PDA

View Full Version : WANTED: Prodavnica gde se prodaju klavijature u kutiji

Prikan
26-05-2010, 12:35 AM
Pozdrav svima...

moja prethodna iskustva kupovine novih klavijatura (NS/BG, dve razlicite, poznate firme) su bila takva da sam UVEK imao izbor jedino kupovine klavijature koja je na rampi u prodavnici, a prodaje se kao nova.
Sada me interesuje, postoji li neka prodavnica u Srbiji da prodaje klavijature u kutiji. Znaci otvaramo kutiju na licu mesta, kacimo je na struju da vidimo da li radi, i da li ima zvuk na izlazu. I to je sve. Placam, pozdravljam se i odlazim sa klavijaturom ispod miske.
Ne bih da dolazim u situaciju kao do sada da me muvaju, tipa, "to je jedina koju imamo, kada ce opet imati neznamo, kad se ova proda..." i tome slicno. Zelim da izbegnem incidente jer bih planuo i hocu da se unapred informisem. Ne zelim da mi neko prodaje DEMO spravu kao novu. Verujem i to da neke prodavnice nemaju vise od jedne sprave na lageru i da je demo sprava mozda stvarno 3 dana u radnji, ali, zelim da kupim ganc novu spravu koju niko nije pipnuo. Za moje novce, verujem da imam pravo na to.
Dakle, ima li neka prodavnica takvu praksu kod nas?

TekTonic
26-05-2010, 01:45 AM
jok

psionic
26-05-2010, 02:51 AM
Jel si probao artist ? Ja sam kod njih dobio onu iz kutije - bas kako si naveo u primeru - doneo decko iz magacina, raspakovao... Takodje probaj ROLANDovo predstavnistvo u balkanskoj... Zaobisao bih SKY music. Ovo ne mora nista da znaci jer zavisi od modela do modela.

Moritz
26-05-2010, 07:04 AM
Nacekaces dok to dozivis u Srbiji.

Bockie
26-05-2010, 12:21 PM
Pozdrav svima...
...
Sada me interesuje, postoji li neka prodavnica u Srbiji da prodaje klavijature u kutiji. Znaci otvaramo kutiju na licu mesta, kacimo je na struju da vidimo da li radi, i da li ima zvuk na izlazu. I to je sve. Placam, pozdravljam se i odlazim sa klavijaturom ispod miske.

Sad ja kao da branim trgovce opremom, ali kao ekonomista znam da postoji problem sa trzistem i (usranom) drzavnom privr.ekon.politikom.
(p.s. izvinjavam se na izrazu,ali jedini moze podobno da opise stanje)
Ovde nema politike, ovo je ekonomija...

- Trziste je veoma mlado i ne razvijeno, i postoji veliki nesklad izmedju zelja i mogucnosti. Sa jedne strane imamo primer da ljudi ni ne znaju za ono sto se napolju uveliko koristi, nego ,samo primera radi , znaju za Shure i Dinakord (bez da umanjim znacaj ovih brendova) itd. Ja kazem nekim "kolegama" ,ej koristim Audio Tehnika mikrofone, a obicno je odgovor " A koji je to...?" i slicno. Sa druge strane ima i evo ljudi koji zele ne otpakovano itd, a svakako se otvara na carini...

- (usrana) Drzavna privredno-ekonomska politika je napravljena tako (a sad pricamo o svim sferama,pa tako i muzika i td) da ti ne da da radis, da ti na svakom koraku kida kozu sa ledja sto si se zajebo i poceo posao ovde. Pocnimo samo sa "poslovnim" strujama,"poslovnim" vodama,"poslovnim" grejanjem,"poslovnim" vazduhom i "poslovnim" carinama i porezima. U startu te oderu za porez i carinu skoro 40%, a nase mlado,siromasno i neobrazovano trziste trazi evropske cene, evropsku uslugu i zeli se sve sad i odmah...

To se ispromovise jedna klavijatura tipa PA500 i cao, toga ima 30 komada, a sve drugo na komad. Po(j)enta price je da ce se ovo menjati kada drzava sjase sa onoga ko pokusava da posluje, pa onoga koji zaradjuje i kupuje kod onoga koji pokusava da posluje i tako redom - u prevodu NIKAD! (ili bar ja to necu docekati...)

Moze u znacajnoj meri pomoci to da se ljudi (muzicari u ovom slucaju) vise informisu,da se javi potreba za raznovrsnijom opremom,pa ce verovatno i sami distributeri prepoznati svoju korist... Ja sam tako kupio svoju opremu. Znao sam sta hocu, godinu dana zivota sam proveo istrazujuci ono sto cu da kupim, skinuo PDF uputstvo, naucio Onyx-a napamet, porucio, cekao 3 meseca i imam sprave i radim...