Log in

View Full Version : upotrebljiv alto sax

balthazaar
29-05-2010, 08:09 PM
Trebao mi je solidan alto sax...ima li neko neku banku kojom je zadovoljan....postoji mr.sax alto, ali nema narodne verzije :( Za sad mi je od svega najsimpatičniji alto sax sa M1 - bolji mi je od onoga sa Hypersonica, ali i ovaj je mali i plastičan :) Ima li ?ta sa semplera tipa Akai, Roland ili slično da mo?e da odradi fino par linja sa alto-om!? Znam da je odgovor da to nikad nije to - ali ja ne tra?im najbolji mogući alto zvuk koji je odsvirao najbolji saksfonista na svijetu ikada i koji je snimljen u najmoćnijem studiju ikada - treba mi samo pristojna banka :)

66musicman
30-05-2010, 04:47 AM
Probaj
SaxLAB
Vir2 Mojo Horn Section (poveca banka u formatu .nki).

OFF
30-05-2010, 10:43 AM
kakav je arturia brass?

balthazaar
30-05-2010, 10:48 AM
Mislim da je upotrebljiv, ali "narodnjak" ne radi kako treba - tako da je te?ko upotrijebiti ga jer se ru?i i baguje...:( Definitivno su - ?to se saksa tiče - najdalje oti?li sample modeling sa Mr.Sax-om...ja imam Tenor...postoji i Alto i Bariton, ali ne mogu nigdje da nađem tu probnu verziju :)

?to se sekcija tiče meni je najbolji jedan rolandov disk koji se zove Roland Brass And Strings...mislim da nema preko 1gb kad se sve otpakuje i konvertuje u neki od kompjuiterskih formata..pomoću njega mogu ba? pristojno da se slo?e duvačke sekcije..

@musicmam

a saxlab mi nije ne?to....a, taj vir2 ću probati

google
30-05-2010, 12:22 PM
Mislim da uopste ne vredi da se patis sa tim. Nadji sviraca, snimi sa osrednjom opremom i zvucace 100 puta bolje od vst.

Nista nisam nasao, jer nista i nema. Sve sam probao, ne isplati se gubiti vreme sa tim.

Osvira. Snimis. Gotovo.

balthazaar
30-05-2010, 12:37 PM
Mislim da uopste ne vredi da se patis sa tim. Nadji sviraca, snimi sa osrednjom opremom i zvucace 100 puta bolje od vst.

Nista nisam nasao, jer nista i nema. Sve sam probao, ne isplati se gubiti vreme sa tim.

Osvira. Snimis. Gotovo.

ma znam...al nema baš saksofonista iza svakog ćoška...:)

pravo ta ti kažem, meni onaj tenor može da odradi posao - ono čuješ nešto što treba da liči na saksofon...pogotovo ako se posvetiš malo parametrima za artikulaciju...mislim da za "manje upućeno" uho prolazi kao saks koji svira debeli crnja bez dileme :)

google
30-05-2010, 12:51 PM
ma znam...al nema baš saksofonista iza svakog ćoška...:)Mora biti bar jedan u gradu.

mislim da za "manje upućeno" uho prolazi kao saks koji svira debeli crnja bez dileme :)Nista te ne kosta da probaas snimiti pravi. Jedino sto ti se vise nece raditi sa vst, to je mana ovog predloga.

balthazaar
30-05-2010, 01:25 PM
ah, pravo da ti kažem i nemam baš uslove da se time bavim...nemam ništa sa mikrofonima :) mogu da snimim samo ono što mogu da bocnem u kartu :) Ma brale, ja se oslobađam polako od ganjanja nečega što treba da zadovolji muzičare :) treba mi samo nešto što će da zadovolji atmosferu toga što mi je na umu, a alat sa kojim se najbolje snazlazim su kompjuter i plaginovi - i iskreno - nešto mi se ne nateže sa sviračima, jer ni sam nisam neki svirač - tako da me kompjuter najbolje sluša :D

google
30-05-2010, 01:42 PM
ah, pravo da ti ka?em i nemam ba? uslove da se time bavim...nemam ni?ta sa mikrofonima :) mogu da snimim samo ono ?to mogu da bocnem u kartu :) Ma brale, ja se oslobađam polako od ganjanja nečega ?to treba da zadovolji muzičare :) treba mi samo ne?to ?to će da zadovolji atmosferu toga ?to mi je na umu, a alat sa kojim se najbolje snazlazim su kompjuter i plaginovi - i iskreno - ne?to mi se ne nate?e sa sviračima, jer ni sam nisam neki svirač - tako da me kompjuter najbolje slu?a :DNije preskupo da se uzme solidna oprema za snimanje. A isplati se ustedis godine isprobavanja neceg sto ne radi. Ko hoce da prodje jeftinije, prodje skuplje, ali kako zelis.

Probaj ovo:

Best Service Chris Hein Horns Complete (http://www.sweetwater.com/store/detail/ChrisHeinHrn12/)

Maiv
30-05-2010, 02:30 PM
Posalji mi traku s nekim plugin saxom pa ja skinem melodiju i snimim na pravom. :wink:

balthazaar
30-05-2010, 04:47 PM
Posalji mi traku s nekim plugin saxom pa ja skinem melodiju i snimim na pravom. :wink:

Ej hvala ! ?aljem ti pm kad u aran?manu izdefini?em alto linije!

Inovative_kg
27-04-2011, 12:44 PM
Nesto stariji thread, al' moram da kazem da je za mene arturia brass doslovce totalni promasaj sto se tice solo instrumenata, aj , mozda za neke sekcije, al' solo nikako, ili bar ja ne umem s njim :)

OFF
27-04-2011, 12:47 PM
bolji je alt sax sa korga 01w/fd iz 90 i neke :)

branoy
27-04-2011, 04:27 PM
ma najbolji je sax brother, njih trojica zakon. kraj njih ne trazim vise nist.