Log in

View Full Version : Studijska traka od 2 inca

DzoniPFC
11-06-2010, 12:19 AM
Pozdrav ljudi
da li znate gde i ko u Beogradu prodaje nove magentofonske trake od 2 inca
ampex, itd...
i metal TDK kasete.

DaBear
11-06-2010, 04:23 PM
Pozdrav ljudi
da li znate gde i ko u Beogradu prodaje nove magentofonske trake od 2 inca
ampex, itd...
i metal TDK kasete.

nove magnetofonske trake od dva incha , nema ni po Londonu tek tako da se nadje...a bogami ni kaseta !!

alavuk
11-06-2010, 05:56 PM
kasete mozes uzeti u antici , kod zemunovog stadiona

Ime datoteke: A-m-Antika

Firma: A.m. Antika Zemun

Adresa: Save Kovacevica 63

Grad: Zemun

Region: Srbija - Serbia

Broj Telefona - Telefon: 011 316 3080

e sad posto su se nesto menjale centrale u zemunu umesto 316 okreni 716

DzoniPFC
26-06-2010, 11:57 PM
^Hvala druze :)

Znaci analogno je zvanicno ubijeno ? ziveo FL STUDIO !!! :banghead:
Sad ce da mi truli masina, jedino da stavim tolet papir pa tako da snimam :D
da li je Balkan u principu ikad snimao na 2inca ili su bas svi na ovim prostorima pioniri digitalnih radnih stanica ? ... :banghead:

Sta da radim?

perun
27-06-2010, 12:28 AM
^Hvala druze :)

Znaci analogno je zvanicno ubijeno ? ziveo FL STUDIO !!! :banghead:
Sad ce da mi truli masina, jedino da stavim tolet papir pa tako da snimam :D
da li je Balkan u principu ikad snimao na 2inca ili su bas svi na ovim prostorima pioniri digitalnih radnih stanica ? ... :banghead:

Sta da radim?

Koji trakas je u pitanju? Za koju traku je kalibrisan?

Pozdrav.

DaBear
27-06-2010, 07:48 AM
vidi se da si (mnogo) mlad ! he he ..

snimalo se i tekako...Svi RTB studiji su tokom 80-ih imali 2" 24 track MCI machine; bio je i Otari 2" na Slaviji u Aquariusu;
1" 16 kod nekolicne studija..Enco, Oliver, Sloba itd...

nekad bilo sad se spominjalo...

dreamteam
28-06-2010, 04:40 PM
Koliko znam, firma koja to još proizvodi je rmgi iz Holandije. Manje više sve radio televizije i diskografske kuće u YU su imali dvoinčere. Iz Zagreba su serviseri išli na obuku u Švicarsku (Studer), kupovale su se zavidne količine rezervnih dijelova i traka. Najveći problem s trakama je njihovo skladištenje (i neotpakirane trake nakon 10 godina su vjerojatno za baciti). Tako ne preporučam kupovanje na ebayu, možeš ih naći (navodno usnimljene "samo" dva puta) za 10 eura, ali tko zna šta su sve jadne prošle. Naše tržište je premalo za snimanje magnetofonom. Kako objasniti klincu da sam medij na koji snima tako željeni zvuk bubnjeva košta 350 eura i da ima mjesta za 17 minuta materijala? Hehe, ali to je tema za sebe, zar ne? Tko ima dvoinčera, zna zašto ga ima.

Bockie
29-06-2010, 10:22 AM
Radio Novi Sad i danas ima 3 Studera A80. 2 X 24 kanala i jedan mali 1" 8-kanalac u dramskom studiju. U kombinaciji sa pomenutim MCI-jem (koji je skoro totalno remontovan i u full funkciji) ovi uredjaji su davali neverovatan zvuk... Mada sada rade Tascami (HD) a Studeri came, ne upaljeni vec koju godinu...