PDA

View Full Version : Sluske za monitoring na svirkama

MarkoX50
08-06-2010, 08:06 PM
Trebaju mi neke sluške za monitoring, pa reko da vidim dal ima neko nešto da preporuči...Ja sam klavijaturista,tako da mi je bitno da se lepo čuje ceo opseg(znači da ne budu niski prenabudženi i slično)...Imao sam SCL2(pa sam ih prodao,misleći da mi ne trebaju više,ali sam se prevario :banghead:)...još nešto,malo imam čudne uši,pa mi uglavnom sve bubice ispadaju(posle određenog vremena) :( pa bi mi najviše odgovarale neke koje idu preko uveta(kao ove sa linka)...Što se tiče cene,dao bi maxmaxmax 150e,ali ako nije potrebno,zašto bih bacao pare :rotfl:

http://images.miretail.com/products/optionLarge/Shure/525245.jpg

MarkoX50
08-06-2010, 08:11 PM
Zaboravih da dodam da mnogi hvale AKG IP2,pa me interesuje kakve su :D

Bitch
08-06-2010, 08:35 PM
kako ces ti to da kacis? na klavijature direkt, ili imas prazan AUX na mikseti, i dugacki kabel to tebe? (to je mono btw...) ili stereo izlaz iz mixera uzimas?

uzmi sta god ti volja. Sta tebi lepo radi, to je ok. i taj AKG, i Shure, i iPod sluske, sta god ti je ok

MarkoX50
08-06-2010, 08:42 PM
Ne razumem se mnogo u tehniku,ali znam da imamo pojacalo za sluske,na koje se svi kacimo...

Bitch
08-06-2010, 08:48 PM
a, ok, znaci svi imate isti mix. Uzmi sta hoces, sta ti pase uvu. Probaj i M-audio IE seriju.

MarkoX50
08-06-2010, 09:32 PM
Pa cekaj,po tvojoj prici je sve jedno uzeo sluske od 400e,ili one od 30 :/

Bitch
08-06-2010, 09:53 PM
alo
rekao si zasto da bacam pare ako ne moram?

...o cemu pricamo? Nadji nesto sto ti lepo zvuci, u cenovnom rangu koji ti odgovara i vozi. InEar od 200 eura sigurno InEar od 500 eura.
I ja bih voleo da imam MeyerSound wedge monitor na svirkama, ali se zadovoljavam sta god stave. Kolko para toliko muzike.

Nemoj da mi izvrces reci, ok?

MarkoX50
08-06-2010, 09:56 PM
Nebitno...Ovde sam pokusao da saznam nesto novo,ali ocigledno nisam uspeo...

indigo
14-06-2010, 07:04 AM
Uzivam u dobrom monitoringu na svirkama (izgleda da je to jedina stvar u kojoj jos uzivam na svirkama) i imam IP2... Nisu lose, ali s'obzirom da si posedovao bolje (po meni), ne bih ti preporucio...
Ako si vec spreman da das 150e za monitoring, uzmi Sennheiser IE7, vrede svakog evra! I sto je jos bitnije, nema sanse da ti pobegnu iz usiju (imam slican problem, pa znam u kakvoj si nevolji)...
A ako nije pod morati in-ear, onda u potpunosti mozes uzivati u monitoringu na svirci sa ATH-M50 (AudioTechnica), isto su oko 150e i neverovatne su!!!

Bockie
14-06-2010, 04:22 PM
a ako nije pod morati in-ear, onda u potpunosti mozes uzivati u monitoringu na svirci sa ath-m50 (audiotechnica), isto su oko 150e i neverovatne su!!!

+1

MarkoX50
17-06-2010, 07:50 PM
Uzivam u dobrom monitoringu na svirkama (izgleda da je to jedina stvar u kojoj jos uzivam na svirkama) i imam IP2... Nisu lose, ali s'obzirom da si posedovao bolje (po meni), ne bih ti preporucio...
Ako si vec spreman da das 150e za monitoring, uzmi Sennheiser IE7, vrede svakog evra! I sto je jos bitnije, nema sanse da ti pobegnu iz usiju (imam slican problem, pa znam u kakvoj si nevolji)...
A ako nije pod morati in-ear, onda u potpunosti mozes uzivati u monitoringu na svirci sa ATH-M50 (AudioTechnica), isto su oko 150e i neverovatne su!!!
Hvala na odgovoru ;)
Najbolje bi bilo kad bi slu?ke mogle da se probaju,ali po?to ?ivimo u Srbiji,ni?ta od toga :banghead:

Bitch
17-06-2010, 08:07 PM
AKG IP imas u mitrosu, ATM M50 u artistu, Sennheiser sam isto vidjao.... ima toga :wink: iako je Srbija

MarkoX50
18-06-2010, 11:18 PM
Nisam rekao da nemaju da se kupe,samo sam rekao da ne mogu da se probaju(kao ?to mogu u inostranstvu)...
P.S.Sad sam upoređivao AKG IP2 i Shure SCL2,i AKG su definitivno bolje!!! Sound na SCL2 je nekako nabijen,a na AKG je taman :rolleyes:

magnum
26-07-2010, 11:20 AM
Najbitnije sa in-ear slusilacama da dobro dihtuju kad ih stavis na uvo i da ne spadaju sa uveta vremenom (kad se pomeris ili okrenes glavu itd..). Ja koristim bezicni Shure psm400 promenio sam jedno pet pari slusalica, a probao sam neznam ni sam koliko, zadnje koje sam uzeo i odlucio sam se za njih jer su perfektne sto se tice dihtovanja i stabilnosti, o zvuku da ne pricam, to su shure scl5, ali sto se tice cene tu ti verovatno nece odgovarati kostaju oko 400e. Scl2 sam imao, malo su glomazne pa ne legnu lepo na uvo spadnu vremenom "popuste", pa treba stalno rukom da ih pritiskas na uvo da legnu. Probaj Rolandov model RH-L20 i RH-IE3 (ovaj zadnji model sam imao i odusevio sam se kakav imaju cist zvuk, kristalno jasan), mozes ih probati u Bg u prodavnici Roland-planet koja se nalazi Balkanskoj 21 !! Poz....!!!!!

magnum
26-07-2010, 03:40 PM
hahaha:rotfl: tek sam sada video nije sa "uveta" nego "uva" izvinjavam se brzina pisanja je bila u pitanju :ups::da::rolleyes:

tomo
09-11-2010, 10:25 AM
da ne otvaram novu temu...
ima li netko iskustva sa slusalicama monitorima za bubnjare?
zna li netko kakve sluske da full jako zaklope usi, da se sto
manje cuju okolo stvari, a naravno, sto bolje ono sto mu se stavi
u slusalice?

Bockie
09-11-2010, 11:37 AM
da ne otvaram novu temu...
ima li netko iskustva sa slusalicama monitorima za bubnjare?
zna li netko kakve sluske da full jako zaklope usi, da se sto
manje cuju okolo stvari, a naravno, sto bolje ono sto mu se stavi
u slusalice?

Bilo je vec na ovu temu. Pa Sennheiser HD25 je tu legendaran ali kosta skoro 200e. Ja kad radim dajem bubnjarima AKG-K44 za live i to je odlicno a kosta sranje para (25-30e)... ATH-M50 ne dajem bas svakome...:D

tomo
09-11-2010, 12:42 PM
Bilo je vec na ovu temu. Pa Sennheiser HD25 je tu legendaran ali kosta skoro 200e. Ja kad radim dajem bubnjarima AKG-K44 za live i to je odlicno a kosta sranje para (25-30e)... ATH-M50 ne dajem bas svakome...:D

kul.
tenks!

magnum
30-11-2010, 09:51 AM
Posto je cena ipak presudan faktor uzmi najbolje Vic-Firth SIH1, one cihtuju dobro i namenjene su za tu svrhu za bubnjare !!!