Log in

View Full Version : Lpk 25 akai

razumpolze
12-05-2010, 07:12 PM
Имам једну дилему и много би мо значило када бисте ми помогли својим саветом. Пре наколико недеља сам купио мале LPK25 AKAI клавијатуре и веома сам задовољан како раде. Међутим, када покушам нешто да снимим са тим клавијатурама звук који из њих добијам појављује се за делић секунде раније у односу на већ снимљену музичку линију. На пример, ја у ритму свирам једну мелодију и чујем да је све у такту док свирам, а касније када узмем то да преслушам, чујем да је снимљена мелодија ван ритма, односно да “жури” делић секунде у односу већ снимљен материјал. Шта је томе разлог? Имам добру звучну карту, Line 6 UX 2, релативно добар рачунар са процесором од 1.7 GB, (имам и један јачи). Када снимам аудио у Cubase SX немам проблеме са кашњењем или звуком који жури. У прилогу вам шаљем МП3 фајл који сам снимио као илустрацију проблема. Док сам свирао тонови су се чули у исто време. Када сам преслушао снимак, чујем да их рачунар репродукује као да су свирани са малим закашњењем (или убрзањем). Ако можете, помозите ми. Хвала унапред.
Владимир

Tribal_kg
12-05-2010, 07:17 PM
Probaj ovo:

1. Disable all Emulated Ports (emulated midi portove disejbluj)
2. Make sure the Use System Time Stamp box is checked in your Devices menu (cekiras ovo u Device meniju)
3. Move the file 'ignoreportfilter', found in a
folder similar to 'c:\program Files\Steinberg\Cubase\MIDI Port
Enabler'. Simply move the 'ignoreportfilter' file
up one level to 'c:\program Files\Steinberg\Cubase\'. (ovo je jasno.. jasmo premestis fajl u Cubase root folder)

Cini mi se da je to resenje. Mozes i na forumu da potrazis, bilo je vec price o tome.

Pisi latinicom, ne znaju svi cirilicu na ovom forumu. :wink:

razumpolze
13-05-2010, 07:49 AM
Hvala za ovaj savet. Probaću. Hvala i za preporuku oko pisma.

Vladimir