View Full Version : Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania
shigumicu
03-05-2010, 02:09 PM
Posto je izasla demo verzija ovog daw-a, posle prvih testiranja ovog programa, na raznim forumima mogu se cuti samo reci hvale i odusevljenja (ama bas ni jedna zamerka-neverovatno). Proglasavaju ga revolucionarnim proizvodom koji ce pomutiti slavu slicnih programa kao sto su cubase, logic, ableton i drugi. Kazu da je superiorniji i po zvuku i sabirnici, brzini, lakoci rada. Sve je po principu drag & drop.
E, sad zanima me sta vi mislite (ako ste ga probali ili cete ga probati), da li je ova euforija oko ovog daw-a opravdana? Ja sam ga probao veoma povrsno i kratko, ali mogu reci da je zasad moj utisak :shock: u pozitivnom smislu.
Izvinjavam se administraciji. Sad sam video da sam temu otvorio u delu za hardware umesto za software. Molim vas da temu prebacite, ako nije problem.
psionic
03-05-2010, 03:32 PM
Posto je izasla demo verzija ovog daw-a, posle prvih testiranja ovog programa, na raznim forumima mogu se cuti samo reci hvale i odusevljenja (ama bas ni jedna zamerka-neverovatno). Proglasavaju ga revolucionarnim proizvodom koji ce pomutiti slavu slicnih programa kao sto su cubase, logic, ableton i drugi. Kazu da je superiorniji i po zvuku i sabirnici, brzini, lakoci rada. Sve je po principu drag & drop.
E, sad zanima me sta vi mislite (ako ste ga probali ili cete ga probati), da li je ova euforija oko ovog daw-a opravdana? Ja sam ga probao veoma povrsno i kratko, ali mogu reci da je zasad moj utisak :shock: u pozitivnom smislu.
Izvinjavam se administraciji. Sad sam video da sam temu otvorio u delu za hardware umesto za software. Molim vas da temu prebacite, ako nije problem.
...A bas juce htedoh da napisem nesto o ovome... :) Pa, lepo izgleda, ni ja nisam mnogo dublje usao - vidim da su sredili opcije za quantize - ranije nisam mogao da kvantizujem trajanje nota (quantize ends) kao u cubendu... Navodno ima 64bit interni engine (sto je svakako revolucija u odnosu na cubendo i 32bita) Sonar je isto imao 64bit mogucnost enginea ali niko nije dizao nikakav preterani hype oko toga... Prijatan je za rad, mada cubaseu, koji je za sada integrisan u moje mozdane sinapse, ce trebati dugo da nestane...
loverboydex
04-05-2010, 10:00 AM
Hm, i mene zanimaju utisci, da li je netko isprobao?
psionic
06-05-2010, 01:31 AM
Hm, i mene zanimaju utisci, da li je netko isprobao?
Evo probao sam ga malo podrobnije... Osim sto stvarno lepo lici - fali mu dosta stvari na koje sam navikao na cubendu - najvise merging nota, pa onaj midi procesor... podrzava VST3 (?!) i radi lepo sa vise jezgara, bogat je funkcijama - export to midi, audio, multitrack export... Dosta alatki za rad sa audio materjalom + poseban "project" mod u kome mozete da masterizujete citav album i odmah ga narezete... Stabilan je - nije mi pucao... Ono sto mi nedostaje jeste i podesavanje auto-save vremena, moze da se ukljuci ali ne moze da se podesi vreme na koje pravi back up save... Bilo bi lepo da mogu da se detachuju i prozor za editor, kao sto moze onaj za mikser... Snap to tempo audio isecaka... Ne znam sta jos da kazem, probajte i sami, ima dobre predispozicije sto se tice podrske (prepoznao je moj Novation Remote SL) ima dobar engine... Cubase je nesto sto nece jos skoro niko prevazici zbog mocnih alatki za manipulisanje midi zapisom ali za ostalo ovaj program ima sta da ponudi.
branoy
07-05-2010, 12:34 AM
dobro radi ja isprobao, nema sta.. al fali mi mnogo stvari za pocetak?? gde su mu user scale?? kao ono u cubase insert pod midi..? nema na njegovom sempleru a opasan je sempler! hvali mi to puno, i da bar moze onaj njegov sempler vise boja od jednom al nema tu mogucnost :( et za pocetak.. a to mi stvarno hvali mogu ja to u kontaktu ali mi treba na ovaj njegov sempler user scale?? ako zna ko kako to skontat! ?
kravadinka
07-05-2010, 12:36 AM
Cubase je nesto sto nece jos skoro niko prevazici zbog mocnih alatki za manipulisanje midi zapisom ali za ostalo ovaj program ima sta da ponudi.
Uh... :grin: Cubase=Golf II?! :wink:
branoy
07-05-2010, 05:24 AM
kravadinka jest al cubase sx2 = golf 2 dok je cubase 5 = golf 6 !!
i cubase je extra program.. ja sam rodjen sa njim na atariu... nisam bolji midi nasao na svetu tad.. sad jbg ima svega al nekako mi je naj lakse bilo tad raditi na one dve boje crnu i belu i onaj midi editor, sve jednostavno pregledno .. pravio sam cuda sa crtanjem .. dok na PC kad se pojavio vise i ne ulazim u crtanje.. sve mi nekako to je to al NIJE! .naravno cubase sam zadrzao uvek!! bar jedino njeg znam napamet 90 posto.. i samo brzo u njemu mogu radit.. i tako je kod vecine mislim..
Moritz
07-05-2010, 07:48 AM
Uh... :grin: Cubase=Golf II?! :wink:
Da i PT=VIRGIN GALACTIC :wink: ....
Za razmisljanje http://www.steinberg.net/en/products/audiopostproduction_product/nuendo5.html
Da ipak bude on topic, Presonus obecava ...trebace mu vremena da skroz sazri ali da ce biti dobra alternativa sigurno hoce , posebno sudeci po posecenosti na sajmu u Frankfurtu :thumbsup:
kravadinka
07-05-2010, 02:02 PM
kravadinka jest al cubase sx2 = golf 2 dok je cubase 5 = golf 6 !!
Tek da znas da bilo sta iz Volksberg-a i nije za neku narocitu pohvalu, tako da ti rimski brojevi i ne nude neku utehu... :D
Kao sto je Golf II bio proglasavan svetskim cudom od strane neukih i neupucenih, tako je slicno zazvucao opis Cubase-a kao superiornog.. :wink:
Mozda je samo nepaznja u pitanju, ipak zvuci vrlo pogresno... :wave2:
Moritz
07-05-2010, 03:00 PM
Tek da znas da bilo sta iz Volksberg-a i nije za neku narocitu pohvalu, tako da ti rimski brojevi i ne nude neku utehu... :D
Kao sto je Golf II bio proglasavan svetskim cudom od strane neukih i neupucenih, tako je slicno zazvucao opis Cubase-a kao superiornog.. :wink:
Mozda je samo nepaznja u pitanju, ipak zvuci vrlo pogresno... :wave2:
Verovatno hoces da nam kazes da smo svi ne pazljivi i da radimo pogresno jer ne koristimo PT ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rolleyes:
kravadinka
07-05-2010, 03:13 PM
To si ti rekao... :) Nepazljivo je davati pausalne ocene i neistinite izjave... :)
Isto kao i ne obacati paznju na pravopis...
Evo i tebi jedan... :rotfl:
Moritz
07-05-2010, 03:57 PM
To si ti rekao... :) Nepazljivo je davati pausalne ocene i neistinite izjave... :)
Isto kao i ne obacati paznju na pravopis...
Evo i tebi jedan... :rotfl:
Neistinite izjave ? hmm...ako ciljas na komparaciju sa golfom, slazem se ..golf mi se nikada nije svidjao tako da je to uvreda za Cubendo :wink:
Btw. hvala sto brines o mom pravopisu, od sada cu biti sigurniji jer ti nadgledas mojih ruku delo ....Isto kao i ne obacati paznju na pravopis ...:rotfl:
psionic
07-05-2010, 07:32 PM
Ja prvi zelim da nadjem alternativu tom cubendu jer nema podrsku za 64bita (naravno mislim na free verziju) a realno manipulacija midijem koju pruza cubase - neprevazidjena je do sada : Reaper, PT, sonar, pa evo i ovo cudo od presonusa... Probavao sam i samplitude... Ne vredi! Svi oni imaju neke dobre fore, koje mi nedostaju na cubendu, ali generalno mi jos ni jedan nije dovoljno dobar. Za sredjivanje midija ne postoji nista bolje - tacka! Predlozite mi neki da ima to sto ima cubase i rado cu prihvatiti - cak sam sebe i silio da se odviknem od ovoga i da zavolim Sonar (koji od ovih pomenutih jos i najvise nudi) ali ne uspevam.
Ako je cubase = golf2 onda je ovaj presonus = smart - mali, pametan i ... neupotrebljiv :D
p.s. Branoy, retko uspevam da protumacim tvoje postove. Mislim - nisam profesor srpskog jezika, ali brate - preterujes... :wink: Mozda je to neki sleng fazon, oprosti - malo sam mator/glup za to :)
milos
07-05-2010, 08:08 PM
za sredjivanje midija ne postoji nista bolje od logica - tacka!
:d
shigumicu
07-05-2010, 10:30 PM
Eto, misljenja su razlicita. Nekom odgovara ovo, nekom, ono :). Ja sam na primer pokusao da radim u pro tools-u (m-povered 7.4) i nema sanse... ne odgovara mi. Jednostavno mi je nekako nepregledan i nervira me. Sonar mi je nekako zakukuljen, prekomplikovan. Godilo mi je da radim u Logic-u neko vreme dok nije pocelo nesto da zeza jer sam koristio hackintosh varijantu. Sad koristim Cubase 5 u kome fino radim, odgovara mi, sam program lepo i stabilno radi tako da je to to. Najvise od svih DAW-ova mi je lezao Logic, a ovaj Presonus dosta podseca na njega tako da mi se svidja i mozda u nekoj varijanti V.2 i predjem konacno na njega :).
Sve je to stvar navike, a bogami i potrebe. Eto meni na primer retko kada zatreba midi. Sve (uglavnom) snimam zivo, sem ponekad bubanj, a za to mi i ne trebaju neke extra midi opcije.
branoy
08-05-2010, 12:26 AM
psionic ma zabroavi, brzo nekad pisem brate,a vi ste ovde svi pametni ..nije tesko skontat sta je pisac hteo rec .. znas sam kako je biti po celi dan i noc u studiu i samo mozgati??? :(
psionic
08-05-2010, 01:02 AM
psionic ma zabroavi, brzo nekad pisem brate,a vi ste ovde svi pametni ..nije tesko skontat sta je pisac hteo rec .. znas sam kako je biti po celi dan i noc u studiu i samo mozgati??? :(
:rotfl::rotfl::rotfl: Znam... Rekao sam to onako :wink:
branoy
11-05-2010, 12:35 AM
e ljudi kako u STUDIO ONE velocity npr samo SNARE??? nema drum map kao u cubase??? samo ima piano onaj roll ali kad nacrtam drum sve mi dole samo jedan velocity za sve gore u pravcu vrednosti.. a meni treba samo snare npr da sredim?? il je to nema sto bi bilo glupo il ja to ne skonta il ne videh??
psionic
11-05-2010, 07:34 PM
e ljudi kako u STUDIO ONE velocity npr samo SNARE??? nema drum map kao u cubase??? samo ima piano onaj roll ali kad nacrtam drum sve mi dole samo jedan velocity za sve gore u pravcu vrednosti.. a meni treba samo snare npr da sredim?? il je to nema sto bi bilo glupo il ja to ne skonta il ne videh??
Mislim da ima drum map - tamo u onom editoru pored male ikonice klavijature - izgleda kao obrnuto slovo "š" chirilicom...
Moram jos malo da pohvalim presonus one... Posle nekog vremena igranja sa njime, sve mi se vise svidja njegov engine - stvarno ima dobar zvuk, prilikom insertovanja novih plugova dok svira, mnogo bolje reaguje od cubasea - ne stuca, sav je nekako brz... Ostaje jos da ga isprobam u 64 bita i vidim da li cu napokon moci da napunim memoriju kako treba!
branoy
11-05-2010, 07:50 PM
psionic video sam ja to .. al brate ja to ne kontam ili kliknuo na to ili na onu ikonicu pre klavijaturu sve dole u velocity opet iste vrednosti.. evo bas sad probao i opet sve mi dize zajedno a ne npr notu C1 kick ?? ako skontas javi, nezamislivo takav program a da ne mogu drum odratit osnovu svega ..a vec sam se navikao na njeg lak je mnogo i jednostavan
psionic
12-05-2010, 11:47 AM
Heh sad sam video da je to obrnuto "sh" u stvari mute tool, a ima kao bubnjic nacrtan. Koliko sam te razumeo, kad dizes velocity, on dize za sve note koje se nadju iznad tog velocityja. Selektuj notu koju zelis da editujes i onda dizii vel, videces da ce samo za nju da se menja, evo ja sad probao.
branoy
12-05-2010, 04:11 PM
psionic to sam skontao da pojedinacno moze ako selektujem samo jednu notu.. znaci nema drugog resenja to je dosta sporo al ko ga j. valja se naviknuti .. duplo vreme-oznaci notu pa je sredi- uzas.. et..
jos samo mi daje skontati USER SCALE imali ovaj program da stavim na njegov Sempler tj kako?
yamahabih
17-01-2011, 02:06 AM
Ja prvi zelim da nadjem alternativu tom cubendu jer nema podrsku za 64bita (naravno mislim na free verziju) a realno manipulacija midijem koju pruza cubase - neprevazidjena je do sada : Reaper, PT, sonar, pa evo i ovo cudo od presonusa... Probavao sam i samplitude... Ne vredi! Svi oni imaju neke dobre fore, koje mi nedostaju na cubendu, ali generalno mi jos ni jedan nije dovoljno dobar. Za sredjivanje midija ne postoji nista bolje - tacka! Predlozite mi neki da ima to sto ima cubase i rado cu prihvatiti - cak sam sebe i silio da se odviknem od ovoga i da zavolim Sonar (koji od ovih pomenutih jos i najvise nudi) ali ne uspevam.
Ako je cubase = golf2 onda je ovaj presonus = smart - mali, pametan i ... neupotrebljiv :D
p.s. Branoy, retko uspevam da protumacim tvoje postove. Mislim - nisam profesor srpskog jezika, ali brate - preterujes... :wink: Mozda je to neki sleng fazon, oprosti - malo sam mator/glup za to :)
Brate za MIDI najbolji program na svijetu je XG WORKS V3.0 ili jaci a jos jaci od njih je SOL V2.0 ali na zalost nema V3.0 i nema na engleskom a ako neko slucajno zna nesto novije o SOL 2 ili necem novijem neka javi vjecno cu mu biti zahvalan... Presonus planiram da uzmem ali naravno sa 24.4.4 mixerom tako da se nadam da ce raditi. A crtanje MIDI-ja je neizbjezno u XG WORKS-u na zalost...
koristio sam sve sto postoji od daw-a i ostao na presonusu... nemam sta dalje da dodam
jedino mi je za editing stvarno pro tools neprevazidjen...
pozzz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.