Log in

View Full Version : nvidia GT9600 na OSX?? kako

branoy
02-06-2010, 11:22 PM
e ljudi instalirao sam sad ovaj snow leopard hazar.. 10.6 i sve mi prepoznao ali kad sam hteo da instaliram logic 9 kaze mi ALTER revest quartz extrem capable video card i recommends that your sistem have 64MB of Virtual Ram a kao sad ima samo 0MB??
znaci nije mi instalirana graficka ?? kako sta gde?? i gde taj virtual da podesim?? HVALA!

milos
03-06-2010, 02:40 PM
Ne znam kakve ti je sve drajvere instalirala ta distribucija ali bilo koja nvidia iz 8xxx i 9xxx radi dobro sa EFI stringom za tu i tu graficku.
Novija verzija Chameleon bootloadera ima opciju da se u com.apple.boot.plist aktivira graphic enabler koji je univerzalan.
Bilo kako bilo napravi bekap originalnog boot plista koji ti se nalazi u library/preferences/system configuration
i napravi efi string za tvoju 9600GT sa ovim programom
http://pcwizcomputer.com/index.php?option=com_content&task=view&id=149&Itemid=48

puRe
03-06-2010, 02:45 PM
Pre cimanja sa EFI stringom probaj gorepomenutu varijantu sa Graphicsenablerom. Ako imas vec instaliran chameleon, samo prilikom boota (gde ti prikazuje particiju sa OSXom) upisi GraphicsEnabler=yes

branoy
03-06-2010, 10:13 PM
proradilo, insalirao ponovo osx i usao u OSX86Tools i enable/disable quartz gl i to je to .. hvala

kravadinka
04-06-2010, 12:12 AM
Aj mi malo pomozi... Taj Hazard sam probao na dve masine, uvek imam kernel panic kad podizem sistem, sta si uradio, ne znam ima li nesto sto nisam probao da check-iram, a naravno poceo sam samo sa driver-om za chipset...
U pitanju je Gigabyte DS3R i Core2Duo 6750...

branoy
04-06-2010, 12:21 AM
slusaj ja sam instalirao jedno 2 dana non stop po po sata i nikad da udjem u njeg znaci nije hteo.. i ona tri kelnera sto imaju za atom amd i jos jedan.. znaci nisam cekirao ni jedan i sve proradilo !!! od pre mi je na ploci p5q flashiran bios onaj hakerski za mac.. i to je sve... a harard mi je 10.6.0 sa udate 1 i 2.. i sve radi .. sam mi prepozna fire wire presonus fp10 nis ne instaliram.. eto probaj

kravadinka
09-06-2010, 11:32 PM
Pa ja kernel nisam nikad ni kacio, uvek otavim da bude default, ali nije hteo... Nije mi flashovan BIOS, mozda je u tome fora... Sve u svemu cekam iDeneb, kazu da ce uskoro izbaciti distribuciju, hoce da ga istestiraju do kraja...

branoy
09-06-2010, 11:44 PM
ja dok nisam flashovao bios brate nisam mogao ni jednu verziju, ni ideneb iatkos, ipc.. ma nista.. trazi ti za svoju plocu bios hack