PDA

View Full Version : AC30 vs JC120

OFF
12-05-2010, 10:58 PM
Nisam gitarista.... sa VOXom sam radio, snimao ga, Roland JC120 mogu da iscimam za snimanje.... da vas ne bih navodio na odgovor koji mi je potreban....
za sta bi koristili jedno, a za sta drugo pojacalo (za koji tip svirke)... Gitara je Stratocaster plus (lace sensor, valjda)

Vox je verzija matora neka, ima mu bar 25, 30 godina, ali nije onaj sa nekim najboljim zvucnicima (ko se razume, zna o cemu pricam:))

boom.trass
12-05-2010, 11:09 PM
Jazz Chorus za clean gitare. AC30 za crunch, drive...

shigumicu
12-05-2010, 11:14 PM
Generalno:

VOX AC30 je vise za rock i funk klinove i krancheve. Ima mnogo topliji ton od Rolanda.

Roland JC120 ima ledeno hladan kristalni klin i vise je za pop i za neku drugu muziku kojoj sada ime ne bi pominjao :). Odlican je i za Jazz u nekim postavkama, kako mu i samo ime kaze :wink:.

google
12-05-2010, 11:22 PM
AC30 za crunchJazz Chorus za sve ostalo.

Khan
12-05-2010, 11:32 PM
:grin:oko ovoga se ni naj gluvlji gitarista ne bi raspravljao

OFF
13-05-2010, 08:34 AM
:grin:oko ovoga se ni naj gluvlji gitarista ne bi raspravljao

ako je upuceno meni... nisam gitarista, a ne mogu da ih dobavim oba pa da uradim A/B, pa da znam na cemu sam. Mogu samo da uporedim simulacije.... a nikako ne bih rekao da je JC ledeno hladan i kristalan.... mozda moj utisak. JC rado koristim bas za neke tvrde clean deonice, razlaganja ili sta vec....

Treba mi bas za pretezno funk clean svirku, imam sviraca sa dobrom desnicom, sto je najvaznije.....

Aj.. opet od ova dva sta? ili nesto trece da jurim? mozda mogu i neki superreverb da nadjem...

Khan
13-05-2010, 08:40 AM
@ off, ma ne druze, nije u tom smislu, pitanje je skroz ok, odgovori su right on spot, strasno jasna situacija, da se javi jos sto gitarista, svi bi rekli isto, na to sam mislio...

shigumicu
13-05-2010, 08:47 AM
ako je upuceno meni... nisam gitarista, a ne mogu da ih dobavim oba pa da uradim A/B, pa da znam na cemu sam. Mogu samo da uporedim simulacije.... a nikako ne bih rekao da je JC ledeno hladan i kristalan.... mozda moj utisak. JC rado koristim bas za neke tvrde clean deonice, razlaganja ili sta vec....

Treba mi bas za pretezno funk clean svirku, imam sviraca sa dobrom desnicom, sto je najvaznije.....

Aj.. opet od ova dva sta? ili nesto trece da jurim? mozda mogu i neki superreverb da nadjem...

Ma, dobar je JC. Pod tim "ledeno hladan" nisam mislio da je bezivotan, vec da mu je klin izuzetno cist :). Imao sam oba ova pojacala i oba mogu da iznesu tu vrstu svirke koja tebi treba i to odlicno.

OFF
13-05-2010, 09:17 AM
super..... JC mije lakse nabaviti, pa cu probati sa tim..... za svaki slucaj cu splitovati signal, da mogu nekom simulacijom da popravim stvari:D

google
13-05-2010, 10:21 AM
Imao sam oba ova pojacala i oba mogu da iznesu tu vrstu svirke koja tebi treba i to odlicno.Tako je.
a nikako ne bih rekao da je JC ledeno hladan i kristalan...Roland je jedan od dva najbolja tranzistorca koje sam cuo.
Treba mi bas za pretezno funk clean svirku, imam sviraca sa dobrom desnicom, sto je najvaznije..... Tu mogu da prodju oba pojacala, sta god da snimis, neces pogresiti. I oba ce dobro zvucati u miksu, i oba ce se dopadati svako na svoj nacin.
ili nesto trece da jurim? mozda mogu i neki superreverb da nadjem...Ja ne bi jurio vise nista. Mada moze i fender ili moze Lab L5 (njega je teze naci ali bi zvucao najbolje, ako je gitara dobra).

Reinhardt
10-06-2010, 11:38 PM
..da mogu nekom simulacijom da popravim stvari:D

znao sam da će do toga doći..:rolleyes:

?alu nastranu,ali,kao gitarista mogu reći da ne bje?im vi?e od brendirane opreme
(kad sam bio mlađi, bilo je fuj vox, fuj gipson, mogu ja to i na epifonu..),

ipak,ako ne vjeruje? u onu da je redoslijed va?nosti:
1.gitarista
2.gitara
3.pojačalo + zvučnik (ili zvučnik + pojačalo)
4.akustika..
5.oprema za snimanje..etc...

..onda obavezno nabavi oba, ali provjeri ispravnost
zvučnika (poderanost),
jer u protivnom i neka low end pojačala zvuče bolje

inače,kada bi morao birati izmađu ova 2, vox definitivno
(po mogućnosti sa blue ili gold alnicom)

OFF
10-06-2010, 11:59 PM
snimanje gotovo.... okacicu raw snimke da cujete