit:

da li je kvalitet konvertora ikako promenjen posle izbacivanja firewirea ?

edit2:

Ja se ne bih puno mislio ipak je PCIe standard koji ce vjerovatno vrlo brzo potpuno zamjenit PCI i AGP standarde na maticnim plocama. Ista stvar koja se dogodila i sa starim ISA slotovima..

stormwatch
15-06-2010, 12:04 AM
Ja se ne bih puno mislio ipak je PCIe standard koji ce vjerovatno vrlo brzo potpuno zamjenit PCI i AGP standarde na maticnim plocama. Ista stvar koja se dogodila i sa starim ISA slotovima..

Odma cu te razocarati i reci ti da je AGP standard izbacen pre skoro pola decenije sa maticnih ploca.

Matoree
15-06-2010, 11:36 AM
ajd kad sam vec otvorio topic o ovoj kartici.. propade mi kombinacija iz usa preko rodjaka, pa sad trazim kod nas da je kupim. Dal je neko sem artista prodaje? Pyramide na sajmu vise nema, a njihova 'nova' radnja na terazijama ne prodaje te kartice... Nisam bas zadovoljan cenom u artistu al ako ne nadjem nigde tu cu uzeti verovatno

thx

e: bice artist ipak.. ok je to cena.. ja sam mislio da je to ona stara pci kod njih :)

Solozabal
18-06-2010, 12:37 PM
Odma cu te razocarati i reci ti da je AGP standard izbacen pre skoro pola decenije sa maticnih ploca.

Nisi me razocarao :D, ali hvala sto si me ispravio... ocigledno se ova zamjena standarda vec dogodila u medjuvremenu otkad ne pratim tu struku. Svejedno ostajem pri preporuci PCIe.