Log in

View Full Version : Zanimljivo pitanje - reamp i feedback?

File
13-05-2010, 10:14 PM
Ako se gitara snima reamp metodom...da se stoji kraj pojacala i snima klean gitarski signal ...dogodi se feedback u pojacalu....a ?ta se onda de?ava kad reampa? taj clean nazad u pojacalo i snima?----feedbacka nema(mikrofonije jelte :-)) ili ima???...kako se rije?ava to....ili jednostavno reamp metodom nema feedbacka?????
Mo?da i nije tako zanimljivo pitanje...al me zanima....:confused:

marcos
13-05-2010, 10:16 PM
Ako se gitara snima reamp metodom...da se stoji kraj pojacala i snima klean gitarski signal ...dogodi se feedback u pojacalu....a ?ta se onda de?ava kad reampa? taj clean nazad u pojacalo i snima?----feedbacka nema(mikrofonije jelte :-)) ili ima???...kako se rije?ava to....ili jednostavno reamp metodom nema feedbacka?????
Mo?da i nije tako zanimljivo pitanje...al me zanima....:confused:

a kako se dogodi feedback sa cleanom?

Arthur
13-05-2010, 10:17 PM
samo razmisli malko mozgom i biće ti jasno. Ako si imao mikrofoniju u trenutku dok je sniman clean signal, onda ona prelazi preko magneta kao sastavnog dela feedback loopa, što znači i će je biti i na snimku. Ako nemaš nastalu mikrofoniju u momentu snimanja clean signala, neće je biti ni na reampu.

File
13-05-2010, 11:28 PM
e...hvala....odlicno...to mi je i bilo isprve logicno...ali me je ne?to zasmetalo u logici :)

File
13-05-2010, 11:29 PM
a kako se dogodi feedback sa cleanom?
snima se clean signal...ali gitara je u?tekana u pojacalo sa gainom...

alfom
14-05-2010, 02:39 PM
samo razmisli malko mozgom i biće ti jasno.

Tavariš,

a čime ovo inače može :rotfl:?

Arthur
14-05-2010, 08:35 PM
pa mnogi razmišljaju kurcem, ja prečesto stomakom, a neki bogami i nosem, al nisam siguran kako to izvode
Nu harašo!

Bockie
15-05-2010, 11:47 AM
pa mnogi razmišljaju kurcem, ja prečesto stomakom, a neki bogami i nosem, al nisam siguran kako to izvode
Nu harašo!

Velika istina! Da sam prosle subote mislio mozgom, ne bih gruvao sad kintu na Canesten... :banghead:

:D

MD
15-05-2010, 04:21 PM
snima se clean signal...ali gitara je u?tekana u pojacalo sa gainom...

Ili uključi? u plugin i pojača? glasno monitore dok ne dobije? feedback....

Ima i plugin koji simulira feedback...

http://www.softube.com/acoustic_feedback.php

:grin: