Log in

View Full Version : hardovi za daw

liman021
05-05-2010, 11:04 AM
pozz dali uzeti seagate barracuda ili wd.na internetu su misljenja podeljena (mozda i nema razlike).ako je neko koristio oba harda i ako ga ne mrzi nek baci koji post u vezi ovih spravica.hvala na odgovoru

Khan
05-05-2010, 11:17 AM
moj glas za raptore! Nije sto su najbrzi, naj izdrzljiviji, neumorni i ne treba ti dodatni kontroler, nego je ime mnogo cool!

zlobisha
05-05-2010, 12:06 PM
moj glas za raptore! Nije sto su najbrzi, naj izdrzljiviji, neumorni i ne treba ti dodatni kontroler, nego je ime mnogo cool!

+1
:rotfl:
A i kakve veze ima u svakom slučaju?

liman021
05-05-2010, 04:42 PM
hahahhhaahhaa najbrzi,najizdrzljiviji,neumorni kazes...hey momcovi ja o hardovima a vi o ...ovo je sajt za muziku i produkciju a ne fuckin gey sajt hahahahaaaa.....tako mi i treba kad pitam kojesta....ako slucajno bacite oko na raznorazne forume ljudi i nisu toliko naklonjeni wd-u...cak sta vise....zato i tampi dali je neko probao na ab testu ove hardove

alavuk
05-05-2010, 04:56 PM
ja na svu srecu nemam problema sa wd-ovima niti sam ikada imao ... kloni se onih toshiba diskova lako su lomljivi tj kvarljivi zasto ne znam ...

diviner
06-05-2010, 09:44 PM
Praksa je pokazala da su WD generalno pouzdaniji...

Praksa je takodje pokazala da nikada ne mozes uzeti praksu staru 2 godine, i koristiti je kao zakljucak za nove generacije diskova, jer isti.... pa prosto nisu stariji od pola godine, tehnoloski su noviji, fizicki drugi diskovi (drugim recima uzmi sta ti je jeftinije, jer za danasnje diskove ne mozes reci pouzdani su, ili nisu, jer postoje svega pola godine, do godinu dana fizicki na trzistu).

btw. samsung diskovi su se pokazali takodje kao pouzdani (govorim o sadasnjim 1TB diskovima).

radsoul
07-05-2010, 10:38 AM
Posle prelaska sa maxtor-a na wd, masina mi je prosto zivnula!
+ WD se jako malo greje!

zwerdesign
07-05-2010, 02:34 PM
Ma nema veze.
Ja prije 5 mjeseci uzeo novi WD 500GB prebacio kompletni materijal za arhivu bio u pogonu par dana dok ga napunim, a ono :gaah:
Rikne.
Totalka.
Ode proslogodi?nji kompletni rad u k......
Dobra stvar da su ga uzeli natrag i dali jedan od 750GB
Ali opet gdje je materijal?!!
Nema veze koji je model sta se tice pouzdanosti.
Bitno je da se ne dogodi ikome sta i meni.
Sta se mene tice
BACKUP majka.....(nisam ga stigo ni napravit) umjesto jednog ne dva vec tri harda.
Sistemski SD ne veci od 64GB bolje nego dva HD u raid.
Ali obavezno backup sve ne samo sistem!!!!!!!
Pozdrav.
:grin:

psionic
07-05-2010, 07:48 PM
Praksa je pokazala da su WD generalno pouzdaniji...

Praksa je takodje pokazala da nikada ne mozes uzeti praksu staru 2 godine, i koristiti je kao zakljucak za nove generacije diskova, jer isti.... pa prosto nisu stariji od pola godine, tehnoloski su noviji, fizicki drugi diskovi (drugim recima uzmi sta ti je jeftinije, jer za danasnje diskove ne mozes reci pouzdani su, ili nisu, jer postoje svega pola godine, do godinu dana fizicki na trzistu).

btw. samsung diskovi su se pokazali takodje kao pouzdani (govorim o sadasnjim 1TB diskovima).

Slazem se... Oni naprave jednu seriju dobrih diskova (ili bilo cega drugog), steknu ime, a zatim krenu da fushare i zive na staroj slavi... Nazalost prilicno cesta taktika :( Treba se fokusirati na jedan odredjeni model koji je na trzistu i njega ocenjivati... Na primer - ja sam uzeo WD od terabajta - BLACK seriju, jer navodno ima duple lezaje, poboljsano ovo i ono - za sada rade lepo... videcemo. Pre sam imao Seagateove i radili su super ali mi se na jednom od njih odvalila plastika na sata prikljucku (pa sam je zalepio i nastavio je zadovoljno da radi)